2011-03-31
 20:30:09

elände

Jag börjar sakta förvandlas till en zombie! Kevin har inte ätit på 4 dygn... Snälla magsjuka GE UPP!!!!! Jag tycker så synd om honom :,-(  Han lilla bullmage har försvunnit. Och när han inte klarar av att få i sig nånting så orkar han ju inte göra nåt heller och det blir bara gnälligt och eländigt. Percy var på apoteket idag och skulle köpa vätskeersättning. Han dricker någorlunda mycket men kissar lite för sällan så vi skulle gärna få i honom lite mer. Men ersättningen var såklart slut :/ Det har gått åt som smör sa de för tydligen är det många små som drabbats av maginfluensa nu. Nu på kvällen har han dock druckit mer än han gjort tidigare dagar så det var skönt.

Nu när jag kom in från stallet ligger båda mina killar uppe i min säng och sover. Tror inte jag ska väcka Percy heller för han var minst lika trött som Kevin idag och behöver definitivt några extra sovtimmar. Istället ska jag nog ta en dusch för att sen njuta av att bara få sitta stilla i soffan en stund. Det borde inte få va ok att va såhär trött i kroppen och skallen.
2011-03-29
 17:30:11

Maginfluensa :(

*Pust och Gäsp* Kl 01:00 i söndags natt vaknade jag av att Kevin ville komma över i min säng. Några minuter senare dränktes både han och jag i kräks :/ Lille stackarn fick magsjuka. In i duschen med både honom och mig, trösta, byta sängkläder, lägga en handduk i sängen ifall det kommer mer och sen försöka sova igen. Hann inte somna förrän det var dags igen. Fast inte kräks den här gången utan från andra hållet om man säger så... Blöjan hjälpte inte men som tur var hann jag undan och det blev enbart Kevin som fick ta en dusch till. Detta fortsatte hela natten och inte förrän 06:45 somnade både Kevin och jag som en stock. Tack och lov var både jag och Percy hemma från jobbet så vi kunde hjälpas åt hela dagen. För med en illamående Kevin som dessutom hade 39.5 grader feber gick det inte lämna soffan. Han låg som ett frimärke på magen hela dagen och fick varken behålla mat eller vatten. Usch va jag tyckte synd om honom :( Efter lite alvedon blev han iallafall så pass pigg att han började prata lite men inte mycket mer än så.

Bävade för natten. Jag bäddade med en madrass i tv-rummet på nerevåningen för att ha närmare till toaletten men otroligt nog fick han sova heeela natten ända till kl. 09:10 i morse :) Idag har han varit lite piggare men knappt ätit nåt och det märks för han är darrig på benen och har ramlat ganska mycket. Skönt ändå att det går åt rätt håll. Inte kul alls när de små är dåliga.

Sen är jag rädd att jag själv ska åka på det också. Percy läste nämligen att lillbebis i magen riskerar att få diabetes om jag får magsjuka. INTE kul!

Ja, en liten, om än inte så kul, uppdatering om vad som händer och sker här. En anleding till varför jag inte hinner/orkar skriva så mycket här just nu... Hoppas NI är friska och glada! Ha det bäst.
2011-03-25
 19:42:37

v.21

Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

(text från familjeliv.se)


Mm, idag är första dagen på andra halvan av graviditeten. En skön milstolpe att ha passerat! Samtidigt som det känns som det är alldeles för långt kvar tills vi får träffa vår lilla knodd. Längtar så <3
2011-03-25
 19:24:35

I'm back...

*Pust* Har varit mycket de senaste dagarna. Föräldramöte, bilreparationer, bilbesiktning och sånt som tagit tid. Ja tid av min lediga tid när man bara vill ta det lugnt. Denna helg är verkligen efterlängtad!

Idag ville plutt ha taccos :) så så fick det bli. Köpte mild taccosås denna gång så han också skulle kunna äta av den och det uppskattades :P

Jo, Percy berättade när jag kom hem från föräldramötet att Kevin hade frågat efter mig flera gånger och sagt "-Kevin lessen"... Min lille gosplutt <3 Han hade självklart kul hemma hos Percy men jag har nog aldrig sagt hejdå till Kevin och åkt bort sådär på kvällen innan och det tyckte han nog var lite konstigt. Kändes nästan som man blev tårögd när man kom hem och hörde det. Ville bara väcka honom och krama om honom. Den lille pojken är det finaste som finns!!

2011-03-22
 22:54:25

Nu är det VÅR :)

Ja, det måste man väl ändå säga. Med blå himmel och 14 grader varmt idag kan jag knappast säga att det är vinter längre. Har varit underbart skönt. Synd bara att det ska blåsa så mycket. På mätaren på jobbet stod det hela +22 grader! Det var visserligen tätt mot en vägg där solen ligger på hela dagen men synen var ljuvlig! Har varit ute med Kevin hela eftermiddagen. Blir mycket lek i sandlådan om han får bestämma :)

Imorn blir det nog ingen uppdatering här. Tror inte jag hinner... Så fort Percy slutar blir det att lämna Volvon på verkstad i Vimmerby. Byta en styrled för att sen besiktiga den på torsdag. Handla och sen fort hem för kl 18 är det föräldramöte på förskolan. Första föräldramötet för min del så blir intressant att se vad som sker på sådana tillställningar :P

Kvar av dagens bestyr är bara att linda av min handduks-turban och få nån fason på håret. Sen GodNatt.
2011-03-21
 15:07:14

"I like big butts..."

Jag var och hämtade ut ett paket i förra veckan. Det har jag inte skrivit om kom jag på... Hade ju beställt lite badkläder osv. Gardinen överträffade mina förväntningar och passar utmärkt där den nu hänger i köket! Percys jeans satt som ett smäck så han blev också nöjd! :) Min bikini däremot var ingen fullträff. Den va skitsnygg och så och överdelen satt helt ok. Piff & Puff var nöjda men kände sig kanske en liten aning inklämda haha. Det är ju så fult när man ser, oftast lite äldre kvinnor med dubbelbröst! Haha. Ni vet när de har en för liten bh så det liksom väller över kanten och blir 4 bullar istället för 2. Men det är ingen risk här för som tur är är man skapt med ett par som det ej är några problem att få in i en B-kupa. Bikinibyxorna passade tyvärr inte alls. Jag har för stor röv ;P Har alltid kunnat ha strl 36, åtminstone innan första graviditeten men nu är det väl bara att inse att man fått lite mer att ta i hehe.

Min snälla och omtänksamma sambo tyckte iallafall det var väldigt roligt och stöttade mig genom att gå runt och sjunga till denna... hahaha.

 

Han är så snäll min älskpälsk :)

2011-03-21
 14:44:36

Håller tummarna för 3 mån

Började idag räkna hur många dagar jag har kvar att jobba OM jag får HP och kom fram till att det inte ens är 3 månader! VA? Inte ens TRE månader? Nä, precis... Känns helt otroligt och alldeles underbart! MEN det är ju som sagt under förutsättning att jag får  HP'n beviljad. Och ska jag få det gäller det ju att jag får tummen ur och skickar in pepperena. (Hur stavas det egentligen? Papperna? Papprena? Måste googla... lalala... Finns tydligen olika sätt att skriva det på. Hittar inget om vad som skulle vara det "rätta"...) Förra gången tog det 2 1/2 månad att få svar. Fick klartecken bara några dagar innan jag "slutade" :/

Ringde BM idag iallafall och hon skickar moderskapsintyget idag så ikväll ska jag sätta mig och fylla i t.ex. "Hur många lyft jag gör per dag". "Hur mycket varje lyft väger i kg" osv osv. Där har ni min kväll. Funny Bunny. NOT!
2011-03-20
 19:55:00

cravings

Med tanke på mina senaste inlägg ser det ut som att jag inte gör annat än äter... Ärligt talat borde jag nog dra ner lite på sötsakerna. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga men det har faktiskt blivit en hel del bakande och fikande på senaste ;) Folk pratar om olika cravings man har när man är gravid. När jag var väntade Kevin hade jag ett ständigt och väldigt stort sug efter smörgåsgurka hehe. Lite lagom nyttigt! Och den här gången är det väl kakor då tyvärr... Vill ju inte få en jättestor bebis :/ men jag har än så länge inte gått upp så mycket så det är nog ingen fara. Gått upp 3 kg så nu väger jag 57. I vecka 18 läste jag att man då "skulle" ha gått upp mellan 3-5 kg.

Jaja bättre med kak-cravings än att va besatt av att äta snö iallafall som jag läste om här om dagen. Det är ju nåt jag inte kan fatta! Hon kunde inte sluta äta snö. Även om hon nu va så sugen på snö så kan jag inte förstå hur hon kunde stoppa i sig det. Snacka om att få i sig bakterier... Man är väl ändå extremt försiktig med att få i sig massa skit när man har en liten känslig bebis i magen!!? Men det finns ju folk till allt...
2011-03-20
 17:06:55

Så vad blev det...?

Jo, kärleksmums! <3
2011-03-20
 10:24:22

Bakdags igen

Vad ska det bli denna gång?
2011-03-19
 22:44:17

Till dessert...

...blev det en utsökt pannacotta :d
2011-03-19
 20:17:49

Vad blir det för mat

Jo idag blev det underbar lördagslyx vid matbordet. Tja, lyx och lyx men det var så otroligt gott så jag önskar det fanns mer jag kunde skrapa av...

Klyftpotatis, lövbiff, bearnaisås och "Cims sallad". Till det ugnsbakad vitlöksbagett.



En bearnaisås jag absolut kan och vill rekommendera är Rydbergs klassiska såser Bearnaise. Det är det godaste bea'n jag någonsin smakat och vi köper alltid den när vi ska äta något extra gott. Idag köpte vi fel och tog "extra kryddad" men jag måste nog säga att den är en ny favorit. Smakar lite mer (såklart). Nästa gång har vi dock bestämt att vi ska testa göra egen bearnaisås! Kan alltid va kul att kunna :)



Nu ska vi bara smälta maten en stund för att sen ta fram efterrätten. Kommer säkert upp en bild på den sen hihi.
2011-03-18
 19:26:21

v.20

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

 

(från Familjeliv.se)

2011-03-18
 19:22:20

Varning för gnäll!

Fy 17 va trött man kan bli på allt vissa dagar... När ingenting är som man vill och allt bara går emot en. Minsta grej gör att man blir irriterad på sig själv. Och andra. Och att vissa på jobbet inte kan göra annat än tjata, gnälla och klaga (inte på mig alltså utan allmänt) gör knappast saken bättre. Och när jag själv är igång och gnäller så kan jag ju även berätta hur mycket jag hatar att dasset på jobbet ligger typ 5798m bort. Nä, men det är helt sjukt långt iallafall. För er som inte varit gravida kan jag ju upplysa er om att man måste gå och kissa i princip hela tiden eftersom bebisen ligger och trycker mot urinblåsan... Därför är det allt annat än kul att gå iväg och dessutom hinna bli anfådd innan man kommit fram. Och att man måste gå som en stel kärring för att inte halka på all is... ja, nä jag orkar inte ens fortsätta skriva om det.

Jag själv vet att man blir extremt känslig och kan överreagera på allt vissa dagar när man är gravid. Det bara är så och även om det inte är kul är det bara att acceptera. Dessvärre förstår inte många andra hur det är. Det är sånna här dagar man känner sig så ensam i sin graviditet. När man inte har någon att prata med som är eller varit i samma situation. Det är klart jag delar det med min sambo men det är inte lätt för honom heller att förstå hur det är att vara gravid ibland. Och när man blir irriterad går det tyvärr lätt ut över honom trots att man inte menar att det ska bli så. Tyst och innerst inne vill man bara ha en kram... :/

Att vänta barn är inte en dans på rosor i 280 dagar men trots det skulle jag aldrig vilja byta!
2011-03-17
 14:30:14

--> paket <--

Yey, hemma från jobbet och hämtat plutt från förskolan, fått i mig lite mat i magen och väntar nu på att Kevin ska äta klart sin mellis. Sen ska vi åka till M-lund och hämta ut paketet som kommit idag :) Ääälskar att få paket!! Det är ju bikinin jag beställde. Hoppas jag inte blir besviken! Beställde även ett par jeans till Percy på ren chansning. Får se om de passar och duger :P Just det... Kom på nu att det även blev en ny köksgardin. Det var ju inte så dumt. Tycker nämligen att julgardinen börjar bli lite tråkig, och kanske lite dammig haha :P

Nepp, nu var plutteskrutt klar. Tjing
2011-03-15
 18:52:52

tagen på bar gärning

-"Nä, jag har inte ätit upp chokladen i botten på pappas o'boy-glas som jag hittade i tv-rummet...
Varför tror du det?"

2011-03-15
 18:47:56

Tomatsås till pizza -recept

Lovade ju att lägga ut ett recept...  En dag för sent men jag får hoppas ni har överséende med det.
Jag gör alltid denna tomatsås till pizzan nu för tiden. Tycker den är riktigt god!
Kanske är det ett "basrecept" som alla använder och har upptäckt långt före mig, inte vet jag, men har du inte gjort den så testa :) (Är såklart godast på en riktig jäsdeg-botten men scones-varianten funkar bra den också!)


Tomatsås till pizza (4 pers)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater (ca 400g)
3 msk tomatpuré
1 tsk örtkryddor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk strösocker

Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Fräs löken i olivolja i en gryta. Rör i tomatkross, tomatpuré, örtkryddor, salt, peppar och socker. Låt såsen koka ihop i ca 10 min. Smaksätt den ev. med mera kryddor.
2011-03-14
 22:00:53

trött på att va trött


Trött idag. Har redan sovit 1 1/2 timma jämte Kevin men ska nog joina honom nu igen för resten av natten. Bara att hänga upp lite tvätt och så innan... Elände det här med att man ska va så förjordat trött! Borde inte bero på järnvärdet längre eftersom jag knaprar tabletter för fullt. Vårtrötthet? Nja, vet inte vad man ska skylla på... Kanske att jag är gravid. Ja, det verkar ganska logiskt. Kan det va så? Hoppas det blir bättre snart iallafall för det känns inte som jag gör annat än sover...








2011-03-13
 21:48:48

Beach 2011

Beställde just världens snyggaste bikini! Har äääntligen hittat en jag fastnat stenhårt för och den är snart min :D

2011-03-13
 21:35:59

Fullt upp hela dagen

Vilken dag, vilken dag... Tempot har varit av den sorten att jag kommer somna gott ikväll. Startade som tur var med en lugn morgon framför tv'n med familjen för att sedan gå ut och grilla korv på gräsmattan. Kevin var trött så ögonen gick ihop innan han hade tuggat klart där han satt på stolen.


Medan Percy var inne och la plutt så tog mamma och jag våra hästar och gick en sväng. Båda pållarna va precis stolliga för det var tyvärr ett tag sen de fick komma ut och röra på sig. Humulin hade mer än gärna velat dra iväg och bralla av sig! Men med lilla fölis i magen får hon allt ta det lilla lugna :)

Väl hemma och inne igen så fortsatte jag faktiskt riva lite tapet i Kevins rum. Kevin hjälpte till så gott han kunde!

Om ni tycker det ser konstigt ut så är det bara skarvarna som behöver rivas bort då resten sitter som berget...


Efter det var det dags att klippa färdigt Kevins hår. Hann bara bakhuvudet igår hehe så han har sett lite rolig ut, men vill man inte sitta still så vill man inte... :) Glömde ta ett kort på hans nya "frisyr" men får göra det imorn.

Sen forsatte denna hurtiga dag med att göra egen pizza. Inte dumt det! Tyvärr hann vi inte vänta på att en riktig pizzadel skulle jäsa så det fick bli sconesdeg. Funkar bra det också. Nåt jag däremot kan rekommendera är att göra egen tomatsås att ha i botten. Kan lägga ut ett recept imorn om jag kommer ihåg. Blir stor skillnad på smak än om man bara kletar på ketchup eller tomatpuré...

Nu har jag så grymt ont i ryggen så att göra nåt mer ikväll är inte att tänka på! Tror den korta (!) promenaden med hästarna gjorde sitt med min taskiga kondition. Dessutom är jag rädd att jag kände av foglossningen lite. Usch, det är nåt jag gärna slipper denna graviditet...! Det är hemskt att inte kunna gå ordentligt.
2011-03-12
 22:35:39

"Melodi-skandalen"

Förjordade småflickor till att sitta och sms-rösta med sina mobiler, vilket FIASKO!! Totalt värdelöst, som vanligt  :/ Enda positiva jag kan hitta med Saade är väl att han inte är lika långt ner i träsket som Danny, Linda Bengtzing och Sanna Nielsen. Men HUR kan man skicka en 15 årig manboy till Tyskland med en urlöjlig text? Gaah, och detta har man slösat bort 6 lördagar på att få se!?

Min sambo hade ju ett bra förslag på bidag annars... Hade defenitivt fått min röst!! Haha

2011-03-12
 11:39:45

Melodifestivalen Final 2011

Melodifestival ikväll. Och äntligen FINAL! Trots att jag inte är så förtjust i detta evenemang (tycker det har blivit alldeles för långdraget med typ 5 lördagar för mycket!) så ska jag dela med mig av ett inlägg i sann mello-nörd-anda.

Kvällens startfält är som följer:
1. "In the Club", Danny
2. "Spring för livet", Sara Varga
3. "Oh My God!", The Moniker
4. "Seven Days And Seven Nights", Brolle
5. "E de fel på mig", Linda Bengtzing
6. "Leaving Home", Nicke Borg
7. "Me And My Drum", Swingfly
8. "I’m In Love", Sanna Nielsen
9. "The King", The Playtones
10. "Popular", Eric Saade

Personligen tycker jag nr.6, Nicke Borg har den absolut bästa låten. Faktiskt en låt jag fastnade hårt för vilket inte händer alltför ofta! Men den har nog ingen chans i Tyskland så min röst hamnar tyvärr ej på honom...
Så vem får den då? De man kan räkna bort DIREKT är Danny, Linda Bengtzing, Sanna Nielsen och Eric Saade. FY 17 vad hemskt. Både artisterna och låtarna.
Sara Varga: Fin röst, fin låt men att sjunga den på svenska i Tyskland. NOPE!
The Moniker: Kul och lite annorlunda låt. Hamnar på en klar 2:a plats på min lista :)
Brolle: Gillar Brolle men inte låten...
The playtones: ROCKABILLY! Är nåt visst med det... Hm, jo, jag gillar det skarpt!

Ja men vem är nu kvar att få ett personligt tycke av mig...?
Jo, SWINGFLY såklart. Är inte ett fan av rapp men detta är en riktigt skön låt! Lyssna och NJUT!



Vem ska DU rösta på?
2011-03-12
 10:31:16

Sko-REA!

Tänk om man kunde vakna så "fort" som Kevin gör på morgnarna... Han slår upp ögonen, inser att det är morgon och börjar hoppa i sängen och skratta. Som tur är tycker han om att läsa några böcker för sig själv i våran säng så jag får ligga och dra mig lite. Men vid 06:50 var det bara att hoppa i mjukisbyxorna och gå upp. Japp, ni läste rätt! Kl. 06:50...! Jag...! En lördag...! Det tillhör INTE vanligheterna så jag är väldigt glad att jag har en son som är morgonpigg åtminstone ibland :) för när man själv är pigg och utvilad är tidiga morgnar väldigt mysiga!

Snart ska jag ta med Kevin och mormor till Vimmerby för att köpa nya kängor till plutt. Eftersom mamma är förskolelärare har hon sett ett antal små barnfötter springa omkring i olika skor och kan därför ge lite tips och råd om saker man som oerfaren småbarn-sko-köpare inte tänker på. De har 50% REA på Nymans skor just nu för er som inte vet det!

Nu vaknade visst Percy också så vi ska väl passa på att fika lite med honom. Och i eftermiddag ska jag försöka hinna klippa lillplutts kalufs. Kanske kommer upp lite bilder på det senare.

Ha en superbra dag alla fina!
2011-03-11
 20:48:19

v.19

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

 

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

2011-03-10
 16:43:18

snarkar ikapp

-"Gomorron"! Ja, det var vad Kevin sa när vi vaknade för en halvtimma sen. La Kevin för att sova middag kl 12 och vid det här laget vet ni väl alla att jag inte brukar kunna hålla mig vaken när han har stängt sina små blå. Blev en lur på dryga 4 timmar hehe. Behöver vi sova då eller vad är det frågan om? Jag som skulle göra så mycket idag. Baka både semlor och chokladbollar. Fast kvällen är ju inte slut och nu är jag dessutom piggare än jag brukar vara vid den här tiden så visst kan det va så att det blir lite bakdoft i stugan här ändå :)

Hepp, Percy kommer hem från jobbet om 5 min sisodär och jag har inte ens tittat i frysen än... Får faktiskt bli nåt så enkelt som varma mackor med champinjonstuvning. Inte behöver man krångla till det alltid!

Höres senare igen förmodligen. Om jag inte somnar...
2011-03-10
 08:18:49

sovit i 12 timmar...

Skulle lägga Kevin igår kväll. Han va så trött så vi la oss vid halv 7 i sängen och läste som vanligt en bok innan lampan släcktes. Det dröjde inte länge förrän han sov... och jag med! Det tillhör i och för sig inte ovanligheterna men Percy och jag brukar alltid väcka varandra när det varit tyst på övervåningen lite för länge :) Vaknade vid 20:02 och tänkte att NU är det dags att gå upp eftersom det oftast är nåt bra på tv vid 8 och så tyckte jag det var märkligt att P inte ropat på mig än... Helt plötsligt hör jag honom i trappan, kollar på klockan... gaaah 23:30. Jag hade somnat om och Percy hade somnat i soffan. Det var den kvällen det :/

Pigg var man i morse dock! Kevin och jag gick upp kl 07:00 och det är inte vanligt för oss när vi är hemma. Nu är det dags för lite frukost säger magen min. Är väl nån liten där inne som är hungrig ;) Resten av dagen då? Hm... tror det finns stora möjligheter att vi snor ihop både lite chokladbollar och även ett nytt bak av semlor. Blir nog bara halva satsen denna gång isåfall... hehe.

Jo, haha, vad roligt det är när ens barn börjar säga saker och utryck som vi här hemma aldrig nånsin sagt. Så fort det dunkar eller låter här så säger han -"pang i bygget" hehe. Han måste ha hört det på förskolan.
2011-03-09
 11:51:06

Så liten! Så söt!

Dagen började perfekt. Kevin hoppade glatt upp ur sängen, vi lämnade på förskolan (barn ska helst inte följa med på ultraljud) och åkte vidare mot Västervik. Det var en helt otroligt fin soluppgång! Solen var som ett brinnande oranget klot. På bilden ser den mer gul ut än den va men det går ju aldrig få samma känsla på bilder.



När man sitter i bilen och åker sådär så börjar alltid tankarna snurra... "tänk om det är något som inte är bra med lill*n i magen"... Men just som jag började oroa mig hörde jag plötsligt en passande låt på radion: "Don't worry, Be happy"! :) Och efter den kom: Nicke Borg med "Leaving home"... Åååh, det va alldeles för perfekt för att nåt skulle kunna gå fel!

Väl inne i UL-rummet kändes allt lika bra som vanligt. Det lilla hjärtat slog så fint och allt såg jättebra ut <3 Än en gång är det en liten vilde jag har i magen. Ville inte ligga still. Gulligast var när h*n gäspade (?) och sträckte ut ena armen över huvudet precis som h*n precis vaknat :) Älskade lilla barn! Tänk att nåt så litet kan vara så stort...

Hem igen, byta kläder, fara iväg till jobbet... Men så ringer de från förskolan och säger att Kevin är glansig i ögonen, varm och trött. Han hade tagit dockornas täcke och kudde och lagt sig på golvet, stackars liten. Så det var bara att vända och hämta hem min skrutt. Han slocknade direkt i bilen och sover fortfarande. Så idag blir det att städa undan här hemma, åtminstone så mycket jag hinner innan han vaknar. Ska äta lite glass med Kevin sen. Det är obligatoriskt när man har feber ;) Krya på pluttis!
2011-03-08
 21:52:48

HP & UL

Veckodagarna rullar på som vanligt utan att något sådär spektakulärt eller intressant händer. Idag har jag tagit tag i att fylla i lite av ansökningspapperen för havandeskapspenning. Eller graviditetspenning heter det visst nu. Är så mycket frågor och saker man ska svara på och förklara. Och så ska man formulera sig så gott man kan också för att allt ska bli så tydligt som möjligt. Men att ansökan ska gå igenom är jag inte så orolig för. Det gjorde den ju förra gången. Visseligen har jag fått en automatisk staplare men så mycket lättare har arbetet inte blivit. Det har bara blivit lite andra arbetsuppgifter och en del "extrajobb" som jag inte behövde sköta innan. Så hem ska jag, 2 månader innan det är bebisdags och får jag som jag vill blir det alltså den 11 juni :)

Weeeiiii :D Imorn far vi till Västervik och tjuvkikar på våran mini <3 Ska bli så kul. Trots att det bara var några veckor sen sist så har jag verkligen längtat. Har förberett lite frukost också för det är totalt värdelöst utbud av vegetariska smörgåsat i V-vik. Vi var säkert på 3-4 mackar och dyl och frågade efter en vanlig ostsmörgås till Percy som är vegetarian men nope, fanns ingenstans. Helt sanslöst. Men då kommer mitt bröd till nytta iallafall. Bakade liiite för många semlebullar. Typ 8 för många eller nåt ;) Men de funkar utmärkt även som smörgåsar.

2011-03-08
 14:29:50

mikrofonkåt


...........riktiga rimslaktare e e e e e e
Respekt till alla snubbar som hängt sen dag ett
ni finns i familjen där mitt blod flyter fett
klä bilden med ord, bevittna saker som ja sett
för rim faller tätt när jag förklarar va som gäller
som blöta akvareller.
Ja börjar pensla, jag flyter med känsla...

Ja, jag rimmar på från undergroundnivå
ja siktar mot toppen så långt ja kan nå
å jaa kommer in rullar hårt i stockholms terräng
det är titeln jag vill åt, jag är mikrofonkåt.........



Hm, har man hört denna låt några gånger för mycket på radion om man kan hela utantill...?
2011-03-06
 21:39:29

allla dessa FB-"vänner"

Har hakat på flera av er andra och börjat rensa bland mina "vänner" på Facebook. De som blir kvar är självklart familj och släkt, även en del "bra att ha kontakt med"-människor så som hästfolk osv. Sparar även de fina som är eller nån gång har varit bra vänner. Frågan är bara vad tusan man ska göra med alla gamla klasskompisar... Är det nån idé att ha kvar dessa på listan? Svar: Ja, om man är nyfiken på vad de har för sig. Men frågan är om jag verkligen är så intresserad av det? Eller ska man enbart ha kvar personer som man faktiskt skriver med ibland. Det har redan rykt ett 30-tal personer. Är DU en av dom så beror det antingen på att vi faktiskt inte känner varanda, har kanske setts i skolan men har typ aldrig ens sagt hej. Eller så är jag bara trött på att läsa om att du ska dammsuga...! :S
2011-03-06
 17:35:23

v.18

Dagarna och veckorna går så fort att jag helt har missat att jag redan gått in i vecka 18 :) Texten under är, lixom alla liknande texter i bloggen, tagen från familjeliv.se. Den har dock inte uppdaterats ser jag för nu för tiden görs två ultraljudsundersökningar. Första i vecka 11-14 då man kollar antal foster samt graviditetslängd. På UL runt vecka 17-18 undersöks fostret mer noga för att se att det växer och utvecklas som det ska. Vi ska på vårat andra UL på tisdag och jag längtar verkligen efter att få se vårt lilla knyte igen. Hoppas h*n vill visa upp sig lika mycket som förra gången :)

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


2011-03-06
 17:23:42

semlor

Jajjemän, goda goda semlor blev det med dom ingredienserna! (i förra inlägget)
2011-03-05
 19:34:21

Bakdags

Vad ska detta bli för gott?

2011-03-05
 15:59:36

första vårtecknet

Igår va vi och åt och bowlade med jobbet på kvällen. Blev inte direkt nån jobbgrej som det kanske va tänkt eftersom de flesta tog med sig andra de kände och släkt osv så vi blev väl 31st eller nåt. Men jaja, va rätt kul o bowla iallafall. Percy vann (som vanligt) men jag kom faktiskt 2:a (av 4) så det får jag väl va nöjd med :) Kevin va hos mormor under tiden så honom gick det ingen nöd på kan jag säga. Han va fortfarande vaken och glad när vi kom hem och han hade nog även velat sova där ;) Mormor är bra!


Idag är det såå underbart väder, bortsett från blåsten, men med +grader och blå himmel kan man inte klaga. Och definitivt inte när man ser detta jämte huset... SNÖDROPP! :)

Va ute ganska länge på dagen och bara gick omkring och njöt.

Sen hittade plutt lite sand i sandlådan som kommit fram under snön och då gick det inte slita honom därifrån. -"loligt" (roligt) sa han flera gånger :)

ÅH VAD JAG LÄNGTAR TILL VÅREN!


2011-03-03
 21:57:50

Hoho

Här ekar det plötsligt tomt på inlägg :/ Har faktiskt haft lite dåligt samvete för det. Förklaringen är dock att orken tryter och timmarna går för fort. Jag har, som jag tidigare beklagat mig över, inte mått så bra. Var påväg att ringa vårdcentralen härom dagen för att kolla så jag inte har lunginflammation men plötsligt kände jag mig lite bättre och hostade inte lika mycket längre. Har envisats med att jobba denna vecka iallafall så jag är fortfarande trött, hostar och har stundtals ont i halsen men det går defenitivt åt rätt håll! Men man orkar inte så mycket på kvällarna. Och orkar jag så har jag inte haft tid att sitta vid datorn. Har precis klippt Percy i en timme sisodär och nu har jag faktiskt bytt ut tv'n mot datorn för en stund innan det är dags att lägga sig.

Imorn är det tveksamt att jag hinner uppdatera så mycket då vi ska iväg med jobbet och äta och bowla... Har verkligen ingen lust men det är väl bra att komma ut lite har jag hört. Även detta blev ett snabbt inlägg och jag lovar att jag ska ta mig tid till att svara på era fina kommentarer samt skriva lite mer intressanta saker här.

Nu ska jag äta klart kvällsmaten bestående av smörgås och saft. Yammi... NOT! Va såå sugen på ett STORT ölglas, ja inte öl såklart, utan o'boy. Men nej då... Jag har inte knaprat nån järntablett än idag så mjölk går inte dricka :(

Hm. SKÖNT med helg snart iaf! GoNatt
2011-03-01
 20:27:47

snabbinlägg i reklampausen

Blir inte så mycket inlägg nu när man jobbar märker jag. Så fort jag hämtat pluttis på förskolan och kommer hem har man fullt upp med mellis och lek, sen ska man laga mat och fixa stallet så timmarna rullar på ganska fort.

Tack säger jag till förskolan denna vecka för den har gjort att Kevin har kommit in i rätt dygnsrytm igen. Efter att ha varit hemma i 1 1/2 vecka är det inte så populärt att gå och lägga sig kl 7 på kvällen om man säger så. Men både igår och idag har han slocknat på 5 min. Idag somnade han redan vid 18:20! Och vad LÅNG kvällen blir då. Känns som kl skulle va halv 10 redan men inte... :) Nähepp, nu är reklamen på tv slut hör jag. Tebax till soffan, mitt te och "Sofias Änglar". Får se om jag hinner/orkar kika lite mer här sen.