2011-11-29
 10:38:51

Upp o hoppa

Försov oss visst idag... Kevin ville upp kl 06:00 men jag sa att han skulle sova lite till. Och då gjorde han det hehe. Men det kändes bara som att jag blundade till och öppnade ögonen direkt igen men när jag såg på klockan va hon halv 9!! Och Kevin ska va på fsk kl 9 vilket jag insåg att vi INTE skulle hinna till. Så bara att ringa o säga att vi komme lite senare och i lugn och ro gå ner och byta blöjor och äta lite frukost. Men nu så, nu är jag pigg o vaken så nu ska jag ta tag i lite budgetplanering för bröllopet va det tänkt.

Och vad gäller bröllopet så är sista anmälningsdagen imorn och jag väntar fortfarande på att några ska svara... Men vi verkar bli en hel del iallafall :) Nästan alla inbjudna. Kul! Jag hade såå gärna velat bjuda fler! Det hade jag verkligen, men det känns som man måste dra gränsen nånstans. Börjar man bjuda vissa vänner och bekanta måste man helt plötsligt bjuda "dom och dom" också och då blir det sådär gigantiskt stort som vi inte vill ha det. Dock så är såklart kyrkan öppen för alla så dit är ni mer än välkomna :)
2011-11-28
 19:40:15

Hej 80-tal...

... men det är faktiskt lite speciellt att se sin dotter i samma kläder som jag själv hade när jag va liten! :)
2011-11-27
 20:49:11

27 år, oj oj oj ;)

Hopp... då va man ett år äldre. Går så fort tycker jag haha. Jag sa till Percy idag att "jag kommer ihåg när jag va 15 och ville fylla 17 för jag tyckte 17 va så fin ålder att va" hehe. Seventeen, hm, ja jag gillade det av nån anledning. Men va hände sen? Då vart man helt plötsligt 10 år äldre... :P

Hur som hellst har jag haft en toppendag. Bara tagit det lugnt. Tänt ljus. Percy hämtade kinamat. Fikat. Myst. Dagen har varit perfekt! Redigt mysigt att fylla år på första advent måste jag säga. Va några år sen sist det blev så. Och tack mina underbara för presenterna. Imorn ska jag beställa en av presenterna... En mycket personlig grej jag kanske visar när den kommit. Nu har även "Socker-kicks-Kevin" somnat ;) så nu blir det soffmys med finaste ♥
2011-11-27
 13:23:27

tomte-fynd

Igår klickade jag hem varsitt tomte-set till barnen på tradera! Splitter nya! Kevins kläder för 6 kr och Iselinns supergulliga tomteklänning för 37 kr. +frakt förstås men det vart riktigt lyckat :) Så nu kan vi snart ta årets julkort och Kevin kan va tomtefin när det är luciafirande på fsk :) Super!

2011-11-25
 17:45:29

Mysljus

Fina istappslingan som Percy köpte idag och som han och Kevin satte upp nyss!
Pryder vår altan utanför köksfönstret alldeles utmärkt! :)
2011-11-25
 17:41:20

bakresultat

Jo det blev 40 st lussekatter...

...och 80 st kanelbullar...

Och jag brukar nästan aldrig baka sånt här så jag är ganska nöjd! :)
2011-11-25
 14:42:37

Bakdag

JAG GÖR DET!! Haha jag GÖR det!! :P

Men vad ska det bli...?
2011-11-23
 10:12:19

Det va inte julafton...

Ja, för er som läst förra inlägget så vet ni att Kevin va skapligt trött igår kväll då han somnade vid matbordet. Eftersom han inte hade sovit nåt på dagen visste vi av erfarenhet att han minsann INTE skulle sova hela natten när han somnar halv 6... Nä, vid halv 9 va han klarvaken och sa att han va hungrig. Han fick komma ner och äta lite smörgås med oss i soffan och sen sa jag att vi skulle gå och lägga oss... Då blev han sååå ledsen!! Jag undrade va det va och han grät fram att -"Inte sova, det är julafton idag! Jag ska öppna julklappar med bilar i...!" :'-( Lilla gosplutten hade förmodligen drömt att det va julafton för han va helt säker på det. Tyckte så synd om honom men samtidigt gick det inte låta bli att småskratta lite :) ♥
2011-11-22
 18:11:54

En trött plutt

Hihi, filmade Kevin nyss vid matbordet... Stackarn va så trött så han somnade med mat i munnen :/ :) Det är verkligen jobbigt de dagar då han inte sover på förskolan! Och när han kommer hem vill han inte sova direkt heller o sen blir klockan 4 o då känner jag att det är alldeles för sent, för då vaknar han vid 6 och är uppe halva natten istället!

Hur som helst så va vi ute länge idag. Igår fick han rida på hästarna när vi tog ut dom till hagen från stallet men han blev ledsen för att det va så kort väg... så idag red han på Grålle på banan ääända tills han själv inte ville mer :D Det tyckte han va superkul! :)

2011-11-22
 10:21:03

Bellatrix och Herkules

Herkules tar så bra hand om lilla fölis :)
2011-11-21
 13:38:26

hår o naglar

Ser ut som jag får fixa både smink, hår och naglar själv till bröllopet... Men det gör jag så gärna, för att sätta mig på en salong, nä det har jag inte tid med! Men lite träning krävs förstås. Testade lite som hastigast med håret här om dagen och jag är en liten bit på vägen iallafall. Har en bild i huvet som jag ska försöka lyckas med på dagen D. Dock är det en bit kvar om man ser på denna bild...
Varning för mobil-bilder... :P

Och vad ska man göra med dessa mån tro...?
2011-11-21
 13:30:38

Iselinn vinterklädd

Trots bristen på snö (tack o lov) så krävs det vinterkläder om dagarna...
2011-11-21
 13:10:25

Kevins egna datormus

I lördags kom Percy hem från Vimmerby med en jättesöt datormus till Kevin som passar hans hand perfekt! :) Så nu kan han spela sina dataspel lite lättare utan att behöva trycka fel för att hans små fingrar inte räcker till. Och va duktig han är. Han kör både bilspel där han svänger och styr riktigt bra utmed vägarna (och "burnar" så det ryyyyker massor ;)) och även tankespel där han ska klura ut i vilken ordning man ska göra saker och ting för att klara av banorna. Mycket bra träning för både hjärna och fingerfärdighet!

2011-11-20
 23:25:23

2011-11-20 23:25

Hihi, nu har jag fått en pik om att jag ligger på latsidan med uppdateringar ;) Har bara inte kommit mig för att sätta mig vid datorn på hela helgen... trots att jag tänkt tanken flera gånger. Har till och med tagit lite kort som jag planerat lägga upp. Men imorn gott folk, ska latmasken i mig krypa ut!! :P
2011-11-17
 13:36:26

Vargen hälsar på

Snälla Percy gjorde en grundlig genomgång av min dator igår så nu funkar den som den ska igen :) Då kan man vänta ett tag till innan man köper en ny hehe, även om det skulle behövas ändå.

Dags att lägga på lite i vedspisen o sen åka o hämta Kevin :) Sen blir det väl att gå ner o mocka. Tog in hästarna igår för tydligen smyger vargen omkring här igen!! Lite orolig för fölis. Inte för jag tror att den skulle ta henne men man kan aldrig va säker. Vet andra vars hästar blivit rivna så det känns bättre att ta det säkra före det osäkra!
2011-11-16
 21:09:59

Klänningen provad på riktigt

Idag hjälpte mamma mig med min klänning. Hon hjälpte mig alltså att få på den och snöra åt i ryggen... och gosh va den satt bra :) Är verkligen supernöjd. Inte en enda justering behöver göras vilket jag befarade. Eller jo, två små sömmar i jacketten (tror jag det heter) för att den ska bli slät i ryggen. Nu längtar jag ännu mer till januari! :)

Oj va mycket bröllopsinlägg det blir nu mendet går liksom inte tänka på så mycket annat vissa dagar ;) Det är mycket som ska planeras trots att det inte blir gigantiskt!
2011-11-15
 17:13:04

Fredensborgs Herrgård

Blev runtvisade på vackra Fredensborgs Herrgård i lördags. Har faktiskt aldrig varit där innan men ååå va fint det va! Det kommer bli sååå mysigt där sen i januari :)
2011-11-14
 20:26:45

fula rubriker

Sitter vid Percys dator nu för jag tror min håller på att lägga av snart :( Den mår inte direkt bra och känner inte för att göra saker och ting särskilt fort längre. Okej, den ÄR gammal Percy ;) men så här ska den minsan INTE bete sig ändå! Eller är det därför den gör det...? hehe. Blir absolut en ny inom snar framtid.

Hur som helst... Vi har Mozilla vanligtvis men testade gå in här på bloggen via Explorer nu och hm... det ser inte ut som det ska riktigt. Inläggsrubrikerna ligger för högt till exempel och sen märkte jag att teckensnittet är anorlunda också. Kan tänka mig att det beror på att Percy inte har Word eller Publisher installerat, eller? Och NU såg jag även att hela sidan är vänster-ställd!?? Ja det va då INTE snyggt. Aja bara så ni som kör med Explorer (kanske nån annan webbläsare också) vet att det inte är jag som medvetet gjort det så "fult" :P

2011-11-14
 20:16:09

Fina Iselinn

Man hinner inte använda alla "finkläder" vi fått till Iselinn innan hon vuxit ur dom :( Därför fick hon vara lite extra "hemmafin" idag i en söt klänning med tre lager spetsvolang ner till (fick dock ej med dom på kortet).

2011-11-14
 20:12:23

Provat den vita klänningen

Klänningen är hemtad och provad :) Superfin! Men fy vilken klaustrofobosk skräck-känsla jag fick när jag skulle försöka få på mig den... OCH FASTNADE!!! x) Det är precis att jag kommer igenom "midjedelen" trots att jag snör upp så mycket det går i ryggen. Den är absolut inte för liten, den ska ju va så för att sitta åt när den väl är på men oj va svårt det va. Det är inget jag gör själv nästa gång. Behöver definitivt hjälp med det. Och att få av den sen då, haha. Fick hoppa i flera minuter för att, i varje hopp kunna dra upp den mer och mer över huvudet :P

Eftersom jag va ensam och provade den lyckades jag ju inte snöra den helt i ryggen så jag vet faktiskt inte exakt hur den ser ut på än, mer än att det är mycket tyg, pärlor, släp och... nä, jag tänker inte avslöja mer :P Dock kändes det som "fel" miljö att prova den i. Det kändes nästan FÖR fint om man kan säga så... Men det är väl kanske för att jag inte är van att ha klänning alls. Jag hoppas den kommer till sin rätt i kyrkan!
Och hoppas Percy tycker om den!!

2011-11-14
 12:07:42

HAPPYFACE...

...men nervös så in i bomben! Fick just ett samtal från DHL om att han hade fått med sig ett paket som det står mitt namn på. Just HAN skulle egentligen INTE haft med sig det paketet eftersom han skulle till Ullricehamn egentligen... Men nu va han av någon anledning i Mariannelund på Preem hehe, fattade inte riktigt men men, jag sa att han kunde lämna paketet där och vet ni vad...? JAG TROR DET ÄR MIN KLÄNNING!! :D Hihi. Det står på DHL's sida att paketet är i Gbg men som sagt... han hade fått med sig fel paket så troligtvis får jag den tidigare än det är tänkt :) Hoppas det är den.

Meeeeen det är knappt jag vågar åka och hämta den :P Har ju aldrig sett den på riktigt. TÄNK om den inte passar... Eller ja, det hade jag ju med i beräkningen eftersom jag beställde så tidigt för då kan man ju lämna in den och få den ändrad. Gaah, är lite lagom nervös ;) Detta är ju faktiskt den viktigaste klänning man köper i livet! Trodde inte att jag brydde mig så mycket om det men nu när det är "på riktigt" så känns det annorlunda. Jaja, nog tjatat... får se när jag tar mod till mig att åka :)
2011-11-13
 23:06:14

I'll be back

Oops, dålig uppdatering här...!! Har inte hunnit. Det känns som man vill hinna göra så mycket som möjligt på helgerna när båda är hemma och medan det är ljust ute. Ska se om jag får några minuter över imorn!
2011-11-11
 12:53:37

Städ-dag

Städa städa varje freda' och så varje jul... för det tycker jag e kul... lalala...

Nä, inte alltid kul att städa... men idag gick det utan problem. Så snart är det klart! :)
2011-11-09
 11:34:40

Klänning på väg

En KUL sak... Kollade mailen idag och min klänning är färdigsydd :D Så nu tar det 3-7 arbetsdagar innan jag får den. Bra är, att den skickas med DHL så man kan se vart paketet är hela tiden! Wohoo

Nu är även papprena om hindersprövningen och efternamnsändring inskickat till skatteverket :) Här händer det grejer ;)
2011-11-09
 11:33:45

Iselinn sjuk

Iselinn fick feber igår efter vaccinationen och blev jättehängig. Och det sitter i fortfarande. Ska bara bäras runt hela tiden och är inte glad alls stackarn. Hoppas det går fort över. Vill ju inte ge panodil heller eftersom de nu kommit på att det tar bort en del av effekten av vaccinet... Men än så länge har hon inte så hög feber så panodil är inte aktuellt ändå.
2011-11-08
 12:02:11

Bvc med Iselinn

Bvc idag med Iselinn. Dags för första vaccinationen. Inget roligt alls för det gjorde ONT :'( såklart! För lilla lilla Iselinn måste sprutan känts lika stor som på bilden nedan... Och inte räckte det med en heller, nä en i varje ben blev det...

Kevin fick följa med. Han är sååå förkyld och hostar så ingen förskola för hans del idag. Tur att jag visste att han inte bryr sig om Iselinns skrik. Annars hade han inte fått följa med. Inte meningen att han ska bli ledsen eller orolig när Iselinn skriker men som sagt så reagerar han knappt. Och självklart visade eller sa jag inte nåt om att hon fick spruta. Det vore väääldigt dumt och onödigt!!

Allt gick bra dock och hon växer både på längden och bredden som hon ska :)
2011-11-07
 21:53:34

pott-träning

Idag har dagen till största delen bestått av att springa fram och tillbaka till pottan :) Kevin är 2år och 4månader och nu är han äntligen redo att vänjas av från blöjorna! Det är ju otroligt individuellt NÄR ett barn blir blöjfritt men generellt säger man att flickor oftast är tidigare än pojkar. Vi har testat ett par gånger för både 1 1/2 och 1 år sen men då har det inte varit någon idé. Han va inte tillräckligt besvärad av blöjan då. Nu däremot är han med på det hela och för att göra det hela lite roligare och för att han ska få en extra push och belöning så var jag och Kevin och köpte "traktor-stickers" (klistermärken). Sen skrev jag ut en bild av vår gård på ett A4 och varje gång Kevin gör något i pottan så får han klistra en märke på tavlan :) Och det funkar! Idag -dag 2, har han klistrat 3 klistermärken, och vad STOLT och GLAD han är :D Längtar efter ett blöjfritt liv tänkte jag precis skriva men kom på att jag har ett blöjbarn till hehe...
2011-11-06
 20:57:26

Heeelt slut...

Att man kan va så här trött!!!?? Borde absolut inte va tillåtet. Tänk att ALLT ska ske en och samma helg. Det kan gå flera helger då man inte har nåt uppbokat men så kommer allt på en gång sen... Kommer inte ens ihåg allt vi gjort denna helg så mycket är det. Allt från att hämta hö och laga bil till att städa fsk :/ Och har man fått en stund då man hunnit sitta ner lite så har inte huvet fått vila för det... nej då kommer det väldigt obehagliga ljud från barnen istället :P Tycker mer synd om Percy än mig själv dock (trots en väldans skallebank nu) då han knappt haft nån helg...! Nästa helg är även då lite inbokat men bara roliga saker. Ska till Fredensborgs Herrgård och bli runtvisade :) Nice!
2011-11-06
 12:46:15

planeringen så här långt

Lite info om det kommande bröllopet kanske vore på sin plats :)
Självklart kommer jag inte skriva ut ALLT här! Nej lite privata måste vi allt få va ;)

Det kommer inte bli något gigantiskt bröllop på ett slott  med fest i dagarna tre... nej det är inte så vi vill ha det. Det finns folk som tycker att ett bröllop ska gå till si och så och det här och det här ska ingå och genomföras... :/ VI tycker att VÅRAT bröllop är VÅRAN DAG och därför ska den planeras och genomföras precis så som VI vill ha det!

Varken jag eller Percy trivs nå vidare att stå i centrum så ett giftemål är kanske inte det mest ultimata hehe. Men vad passar då bättre än att slå ihop bröllopet med Iselinns dop!? I och med det får hon behålla lite av uppmärksamheten och jag tror knappast att hon kommer bli ledsen för att vi delar på den stora dagen.

Hur långt har vi då kommit med planerna? Jo, datumet är satt till den 21 januari så det blir ett riktigt vinterbröllop :D Tänk vad skönt att slippa oroa sig för vädret, för regna kommer det knappast göra. Man VET att det är kallt, och snöar det blir det bara mer effektfullt! Kyrkan är bokad samt vackra Fredensborgs Herrgård där vi kommer hålla till efter ceremonierna.

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag gjort ett av de största inköpen vad gäller detta... Det va min bröllopsklänning jag beställde :D Den vackraste klänning jag nånsin sett!! Och då har jag kollat på hundratals kan jag lova! Jag är så fäst vid den så jag har några gånger startat datorn bara för att få kolla lite till på den :P haha. Nä, men den är jättefin men visst är det en chansning då jag inte sett eller provat den på riktigt! Jag har liksom varken tid eller lust att åka till typ Sthlm o gå i brudklänningsaffärer. Nä, smidigare med internet! Jag borde få hem den inom en månad. Och behöver jag skriva att jag längtar... Dock kommer jag INTE visa den här eftersom inte ens Percy har sett den eller kommer att få se den innan dagen D :)
2011-11-05
 23:41:48

avslöjandet

Nu borde alla berörda ha fått sin inbjudan :) och jag anser det därför vara läge att, även här, avslöja att...... det vankas bröllop...! Jo men visst är det så :D Jag ska gifta mig ♥ hihi, och det känns sååå bra.

Jag och Percy har varit tillsammans i över 8 år, varit förlovade i över 5 år, har egen gård och 2 barn så det är knappast ett förhastat beslut vi tagit :P Nej, detta känns som att en stor puzzelbit av våra liv har hittat sin plats. Jag vill leva tillsammans med Percy nu och för alltid och det känns som att vi verkligen visar det genom att gifta oss. Det känns även som att vi i och med detta knyter ihop familjen helt och hållet!

Som ni säkert förstår så kommer ni med all säkerhet få läsa en del om detta i bloggen då bröllopstankarna och planerna upptar en stor del av min tid ;) (oundvikligt, hehe). Men för tillfället säger jag Godnatt så länge...

/blivande fru Fredriksen ;)
2011-11-05
 15:31:46

Snart ny header. Äntligen!

Håller på med nya headern i en test-blogg för att få allt att stämma. Knepigt men är på god väg så ikväll borde jag kunna lägga ut den här! Inget superjobb jag gjort med den precis men det är kul att förnya lite ändå... Så ta en titt lite senare. För i och med headern kommer även det jag försökt hålla lite hemligt att avslöjas ;)
2011-11-03
 10:03:20

Lagt på lådan

Jag kom faktiskt iväg igår eftermiddag iallafall och postade alla brev som jag glömde lägga på lådan när jag ändå va i Vimmerby. Men det här ser ju inte ut som brev man skickar varje dag... Vad kan detta vara?
2011-11-02
 19:53:18

All kärlek till dessa barn!


2011-11-02
 18:54:09

En egen spa-timme :)

Nej, det ÄR verkligen inte JAG att deppa!! Tror inte jag haft nån depression på många många år. Måste varit 2005 har jag för mig när vi bodde i Gullgärde. Den hösten/vintern tog musten ur mig minns jag. Tror det fruktansvärda arbetet va en stor anledning till det... Klart man kan ha bra och dåliga dagar men att gå runt o va nere, NÄ DÅ, inte jag inte! Tror jag är ganska optimistisk vad gäller det mesta :D

Idag passade jag på att skämma bort mig lite extra... Använde nog alla hudvårdsprodukter jag äger. Ok, nästan. Jag sparade Mary Kay-produkterna eftersom Jennie sagt att man inte ska blanda olika märken för mycket och nu har jag ju kört med ett annat märke ett tag. (Men de produkterna är snart slut och då blir det spännande att testa allt nytt!) Hur som helst blev det en lyxig "dusch-peeling" som doftade hm... eucalyptus måste det varit, yammi :) Sen ansiktsrengöring, en ansiktsmask och peeling i samma, sen en nattkräm som är som vax man måste mjuka upp hehe, känns lite lustigt men är såå skönt. På benen och magen där jag har små strior från graviditeten har jag kört en slags olja jag fått  och efter den en kräm som verkar ihop med oljan. Luktar citron :P och har faktiskt gett resultat tycker jag allt! Jo, jag testade ju även mitt Satin Lip -set från Mary Kay som jag fick levererat från Jennie idag. Först en "läpp-mask" och sen ett balsam. Så nu känner jag mig tipp-topp :D Känns faktiskt hel-lyxigt att få rå om sig själv med jämna mellanrum! Och lyxiga produkter höjer faktiskt känslan några steg till ;D
2011-11-02
 11:23:44

höstdepp?

Är verkligen helt slut i både kroppen och huvet! Kan det va mörkret?? Ja det är nog det... Det tillsammans med sömnbrist gör mig helt snurrig och allmänt förvirrad känner jag. Va hos revisorn nyss och att förstå sig på allt han babblar om är inte lätt även om man är skärpt till tusen så detta va en mycket ansträngande timma :/

Hade med mig en hög brev i bilen som jag tänkte posta också men kom jag ihåg det eller... Nä :( Nä usch, skulle mer än gärna ta en lur på soffan nu men gör jag det kommer jag väl aldrig upp igen. Kanske bäst att göra lite nytta istället. Känner mig sååå positiv idag :/ Not! Men det får ni ha överséende med. Det vart ju en liten uppdatering här iallafall.