2011-06-30
 09:41:24

En jobbig natt

Är helt slut. Kevin hade nattskräck 5 ggr igår kväll och resten av natten vaknade han en gång i halvtimmen. Va ledsen, besvärad och kunde inte sova. Percy va nere på logen och hämtade en fläkt för att få rummet svalare men då kunde han inte sova för att den fick för sig att börja gnissla :/ Vet inte om han va rädd för att sova om han hade mardrömmar eller va det va. Har en liten misstanke om att det är fler tänder på G för han dreglar nåt helt sanslöst... att det är det som ilar och gör ont. Är han lika dan ikväll får vi lov att testa alvedon för det här va jobbigt. Sen äter han dåligt också så mitt i natten blev han hungrig och vräkte i sig smörgås och mjölk.

Det är så jobbigt när man inte vet vad som är fel!! Han kan inte förklara det själv heller :( Stackars lilla skrutt.
2011-06-29
 12:04:01

Garderoben rensad

TOMT :) (så när som på några gardinstänger)
Här ska det då in nån form av klädförvaringssystem som jag inte bestämt mig för vad det ska bli än.

Hehe, sen behöver jag väl inte tala om vart jag ställt allt... ;) Har lixom inte hittat nån annan förvaring till all skit än. En del va bara att slänga, som gamla barnkläder som mamma sparat men som jag sorterat bort pga, hål och fläckar... Men som jättefina tyger som man verkligen vill spara och göra nåt av så småningom, vart gör man av sånt?? Har ingen plats!

Som jag trodde fanns lite skor längst in i gömmorna. De flesta hade jag glömt att jag hade. Längst till vänster är då mina vardags-stövlar. Haha NÄ, det är min supersnygga dressyr-stövlar såklart som jag haft när jag tävlat.
Inga par är använda så fasligt mycket. Frågan är om man ska spara sånt här. Nån gång kanske man behöver va lite fin och då är man kanske glad att man sparat dom så så får det nog bli. Men det är ju det där med förvaringsutrymmen...
2011-06-29
 10:08:55

Tapetserings-bilder

Kevin är på förskolan idag och då gäller det att passa på att få nåt gjort här hemma. Kan börja med att lägga ut några bilder jag va uppe och tog nyss (med mobilen som vanligt - därav kvalitén) på Kevins rum och vår påbörjade tapetsering. Så här såg den gamla tapeten ut. Ja, jag har såklart rivit bort skarvarna där tapeten va lös... Syns lite dåligt men den är prickig... Fult prickig och fesrosa!

På vänsterväggen här har vi lagt på en utjämningstapet som vi sedan ska måla över.

Tycker det är så kul när man ser skillnaden... när man ser direkt resultat... :)


Idag blir det att börja med denna garderob...! Nej, jag skäms inte över att visa hur jag bara slängt in allt i garderoberna för att bli av med det och slippa se det hehe. Jag tror inte jag är ensam om att ha nån sån gömma!? Får se vad jag hittar där inne. Kanske blir det några bilder på det? Vet att det ska finna lite skor bl.a. :)
2011-06-29
 09:51:39

check check check :)

Känns bra att fortsätta pricka av min lista... För att göra förändringarna i texten tydligare har jag strukit under de rader jag flyttat.

Avklarade saker:
• Tvätta alla vinterkläder och lägga undan
• Bygga en grind till trappen
• Sätta upp gardinstång och gardin i badrummet
• Spika upp mina "fåglar" på nån vägg (vita träfåglar)
• Beställa Kevins säng mm från IKEA
• Köpa ny säng till mig och Percy (Har dock ej kommit än)
Köpa födelsedagspresent till Kevin (Han har ju redan fyllt ;))
Städa iordning på Kevins rum
Köpa blommor till altanen
Köpa utjämningstapet till Kevins rum

Påbörjat men ej klart:
• Tvätta klädseln till bebisvagnen (Har bara sufletten kvar som jag inte får bort från metallstängerna, blir väl i duschen)
• Sätta upp ett nytt staket till tomten (Har iallafall skruvat ihop och målat stolpen)
• Städa/rensa ur garderoberna i stora hallen (1 klar, 2 to go)
• Komma på namn till bebis (Tror vi bestämt oss för ett pojknamn iallafall. Men det kanske blir en tjej!? Fundera...)
Tapetsera Kevins rum (Har gjort klart 1 vägg)

Saker att göra:
• Köpa nya däck till bebisvagnen
• Fixa någon klädförvaring till Kevins rum. (När vi flyttade in var alla garderober som en tom låda. Det fanns alltså varken mellanväggar eller någon form av upphängning och så ser det ut fortfarande...)
• Tvätta skötbordsfodralet
• Köpa nytt tvrums-bord
• Måla Kevins rum
• Fortsätta med Kevins första album
• Hitta en ram till Kevins 1års-fotografi samt förskolefoto
• Komma på ett namn till fölis
• Åka på bakluckeloppis och bli av med massa saker som bara tar plats
• Bygga hyllor till sortering i hallen
• Fixa ett lås till trappgrinden
2011-06-28
 20:29:59

Mysdag

Idag hade jag inte hjärta att dra iväg med honom till förskolan... Han ville så gärna va hemma och leka med sina presenter vilket är fullt förståligt! Så så fick det bli :) Och ALLT har blivit använt flitigt ;) Skottkärran, gitarren och framför allt dockan och bilen. Vi har haft en mysig dag ute på gräset också. Kevin har blaskat med vatten som han älskar. När det blev lite för mycket sand i vattnet och väldigt lerigt utav det fick han "duscha" på gräset när jag hällde vatten över honom med en hink :P Skoj hade vi! Underbara lilla Kevin ♥
2011-06-28
 20:22:18

Kevin 2 år

Igår fyllde min älskade lilla pluttis 2 år! Jag kan faktiskt inte säga som så många andra att -"Va tiden har gått fort" för jag tycker inte den har gjort det... Det känns som vi alltid haft Kevin hos oss och jag minns knappt vad vi gjorde om dagarna innan han föddes!

Kevin hade inget dagis och på kvällen kom mamma, pappa och Emil över och kalasade. Kevin ville ha glasstårta och det tackar jag honom för för va god den va :) Jag gjorde egen marängbotten som blev helt perfekt och sen kletade jag på bl.a. kvarg och milda visp osv... Super super gott och väldigt uppskattat av de som smakade :)

Sen va det presenter till Kevins STORA förtjusning. Han fick en underbar liten docka av mormor och morfar med egen liten snuttefilt, napp och flaska. Det låter som den dricker välling när man stoppar flaskan i munnen, den kan skratta, gråta, rapa, snarka och några saker till. Jättesöt och Kevin älskar den. Det är mycket bra för utvecklingen vad gäller sympati bl.a. att ha en docka ÄVEN för pojkar. Kevin är så söt när han kramar den så fort den börjar gråta sen säger han -"Bebisen glad nu" med ett léende :)

Av oss fick han en skitsnygg gitarr (i hans storlek).

Även denna som han önskat sig:


Och favoriten:

Han blir tyvärr väldigt ledsen varje gång det är dags att ladda batterierna. Han hade nog velat köra med den heeeela dagarna!
2011-06-26
 18:35:04

Börjat tapetsera

Tapetserat i några timmar. Och bara en vägg är klar... :/ Va väldigt svårt med stenhård utjämningstapet på väggar som inte är det minsta raka. Fick skära på känn längs lister och tak eftersom den är för hård för att vika in emot. Dessutom har vi snedtak och den "skarven" är inte rak den heller, så LÄTT va det inte. Nu är jag dessutom full av glasfiberstickor över hela händerna och armarna. AAAJJJJJ. Gör sketaont!

Bilder finns på Percys mobil. Ska se om han lägger över dom i datorn sen eller om jag går upp och tar med min mobil... Kan ju va kul med lite bilder längs arbetets väg så att säga...

Nu ska jag sätta i lite strips i fritösen så, baj baj ja haj
2011-06-25
 20:46:58

midsommarhelgen

Har haft en bra midsommar men midsommarafton är liksom julafton väldigt stressig. Man stressar med maten och allt ståhej och när jag dessutom är och känner mig extremt gravid så har jag inte den orken som behövs för att klara av en heldag med kalasande. På kvällskvisten tog jag därför en powernap och vaknade till för att äta lite mer jordgubbstårta.

Idag har det varit lite lugnare. Maten har i princip varit klar sen gårdagen och man har kunnat njuta lite mer av dagen som för övrigt bara har sprungit iväg... :( Det nyttiga man hann med va iallafall att Percy rensade ut det sista från Kevins rum och jag har dragit bort den sista tapeten så imorn blir det att tapetsera :D Kul att det börjar synas lite resultat.

Nu ska Kevin-tårtmonster i säng (han har lyxat med lite sena kvällar denna helg) och sen blir det kantarellmackor för P och mig :d (Inte dumt att ha frysen full med påsar från förra året). Gott gott.

Hoppas Er midsommar har varit som ni önskat. Kram på Er!
2011-06-24
 22:04:14

v.34

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.
2011-06-24
 13:06:33

Midsommarafton


Önskar en TREVLIG MIDSOMMAR till alla FINA bloggläsare!!


Bjuder på min midsommarfrilla
2011-06-23
 13:15:38

Gräset midsommarfint

*Pust*, har klippt gräset i nästan 2 timmar... Vad gör man inte för att överraska och göra Percy glad ♥
Men nu är jag helt slut. Blir definitivt en åkgräsklippare snart!


Denna lilla rackare va jag nära att köra över. Tur jag såg den :)
2011-06-23
 09:39:34

Fortsätter bocka av :)

Avklarade saker:
• Tvätta alla vinterkläder och lägga undan
• Bygga en grind till trappen
• Sätta upp gardinstång och gardin i badrummet
• Spika upp mina "fåglar" på nån vägg (vita träfåglar)
• Beställa Kevins säng mm från IKEA
• Köpa ny säng till mig och Percy (Har dock ej kommit än)

Påbörjat men ej klart:
• Tvätta klädseln till bebisvagnen (Har bara sufletten kvar som jag inte får bort från metallstängerna, blir väl i duschen)
• Sätta upp ett nytt staket till tomten (Har iallafall skruvat ihop och målat stolpen)
• Städa/rensa ur garderoberna i stora hallen (1 klar, 2 to go)
• Köpa födelsedagspresent till Kevin (Köpt 1 grej)
• Komma på namn till bebis (Tror vi bestämt oss för ett pojknamn iallafall. Men det kanske blir en tjej!? Fundera...)
• Städa iordning på Kevins rum (är ett förråd just nu)

Saker att göra:
• Köpa nya däck till bebisvagnen
• Fixa någon klädförvaring till Kevins rum. (När vi flyttade in var alla garderober som en tom låda. Det fanns alltså varken mellanväggar eller någon form av upphängning och så ser det ut fortfarande...)
• Tvätta skötbordsfodralet
• Köpa blommor till altanen
• Köpa nytt tvrums-bord
• Testa göra egen sockerpasta och klura ut någon tårta till Kevins födelsedag
• Köpa utjämningstapet till Kevins rum
• Tapetsera Kevins rum
• Måla Kevins rum
• Fortsätta med Kevins första album
• Hitta en ram till Kevins 1års-fotografi samt förskolefoto
• Komma på ett namn till fölis
• Åka på bakluckeloppis och bli av med massa saker som bara tar plats
• Bygga hyllor till sortering i hallen
• Fixa ett lås till trappgrinden


Det är de små detaljerna som gör det...


2011-06-22
 10:55:24

Blev en säng till oss också!

Yey, just avslutat ett mycket trevligt samtal med en sängförsäljare. Snart kommer Percy och jag få sova som på moln. Ja, det är vad de säger om denna säng iallafall ;) Hittade ingen bild på exakt vår säng men denna är väldigt lik. Tycker dock tyget på våran säng va lite snyggare. Det va lite mer spräckligt svart om jag inte minns fel.

Denna ska man väl kunna sova gott i!?

2011-06-21
 18:51:09

Ett fint sovrum igen

Har röjt ett par timmar i vårt sovrum idag. Va verkligen behövligt! Jag hatar kläder på golvet men grejen är att jag för ett tag sen började sortera i min klädgarderob (Har MASSA kläder som är för små mm) men så hann jag inte klart den dagen. Efter det har det inte blivit att jag har fortsatt och misstaget jag gjorde va att jag inte la kläderna i kassar med en gång utan i högar på golvet. Dessa högar har vi sen gått och snubblat över i mörkret så nu låg allt utspritt över hela golvet :/ Pinsamt men sant! Bara att börja om och sortera... Men nu är det klart. HAHA, där lurade jag nästan mig själv. Det som låg på golvet är klart i kassar, jag har resten av garderoben kvar, typ 4/5. Men det orkar jag inte ta nu.

Nu ska jag istället gå upp och lägga iordning alla Kevins böcker och sånt som även dom hamnat på golvet mer eller mindre samt byta sängkläder och vädra ut inna Kevin ska sova. Va kul man kan ha så här på kvällen... ;)
2011-06-21
 18:38:48

Kevins nya säng

Japp, har nu beställt hem en säng till Kevin. Jag och Percy diskuterade vid maten idag och kom fram till att vi skulle ta hemleverans på sängen iallafall. Av det enkla skäl att det är säkrare! Som P sa, inte kul att krocka eller volta med så tunga paket i bilen! Kan sluta illa så kostnaden för att få det hemkört är inget att tala om...

Tror denna fina kommer passa kanon i Kevins nya rum :)

Tråkigt bara att vänta ända till den 4/7 innan den kommer! MEN nu har vi å andra sidan en rejäl utmaning att hinna tapetsera och göra klart Kevins rum till dess. Det blir inte lätt med tanke på att jag har så mycket annat som ska göras också. Men nu har man ju ett datum då allt ska va klart och då är det alltid lättare och roligare att ta tag i saker! :)
2011-06-21
 12:25:00

I valet och kvalet...

Hm, vet inte hur jag ska göra... Självklart kan man inte få hemleverans på det där klädförvaringssytemet vi tänkt beställa från IKEA. Allt annat gick men inte det så det blir ju att åka till Linköping iallafall :/ Frågan är då om man ska beställa hem sängen och det som går iallafall OCH åka dit och köpa resten? Onödigt... JA! Men grejen är att sängen inte får plats i bilen om Kevin ska med. (Måste fälla hela ryggstödet bak och dra fram passagerarstolen så hans barnstol får inte plats). Jag måste alltså åka när han är på fsk. Men hinner jag och orkar jag åka dit och konka på allt alldeles själv?? Man kan säkert få hjälp av nån vänlig själ men bökigt...! Och som sagt, hinner jag innan jag ska hämta honom igen? Krångligt allt blev! :(
2011-06-20
 13:19:19

Bockar av på listan

Dags att uppdatera min att-göra-lista. Har kommit en liten bit på vägen. (Bara det att jag lagt till lika många punkter som jag klarat av...) ;)

Avklarade saker:
• Tvätta alla vinterkläder och lägga undan
• Bygga en grind till trappen
• Sätta upp gardinstång och gardin i badrummet

Påbörjat men ej klart:
• Tvätta klädseln till bebisvagnen (Har bara sufletten kvar som jag inte får bort från metallstängerna, blir väl i duschen)
• Sätta upp ett nytt staket till tomten (Har iallafall skruvat ihop och målat stolpen)
• Städa/rensa ur garderoberna i stora hallen (1 klar, 2 to go)
• Köpa födelsedagspresent till Kevin (Köpt 1 grej)
• Komma på namn till bebis (Tror vi bestämt oss för ett pojknamn iallafall. Men det kanske blir en tjej!? Fundera...)
• Beställa säng mm från IKEA (Snart klar med min lista med saker som ska beställas...)

Saker att göra:
• Köpa nya däck till bebisvagnen
• Fixa någon klädförvaring till Kevins rum. (När vi flyttade in var alla garderober som en tom låda. Det fanns alltså varken mellanväggar eller någon form av upphängning och så ser det ut fortfarande...)
• Köpa ny säng till Kevin
• Tvätta skötbordsfodralet
• Köpa blommor till altanen
• Köpa nytt tvrums-bord
• Köpa nya resår-och bädd-madrasser till mig och Percy
• Testa göra egen sockerpasta och klura ut någon tårta till Kevins födelsedag
• Köpa utjämningstapet till Kevins rum
• Tapetsera Kevins rum
• Måla Kevins rum
• Fortsätta med Kevins första album
• Hitta en ram till Kevins 1års-fotografi
• Komma på ett namn till fölis
• Åka på bakluckeloppis och bli av med massa saker som bara tar plats
• Bygga hyllor till sortering i hallen
• Städa iordning på Kevins rum (är ett förråd just nu)
• Spika upp mina "fåglar" på nån vägg (vita träfåglar)
2011-06-20
 13:07:34

Tröttfis

Så här kan man också sova ♥
2011-06-20
 13:05:37

Trappgrinden -check!

Nu har trappgrinden äntligen kommit upp. Det va lite krux med det så det blev en del i och urskruvande... Gamla hus är ju lixom inte raka någonstans hehe så när jag satt fast grinden gick den inte öppna helt för golvet tog emot :P Men till slut blev det sketabra! Nu återstår bara att klura ut nåt slags lås...
Så här blev det:

Tråkigt att inte ha nån kamera som tar vettiga bilder...
2011-06-18
 18:28:29

Hittade vi några sängar?

Besöket på Thörnvalls igår resulterade i några frågetecken men även några utrostecken. Jag och P hittade två olika sängar vi fortfarande håller på att välja mellan. Har alltså inte bestämt oss än. Den ena va två resår-samt bäddmadrasser som vi isåfall lägger i vår nuvarande sängram och den andra va en continentalsäng med helt ny gavel och ben. Ska försöka bestämma oss tills på måndag så vi kan beställa hem nån av dem.

Hittade tyvärr ingen säng till Kevin som vi vill ha. Eller jo, i deras katalog men den kostade över 7000 spänn (utan madrass) och det känns för mycket för en säng vi ändå kommer byta ut om x antal år. Så den beställer vi från IKEA istället. Har ett par alternativ där som passar utmärkt hos Kevin. Plus att vi ska köpa garderobsinredning därifrån...

Idag har Percy målat staketstolpen en gång till och jag har målat det sista lagret på trappgrinden så imorn kommer nog den upp :) Får HOPPAS att det blir nåt uppehåll i regnet imorn så man kan få ner några stolp också...
2011-06-17
 12:18:44

SAKTA men säkert...

...går det framåt med grinden. Jodå det funkade att måla lite... Jag målade med pensel och målarfärg och Kevin målade med pensel och vatten på golvet. Han tvättade även sin traktor och Emils gamla minimoto som Kevin säger är hans motorcykel :)

Spackel och sandpapper                                                        Och första färgstrykninen
2011-06-17
 09:33:46

Mörlunda, here we come

Idag blir det Thörnvalls i Mörlunda när Percy slutat jobba :) Där borde man väl ändå hitta en säng till Kevin!!? Förshoppningsvis även madrasser till oss och kanske även annat smått och gott ;) Dessutom har de fri hemleverans så det vore inte dumt om man fann det man sökte idag. Efteråt blir det en visit hos svärmor som bor i närheten.

Måste komma på nåt att göra  nu på fm... Tråkigt väder. Regn regn regn... Ska man våga ta fram färgburken med Kevin mån tro? Det åtestår att se.
2011-06-17
 09:27:49

v.33

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket

2011-06-16
 21:39:27

Missade visst förskolan :P

Dagen blev inte direkt som jag tänkt mig... Kevin och jag börjar komma in i våra nya rutiner så vid 08:50 va vi redo att fara till förskolan. Tog vårt pick och pack och gick ut till bilen... ja, det va just det... bilen... Det fanns ingen bil där. Då slog det mig att jag och min lika trötta Percy kom överens igår om att, -"ja men jag ska ju ingenstans imorn så du kan ju lika gärna ta Opeln till jobbet" -"Ja, det kan jag göra"... Bara det att barnstolen sitter i Opeln och Kevin hade en dag kvar på förskolan denna vecka. Såå långt tänkte vi visst inte :P Bara att ringa fsk och förklara läget.

Hade lite planer för dagen här hemma. Bl.a. göra klart grinden men att ta fram målarfärg är inte att tänka på med en 2åring med inbyggd turbo som ska göra 5 olika saker samtidigt (inklusive hjälpa till att måla)!

Hua, trots att jag deckade jämte Kevin i sängen efter lunch så är jag helt slut efter denna dag. Man kan ju inte påstå att jag har semester bara för att jag inte jobbar...!

Nu blir det te och nybakat bröd :)
2011-06-15
 22:32:48

Patetiskt och naivt

HAHAHA, eller nä det går inte ens skratta åt den pinsamma varelse jag såg på tv nyss... Att det finns sånna människor!!? Jag säger bara, Lyxfällan ikväll va ett skämt!
2011-06-15
 20:55:22

Lista

Inget o göra så jag googlade "blogglistor" och hittade denna...

Nämn något som gjorde dig glad igår: Kevin blev superduper-glad över att träffa sina fsk-kompisar igen.

Vad gjorde du kl 08 imorse: Åt frukost med sonen i soffan och kollade på barnprogram.

Vad gjorde du för 15 min sedan: Skrev ett annat blogginlägg. (Hm, kanske dags att hitta på nåt annat...)

Det sista du sa högt: "Hehe ge dig..." till Percy om ett dataspel.

Det senaste någon sa till dig: "Level 88, ett blåbärs-vin..." (Tss...)

Vad har du druckit idag: O'boy, en sprite och apelsinjuice.

Vad var det senaste du åt: Smygtog några chipsbitar från skafferiet. Bara älskar OLW's vanliga potatischips.

Vad var det senaste du köpte: Biltvättmedel och avfettning :P

Vad är det för färg på din ytterdörr: White as snow.

Vad är det för väder hos dig nu: Ganska stilla, nästan helt blå himmel och sisådär 15 grader.

Godaste glassmaken: Lakrits när jag va mindre men det var nog då... Jordgubb funkar alltid. Cornetto är ju mums!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jupp

Sover du tungt: Nej, inte sen jag fick Kevin. Nu vaknar jag av minsta lilla.

Drömmer du mardrömmar: Väldigt sällan men faktiskt senast inatt. Va hemskt! Om man nu kunde komma ihåg...

Trivs du med ditt jobb: Kort och gott, NEJ

Favoritklädsel: Jeans och nån snygg topp.

Favoritlåt just nu: Kan inte få "3 små koalabröder" ur huvet så det är väldigt svårt att komma på nåt annat just nu :/

Vad ser du om du tittar till höger: Min älskling :)

Vad gör dig glad just nu: Att jag är ledig och har därmed ork att få ordning på saker här hemma.

Vad ska du göra härnäst: Titta på lyxfällan som  är på paus just nu.

Höger eller vänsterhänt: Höger.

Humör just nu: Här är det glatt, men något stressad av P som vill starta tv'n... :P

Favoritgodis: Salta löv!!!

Kläder just nu: Mjukisar och ett rosa linne.

Sommarplaner: Få en bebis :D

Hur många kuddar sover du med: En räcker för mig.

Spelar du något instrument: Nope, men har spelat både det ena och det andra. Det vanliga man spelar när man är liten...

Morgon eller nattmänniska: Hm, morgon isåfall. Är sällan vaken efter 11 nu för tiden haha.

Vad är viktigast för dig: Min familj ♥

Är du kittlig: Mm! Men inte sådär "skönt" kittlig som vissa verkar tycka det är. Jag HATAR att bli kittlad och får panik!

Snarkar du: Inte vad jag vet!

Stjärntecken: Skytt.

Äckligaste insekten: Spindlar av alla de storlekar.

Längtar du mest efter just nu: Vår älskade bebis.

 

Hm... va inte så kul med sånna här listor iallafall... :P

2011-06-15
 20:19:14

MVC v.32

Hittade det mesta i Vimmerby. Träspackel va väl det viktigaste för nu har jag kommit lite närmare ett avslut på grinden. Bara lite puts, måla och skruva gångjärn kvar :) Köpte även en lååång gardinstång till badrummet så nu har vi en gardin även där inne. Här händer det grejer... ;)

Mvc gick super! :D Magen har böjat växa igen och följer nu kurvan som den ska vilket känns jätteskönt. Det blir alltså inget mer UL. Även om det är kul att få se sin mini på skärmen så är det ju inte så långt kvar tills vi får träffa vårt lilla pyre på riktigt. Och det är såklart 1000000 gånger bättre. Bad henne kolla järnvärdet också och även det stiger. Hjärtljudet va även denna gång näst intill omöjligt att få nån koll på :P Bebis levde rövare som vanligt och sparkade så hon knappt kunde hålla den där grejen stilla på magen. Till slut lugnade den sig i ca 5 sek och då hörde man, lite mer normala, 145 slag/min. Och ja just det... huvudet va vänt neråt (redan) hehe. Ryckte nästan till lite när hon sa det. Trots att den kan göra åtskilliga kullerbyttor fortfarande så känns det ändå än mer... spännande... läskigt... förväntansfullt... och väldigt BRA :)
2011-06-15
 11:11:24

Vimmerby nästa

Snart dags för Vimmerby. Ska inhandla lite grejer som saknas till mina byggprojekt. Ska även passa på att ta en sväng på MaterialMännen för att kika efter en säng till Kevin. Efter det blir det MVC och mäta och lyssna på vårt ♥ igen :D Håll tummarna för att min mage har växt till sig lite så vi slipper åka till V-vik!

Bäst att sleva in den sista gaffeln spenat (järn järn järn) och sen fixa frillan.

Höres höres
2011-06-15
 10:04:16

Trappgrinden

Lovade en bild på grinden igår kväll men jag behöver nog inte ens skriva att jag somnade ifrån det. Kevin va trött men kunde ändå inte somna så Percy kom upp och la sig brevid oss som sällskap. Det hela slutade med att alla tre låg och snarkade och jag vaknade 23:30. Ingen idé att gå upp och äta nån kvällsmat då...

Men här är grinden iallafall. Endast inne för en testinpassning (och ja, den passade perfekt).
Sen ska den ner till logen för att spacklas och målas!

Denna grind blev nästan 1m hög! Men det är för att vi ska känna oss så säkra som möjligt när Kevin sover själv på övervåningen. Han brukar säga till när han vaknat men man vet ju aldrig. Nu kommer han inte över grinden även om han skulle dra fram nåt att ställa sig på. Nedan är en bild på grinden vi har nere.

2011-06-14
 17:51:26

Sorteringsidé

Blir snart tokig på mig själv... hehe, nu har jag kommit på ytterligare ett projekt jag tänkte börja med snart. (Precis som jag inte har fullt upp redan). Det här med sopsortering... det tänkte jag organisera lite bättre här hemma. Inte skilja på brännbart och kompost för det gör vi inte här i Vimmerby kommun (lustigt nog) men alla glasburkar, konserver osv. Just nu ligger allt sånt i plastpåsar som ligger huller om buller på golvet i stora hallen. Inte så kul så DET har jag nu en lösning på. Eller snart... än så länge finns lösningen i mitt huvud. Tänke avvara en av garderoberna i hallen till detta ändamål. Men detaljer får nog komma i bildformat så småningom :)

Bild kommer (ikväll) även på grinden jag skruvat ihop idag. Har ej spacklat eller målat än men är absolut en bit på vägen att kunna bocka av • trappgrind :)
2011-06-14
 09:30:42

Ensam hemma

Helt perfekt att gå upp kl 7 idag, äta frukost i lugn och ro och plocka iordning disken och allt på bänkarna... Slippa stressa iväg till förskolan och jobbet! Nu har jag iallafall varit och lämnat pluttis på fsk. Hans tider är nu tis-tors, 9-14. Han sa några gånger imorse att han inte ville åka till fsk så jag funderade starkt på att låta honom va hemma med mig. Jag vill ju trots allt ha honom hemma. Men när vi kom fram och han hörde sina kompisar blev han överlycklig och jag hann knappt få av honom ytterkläderna förrän han sprang in utan att säga hejdå! Det va helt klart rätt beslut att låta honom va där 15 timmar/vecka!! :)

Känns väldigt konstigt att komma hem till ett tomt hus dock! När man är frisk och pigg känns det bara märkligt att va hemma själv. Men jag ska ta tillfället i akt och göra lite nytta. INTE fastna här. Det är förbjudet! :P Hm, funderar på vart på listan man ska börja... Vid 2 ska Kevin till tandläkaren och då ska jag passa på att köpa skruv till staketet och trappgrinden så dom sakerna kan man inte göra så mycket med än... Får se vad jag hittar på.
2011-06-13
 18:58:51

Att göra-lista

Nu kommer en lite mer gedigen lista på saker som ska göras. Mesta möjliga under min ledighet och då INNAN bebis, för sen blir det nog inte så mycket ledigt längre... Detta är kanske inte så intressant för er att läsa om men det är en hjälp för mig själv att se när jag går in här och en liten push att få saker och ting avbockat. Har man en liten lapp för sig själv blir det ofta att den glöms bort efter ett par veckor.

Avklarade saker:


Påbörjat men ej klart:
• Tvätta alla vinterkläder och lägga undan (Har väl 3-4 maskiner kvar...) Men vart 17 ska man förvara allt?
• Tvätta klädseln till bebisvagnen (Har bara sufletten kvar som jag inte får bort från metallstängerna, blir väl i duschen)
• Bygga en grind till trappen (Måste köpa skruv)
• Sätta upp ett nytt staket till tomten (Har iallafall skruvat ihop och målat stolpen)
• Städa/rensa ur garderoberna i stora hallen (1 klar, 2 to go)

Saker att göra:
• Köpa nya däck till bebisvagnen
• Fixa någon klädförvaring till Kevins rum. (När vi flyttade in var alla garderober som en tom låda. Det fanns alltså varken mellanväggar eller någon form av upphängning och så ser det ut fortfarande...)
• Köpa ny säng till Kevin
• Tvätta skötbordsfodralet
• Köpa blommor till altanen
• Sätta upp gardinstänger och gardin i badrummet
• Köpa nytt tvrums-bord
• Köpa nya resår-och bädd-madrasser till mig och Percy
• Köpa födelsedagspresent till Kevin
• Testa göra egen sockerpasta och klura ut någon tårta till Kevins födelsedag
• Köpa utjämningstapet till Kevins rum
• Tapetsera Kevins rum
• Måla Kevins rum
• Fortsätta med Kevins första album
• Hitta en ram till Kevins 1års-fotografi
• Komma på ett namn till fölis
• Åka på bakluckeloppis och bli av med massa saker som bara tar plats
2011-06-13
 10:07:51

rubrik...

Första dagen på min "vara-hemma-och-vänta-på-bebis-tid". Hade tänkt spendera gårdagskvällen i soffan med min älsk men när jag la Kevin för att sova så somnade (som vanligt) jag också. Percy tröttnade nog på att väcka mig (förstår det) för jag bara somnade om direkt igen så nästa gång jag vaknade var kl. 08:00 och jag tyckte det var lite varmt i rummet. Såg att jag hade alla kläder på mig och när jag såg mig själv i spegeln satt även sminket kvar samt alla hårnålar. Varken fejset eller frisyren va dock lika smickrande imorse som det va igår... Men pigg va jag! :) Och tänk att Kevin sov så bra och länge han också...!

Nu blir det att göra en lite mer seriös lista en den jag slängde ihop senast. En lista på allt som måste/bör göras så snart som möjligt och många grejer innan det är bebisdags. De dagar Kevin är på förskolan några timmar så hinner jag ju med lite mer än när han är hemma. Självklart är den tiden först och främst till för att jag ska vila men när man gör saker i sin egen takt är det inte så jobbigt.

Hoppas ni haft en kanonhelg! Kram på Er.
2011-06-11
 20:37:14

Nya tv-bänken

Kan visa hur fint det blev med vår nya tv-bänk som jag skrev om för länge sen. Hade varit på jakt i ja... flera år innan vi hittade nåt vi tyckte kunde passa. (Till humant pris). Och denna sköning blev det :) Jag blev iallfall supernöjd! (Kortet är taget med min mobil och jag vet inte vad jag hade för inställning på för det blev rätt suddigt).

Och min nya blomma som jag är lite kär i är denna orkidé som jag så länge velat ha. Vet ej varför jag aldrig köpt nån... Har nog trott att de är svårskötta men hehe, det var snarare raka motsatsen! Tycker dom är så fina :)
2011-06-11
 20:18:20

Allt och Inget

Mycket märkligt... På vardagarna får man, vid 05:30, sitta och försöka väcka Kevin länge innan han orkar öppna ögonen! Då vill han INTE gå upp minsan men IDAG, första dagen på min ledighet och dessutom en lördag, då vaknar han, pigg som en mört, vid 05:10!!!? Varför? Det kan man verkligen undra. Tycker det är mycket märkligt. Han gick och lade sig samma tid som vanligt igår så jag hade satt väckarklockan på 7 iallafall. Men men...

Sen va det bilbesiktning med Opeln. Alltid spännande/nervöst att besikta "nya" bilar som man själv aldrig besiktat tidigare. Blev ett par 2:or men inget stort. Väl hemma ringde mamma och undrade om jag skulle med till Vimmerby hehe, så jag följde med in en sväng till. Passade på att köpa målarfärg till staketstolpen så nu vet jag vad vi har o göra imorn. Köpte även världens minsta grimma hehe. En finfin fölgrimma :) Nu är det bara en månad kvar tills min häst får en liten ullboll till fölis :D Spännande!

När jag kom hem för andra gången klev jag in i ett skinande hem! Percy hade städat i flera timmar. Hela undervåningen var alldeles tipptopp :D Då blir man glad! Jag tog tag i några småhögar med tvätt och grejer men orkade inte så mycket mer idag när man gått på stan lite för mycket för vad höfterna/bäckenet tål just nu.

Hepp, dags att hälla upp ett glas läskedryck,  ta fram chipspåsen och sätta sig i det mycket fina och välstädade tv-rummet :) Tack Percy ♥
2011-06-10
 20:52:17

v.32

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

(text från familjeliv.se)


Känns helt fantastiskt att läsa... Bebisen är så gott som färdigbakad, vad gäller utséende iallafall :) Och att h*n är hela 40 cm lång, det märks...! Idag kändes det som h*n skulle krypa ut genom sidan på mig medan h*n sparkade hårt i min andra sida så huden töjdes ut ordentligt :S Aaaj ;) Och h*n blir bara starkare och starkare. Tur att jag inte tänker bli så jättetjock! Snart har du inte plats att räta på dina små ben längre därinne :P Får väl se vad BM säger på onsdag när jag ska dit och mäta magen igen. Har den inte börjat växa ordentligt så blir det tillväxtUL. Men jag är inte orolig. Sån livlig liten krabat som bor där inne så kan h*n inte va annat än frisk!!!
2011-06-10
 15:21:16

Nu är jag LEDIG :)

JJJJJAAAAAAAA :D Hemma från sista jobbdagen på lääääääääääänge. På väldigt länge faktiskt! Typ 1 1/2 år :) Känns underbart. Inget mer ont i ryggen pga att man inte kan vila när man behöver, inget mer stress som man inte reglerar själv och framför allt... inget mer stinkande dass ;) hehe. Fick faktiskt en tårta av "turken" på jobbet idag :) Va en fin gest tycker jag, om än lite oväntad från honom! Kanske skulle ha bjudit upp honom till "vårt" fikarum när vi delade på den på rasten haha. Ooops :P

Och detta är ytterligare ett steg närmare att få träffa vårt lilla pyre ♥  Imorn är det 60 dagar kvar till BF. När man tänker på allt som kommer hända innan dess så som att Kevin ska fylla år, hovslagaren hinner komma en gång till (trots att han nästan nyligen varit här) osv så känns det som det är långt kvar :/ men två månader går ganska fort ändå. Åh va jag längtar!
2011-06-05
 18:15:28

11-06-05

Full fart hela dagen... Har sågat klart alla bräder. Har även grundat dom på ena sidan samt skruvat ihop dem så nu är alla stolpar klara. Är ganska slut nu. Orkar inte lika mycket längre. Det känns att man har lite mer att bära på och nån smidighet har man knappast kvar i kroppen...

Är slut i huvet också känns det som för jag kommer inte på nåt att skriva :/ Lika bra att skita i detta.

Blev väldigt sugen på morötter och dipp apropå ingenting :P Blir att fixa det till kvällen...!
2011-06-04
 21:15:13

Nu ryker staketet...

Lite har det allt blivit gjort idag. Har hämtat ett stort lass staketbräder vilket va lagom jobbigt i denna värme. I morse (vid 8) va jag och Kevin ute och rev staketet. Lite stolp som står kvar nu bara. Va så murket så dom går inte få upp i ett helt stycke... Inte en dag för tidigt att slå upp nytt staket med andra ord!

Kevin tog ut sina egna verktyg och hjälpte glatt till :)

Sen va Percy och köpte grundfärg så imorn ska vi väl kunna skruva ihop lite bräder så det blir 4kants-stolp av dom (svindyrt med färdiga) så får vi se om vi hinner grunda stolpen imorn eller hur mycket vi kommer orka. Är det närmare 27 grader som idag och gassande sol så håller man inte igång konstant precis.


Skönt att kunna stryka lite grejer på listan redan efter ett par dagar:
* Riva staketet till vår tomt
* Hämta bräder till ett nytt staket
* Sätta upp nytt staket
* Måla staket ;)
* Snickra ihop en trappgrind
* Måla trappgrind
* Köpa sandaler till Kevin
* Köpa utjämningstapet till Kevins rum
* Köpa en säng till Kevin
* Köpa en ny säng till oss
* Köpa lite blomgrejer och dyl. till altanen
2011-06-04
 07:50:35

vad händer idag?

Upp vid 06:30 idag :) och nu vid 07:45 när man ätit frukost är det redan 18 grader i skuggan! Härligt härligt. Igår va ju en underbar dag. När lilla familjen satt samlad i hammoken och åt glass fick man faktiskt semesterkänslor :) Nu är det visserligen bara en vecka kvar tills jag slutar jobba men det är ändå inte samma sak när Percy inte är hemma om dagarna!!

Hur gick det då med listan jag hade igår? Blev det några punkter avbockade? Jodå, vi var i Vimmerby och köpte sandaler till Kevin. Nämligen dessa fina.

250 kr på Skokanonen. Kollade på flera andra men de flesta hade så hårda kanter. De här va supermjuka och Kevin älskar dom!

Fick även med mig allergimedicin hem som även gravida kan ta. Äntligen! Blir galen snart på denna snuva och trötthet.

 

Planen för idag är att riva staketet tror jag. Och så ska vi åka och hämta virke till ett nytt staket. Får se hur mycket som hinns med...

 

Ååh, Jag hade ett litet avbrott här i skrivandet precis för jag och Kevin beundrade en söt söt söt liten hare precis utanför fönstret. Det är nog första gången Kevin ser en hare på så nära håll. Han log med hela ansiktet :D

Gosh vad jag älskar landet!!


2011-06-03
 09:20:50

Att göra:

Andra dagen av långhelgen är inledd och inget har hittills blivit avbockat från att-göra-listan... men det skiter jag i! Har man ledigt så måste man hinna ta igen sig lite också. Idag vaknade jag dock vid 06:30 och va sådär skönt pigg och full av energi så det känns verkligen som man vill göra nåt idag. Det som behöver göras inom den närmaste framtiden är:

* Riva staketet till vår tomt
* Hämta bräder till ett nytt staket
* Sätta upp nytt staket
* Måla staket ;)
* Snickra ihop en trappgrind
* Måla trappgrind
* Köpa sandaler till Kevin
* Köpa utjämningstapet till Kevin rum
* Köpa en säng till Kevin
* Köpa en ny säng till oss
* Köpa lite blomgrejer och dyl. till altanen

Ja, det var väl det. Ska se om vi hinner beta av åtminstonde EN grej idag. Får se vad det kan bli :) Vi har att göra iallafall. Nån som vill hjälpa till? :P
2011-06-03
 09:12:04

v.31

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.
2011-06-02
 12:47:07

namnfunderingar

Sitter här och försöker komma på lite namnförslag till bebis vilket inte är det lättaste. Kevin kom vi på ganska tidigt. Vet inte vem som först nämnde det men vi båda va väldigt säkra på att vi ville ha en Kevin :) Finns många fina namn men det ska ju va nåt som man verkligen fastnar för! Letar på olika namnsidor men njä... inget som fallit mig i smaken hittills. Sen HATAR jag när man kommer in på sidor där folk ratar vissa namn och skriver att de är de värsta de vet osv. Och för det mesta är det namn som jag själv funderar på och tycker är jättefina. Det är väl bra att folk tycker olika och självklart lägger jag ingen vikt i vad andra tycker är fint/fult men man blir ju lite irriterad när man ser folk skriva att "det och det" namnet är så "white trash" osv... Man dömer väl ändå inte ett barn efter dess namn!!?