2011-07-31
 15:56:35

Ny bil :)

Då va kusinerna med föräldrar på hemresa igen. Kvar blev visst deras ena bil de åkte hit i, hehe. Den va visst till salu och det är klart man slår till när man får den hemkörd och allt :P Redigt nöjd. Så nu blev helt plötsligt denna vår nya "barnbil" istället för s70'n som Percy polerat upp så dant. Frågan är nu bara vilken av de andra bilarna vi ska sälja? Nu står vi ju här med 4 bilar igen... hehe. Bilder på bilen kommer imorn när Percy vaxat och putsat lite på den :P
2011-07-30
 17:35:58

En regnig dag som denna

Idag vaknade Kevin feberfri och glad :) Framåt dagen har han dock varit lite gnällig och han kändes lite varm men skönt om det går över så här fort!

Mamma och pappa har pappas syster med familj från Gbg på besök över helgen och idag va de här och fikade lite. Kul kul! Gjorde kladdmuffins men upptäckte att muffinsformarna va slut när smeten va klar... Fick ta jätteformar jag hittade i en låda som jag inte vet va man ska ha till egentligen. Skulle bli 30 muffins men det blev 17 hehe och dessutom envisades jag med att få plats med alla på en plåt vilket resulterade i att hela plåten va täckt av en enda stor muffins när jag tittade in ;) Men goda blev dom :P

Pissväder är det ute så finns inte så mycket att göra för en annan...
Men det hindrar såklart inte vattenälskaren Kevin från att gå ut och hoppa och plaska!
2011-07-29
 23:16:45

v.39

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

(text från familjeliv.se)


Trevlig text det va denna gång då... hehe. Ja, nu är det inte långt kvar. Trots att man varit med om det en gång innan så har man svårt att förstå att man har en färdigbakad bebis i magen. Att den får plats och att den faktiskt ser ut som en riktig bebis. Man tänker sig en liten alien eller nåt där inne. Spännande känns det iallafall. Jag börjar längta mer och mer tills det sätter igång. Längtar tills vi får träffa vår lilla alien :) ♥
2011-07-29
 10:18:18

sovmorgon!

Sitter här nere i min ensamhet. Utvilad till max :) Kevin sov bättre än vanligt trots att det va så varmt. Va nära att jag hämtade termometern inatt för det kändes som han kokade... Hoppas det inte va feber! Nä, jag ska nog gå och väcka 7sovarna där uppe så man får lite sällskap till frukosten. Jag frågade om Kevin ville följa med ner när jag hade vaknat men han sa bara -"sova lite till...". Hehe. Jag njuter för jag vet vad jag har framför mig ;) Och inte kan det väl bli lättare denna gång. Nu blir de ju två som troligtvis kommer väcka varann...

Kan ju uppdatera i samma inlägg... Det ÄR feber som spökar :/ Inte konstigt han va så seg. 39grader. Stackars pluttis :/
2011-07-28
 22:05:40

BB-väskan packad

Trött Trött Trött Trött! Har varit så varmt och kvavt idag. Jag sov en stund på förmiddagen och Percy slocknade i soffan innan middagen... Har inte orkat med nånting idag. Inte mer än smågrejer iallafall.

Har faktiskt packat BB-väskan :) Så nu är vi redo på den fronten. Tog med tre hela ombyten till bebis (inte för att det behövs så många men det är i lite olika färger osv.) och det roliga va att 3 tröjor/bodys, 3 byxor, tre par strumpor och tre mössor fick plats att hålla i EN hand ;) hehe. Det är ingen stor väska som behövs här :P
2011-07-27
 20:10:04

TÄVLING

Va kul att det iallafall är några stycken som vill va med ;) Hoppas det blir några till!?
Har gjort några tillägg nu. Kom på att det borde finnas ett slutdatum att gissa eftersom det annars blir lättare och lättare att pricka in rätt datum. (Eller så kan det va för sent om man väntar för länge...!)
Den 3/8 är sista dagen ni får gissa. Och man får självklart inte gissa samma som någon annan.
Däremot är det OK att gissa samma datum men olika kön.
Kom igen - Va med nu! :)


2011-07-27
 17:04:40

Ett frisörbesök minsann

Ett besök hos frisören har det blivit idag. Väl behövligt med tanke på att det var över ett år sen sist :P oops... Tog bort det tunnaste på längden vilket blev drygt 10cm(!) och det som va slitet samt klippte upp håret en del. Blev nöjd men det känns lite kort innan man vant sig :/ Skönt dock med ett friskt hår igen!

Före och efter... med dåliga bilder...


Nu på eftermiddagen har vi haft besök av svärmor. Fikat, pratat och bara varit... Skön dag.
Nu börjar det dessutom dofta dillkött från köket :) Skriver mer ikväll! Tjing så länge.
2011-07-26
 20:28:52

Bebisknasig

Det är inte bara jag som är bebisknasig och vill fixa och dona med allt!! Även pappan i huset har fått grejarnoja... ;) Igår tvättade han bilen i flera timmar och idag blev den vaxad och polerad så man nästan blir bländad av lacken! Skiner fiiint :) Och invändigt... Tipptopp!

Va ute i förrådet och hämtade babyskyddet idag. Blir nog att sätta in det i Volvon imorn samt flytta över Kevins stol till den bilen också så får det bli barnbilen här fram över. Åtminstone tills vi köpt "ny" bil. Tror att det får bli nåt nyare inom snar framtid. Ska bara hitta den rätta först :P Har dock bestämt oss för märke och modell så vi är en bit på vägen...

Nä, nu ska jag nog gå ut och hälsa lite på hästarna och fåren. Sen hoppa in i duschen för imorn bitti står det "klipptid" på schemat :D Det va inte igår precis, men jag ville faktiskt unna mig själv nåt nu innan man ger hela sin tid och kärlek till ännu ett barn, för av erfarenhet har man inte så mycket egentid att tala om de första månaderna sen.

Kram på ER
2011-07-26
 20:18:20

Dagens mat

Fick bli sallad till middag idag. Inte dumt alls!

Och min tallrik toppade jag med räkor. Och självklart Rhode Island-dressing. Till det, en vitlöksbaguett :d
2011-07-26
 17:33:53

TÄVLING


2011-07-25
 22:38:38

Sängram till salu

Superfin sängram 180*200
Någon enstaka repa i guldet i fotänden. I övrigt i fint skick.
800:-
2011-07-25
 22:34:25

Uppdaterad lista

Börjar se riktigt bra ut detta :) Inte alls mycket kvar att fixa med denna sommar. Det där med bakluckeloppis har jag faktiskt strykt från listan då jag insett att jag inte kommer ha tid att sortera ut bland allt bråte i år... Det får bli ett projekt till nästa sommar! (Understrykta grejer är, som tidigare, sånt jag fixat sen senaste uppdateringen).

Avklarade saker:
• Tvätta alla vinterkläder och lägga undan
• Bygga en grind till trappen
• Sätta upp gardinstång och gardin i badrummet
• Spika upp mina "fåglar" på nån vägg (vita träfåglar)
• Beställa Kevins säng mm från IKEA
• Köpa ny säng till mig och Percy
• Köpa födelsedagspresent till Kevin (Han har ju redan fyllt ;))
Städa iordning på Kevins rum
• Köpa blommor till altanen
• Köpa utjämningstapet till Kevins rum
• Tapetsera Kevins rum
• Bygga hyllor till sortering i hallen
• Komma på ett namn till fölis
• Måla Kevins rum
• Hitta en ram till Kevins förskolefoto
Köpa nya däck till bebisvagnen
Tvätta skötbordsfodralet
Fixa ett lås till trappgrinden

Påbörjat men ej klart:
• Tvätta klädseln till bebisvagnen (Har bara sufletten kvar som jag inte får bort från metallstängerna, blir väl i duschen)
• Sätta upp ett nytt staket till tomten (Har bara snedsågning av stolpen och en färgstrykning kvar)
• Städa/rensa ur garderoberna i stora hallen (2 klara, 1 to go)
• Komma på namn till bebis (Har bestämt oss för både ett flick-och pojknamn nu. Bara mellannamn kvar)

Saker att göra:
• Fixa någon klädförvaring till Kevins rum. (När vi flyttade in var alla garderober som en tom låda. Det fanns alltså varken mellanväggar eller någon form av upphängning och så ser det ut fortfarande...)
• Köpa nytt tvrums-bord
• Fortsätta med Kevins första album
• Hitta en ram till Kevins 1års-fotografi
• Åka på bakluckeloppis och bli av med massa saker som bara tar plats
2011-07-25
 22:18:18

På promenix

Fin dag men gick upp alldeles för sent! Timmarna bara försvinner... Va i Vimmerby en sväng på bebis-shopping :) Köpte "new baby-blöjor" och annat som kommer att gå åt. Så imorn blir det nog att packa BB-väskan så den står redo.

Va även ute på en promenad med Bellatrix och Humulin. Bella skötte sig exemplariskt i grimman :D Så duktig!


2011-07-25
 11:23:22

Kanske en tävling?

***
Funderar på en liten tävling här på bloggen...!? Ska klura lite så håll utkik :P
***
2011-07-25
 11:17:55

Gårdagen

Blev ingen mer uppdatering igår sen... Percy fick nämligen för sig att möblera om i datarummet (blev superbra)och med det följde även en ordentlig rengöring av både datorer, tangentbord och skärmar. Det tackar jag för då detta inte var en dag för tidigt :P

Blev inte heller så mycket till "innedag/städdag" för min del. Blev yr och fick förvärkar så jag vågade inte hålla på så mycket. Men spjälsängen är nu redo iaf och jag har plockat fram lite bebiskläder i strl MINI. Känns helt ofattbart att man ska få en sån här liten plutt igen.

♥ Här va Kevin inte ens ett dygn gammal ♥
2011-07-24
 11:51:19

En innedag mån tro?

Gäsp. Idag vaknade hela familjen efter 10:00 hehe. Kevin kan verkligen sova länge, så tidiga morgnar är inget vi känner igen i det här huset ;)

Idag blåser det halv storm så tanken och känslan är att det blir en inne-dag för min del. Tänkte städa iordning lite men även börja plocka fram lite bebiskläder. Åtminstone de vi ska ha med till BB :D Tänkte även tvätta spjälsängskyddet och sängkläderna och höja sängen så den är bebisredo igen. Kanske det är dags att packa BB-väskan snart också? Man vet ju aldrig. Igår kände jag en "förvärk" för första gången. Hade inga kännbara med Kevin så det va lite spännande hehe. Inte för att det är något tecken på att det är på G men det känns inte så långt borta nu iallafall. Inom en månad borde vårt lilla ♥ va här :) LYCKA
2011-07-23
 21:53:52

Ben & Jerry -glassen

Va tvungen att testa den omtalade Ben & Jerry -glassen. Glassen som det skrivits om på nästan varenda blogg och som alla är så överförtjusta i...

Nu har jag visserligen inte testat mer än en smak så jag kanske inte kan ge ett helt rättvist tycke om den generellt men hm... ja, smaken jag valde va iallafall vanilj med små chokladbitar i. Och visst, jättegod. Smakade som... vaniljglass med små chokladbitar i :P inget konstigt med det. MEN den där Cookie Dough... :S Njaaa, kakdeg i glass va väl ingen höjdare. Supergott de första tre skedarna, nåt annorlunda, men sen vart det alldeles för sött!

Som Percy sa: -"Typiskt amerikaner som sitter och tröstäter sånt här". Den beskrivningen känns inte annat än rätt. Men jag... nä, jag är ingen tröstätare...!
2011-07-23
 21:30:03

Staketet-uppdatering

Gissa vad vi gjort idag............. Målat staket!! Vilken överraskning... NÄ :/  Men nu har vi gjort en strykning med täckfärgen iallafall. Får se om vi målar ett lager till. Tror det. "Ska det göras, ska det göras ordentligt" är nåt jag lever efter ;) Sen är det ju förståss snedsågningen av stolparna kvar också men det är ganska kul!

Bäst att fortsätta med lite uppdateringsbilder nu när man har börjat... :P Så här ser det ut nu...
Underbart med ett staket mot vägen igen! Och ett fint sådant ;)
2011-07-23
 17:16:23

v.38

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

 

(text från familjeliv.se)

2011-07-21
 21:32:03

Staketet börjar ta form

Dagen började med att jag knåpade ihop ett par tavlor till Kevins rum. Använde samma tyg som till gardinerna och sågade ut ett par bitar spånskiva som jag fäste tyget runt. Glömde ta kort på slutresultatet men jag får väl visa det imorn... Blev riktigt bra :)

Detta va ju gardinerna jag sydde...

Sen fortsatte vi med staketet. Hälften kvar på neresidan nu...

Kevin hjälpte såklart till att måla...

...och då blir man SÅ HÄR färgig :P

Tog en paus i målandet och hängde lite i trädet med förståss. Sötis ♥
2011-07-20
 21:00:01

Nytt staket på G

Hela staketet hann vi inte få upp idag men vi kom en bra bit på vägen :) "Uppesidan" klar!
(Nästan... stolparna ska snedsågas också).


2011-07-19
 22:12:45

Dagens projekt i bilder

Vaknade som en zombie men trots det har man fått lite gjort idag... Va på mvc mitt på dagen och allt är prima med bebis :) Blir nog bara ett enda besök till där skulle jag gissa :) Hoppas det iallafall!

Bästa sambon har slängt in och staplat den sista veden. Eller inte den sista men nu går det inte in mer i vedskjulet... Ett gediget jobb! Han är så bra :)

Vi har börjat sätta upp staketet. Fyra stolp är nere och vi har sågat lite spår och testat hur det blir... Kommer bli kanon! Får se hur mycket vi hinner imorn. Kanske blir vi klara?

Och jag har sytt klart Kevins racerbils-gardiner. Supersnygga får jag faktiskt lov att säga :P
Ska sättas upp imorn när Kevin vaknat så håll tummarna för att jag har mätt rätt ;)
2011-07-18
 19:16:43

Regnskydd till fåren

Mamma och jag fick för oss att snickra ihop ett litet fårhus. Eller rättare sagt ett regnskydd... för som det regnade inatt så tyckte vi så synd om dom :( Det va ett dagsverke men visst blev det väl bra!? Bedöm själva... :)

Vi började med sidorna...

Kevin hjälpte till med hammaren medan vi skruvade fast bräderna.

Klart! Så när som på lite plast på taket. (Hade velat ha en presenning men det hittade vi ingen för tillfället)

Invigt och, vad det ser ut som, godkänt av fåren :)

6m2 blev det. Tanken är att vi ska orka flytta på det vid behov så större gick inte göra det.

Vi får väl se om dom tar skydd här när det regnar eller om de ratar det helt och hållet. Men nu kan de iallafall välja själva! Och så slipper vi ha dåligt samvete för att de inte har någon stans att ta vägen när det öser ner.
2011-07-17
 22:18:09

Uppdaterad lista

Måste bara uppdatera listan igen. Det har inte hänt så mycket på den men det stora är att Kevins rum är klart! Ja, väggarna då... Så en STOR bock på den punkten, för det har tagit tid och varit en av de största projekten denna sommar.

Avklarade saker:

• Tvätta alla vinterkläder och lägga undan
• Bygga en grind till trappen
• Sätta upp gardinstång och gardin i badrummet
• Spika upp mina "fåglar" på nån vägg (vita träfåglar)
• Beställa Kevins säng mm från IKEA
• Köpa ny säng till mig och Percy
• Köpa födelsedagspresent till Kevin (Han har ju redan fyllt ;))
Städa iordning på Kevins rum
• Köpa blommor till altanen
• Köpa utjämningstapet till Kevins rum
• Tapetsera Kevins rum
• Bygga hyllor till sortering i hallen
Komma på ett namn till fölis
Måla Kevins rum
Hitta en ram till Kevins 1års-fotografi

Påbörjat men ej klart:
• Tvätta klädseln till bebisvagnen (Har bara sufletten kvar som jag inte får bort från metallstängerna, blir väl i duschen)
• Sätta upp ett nytt staket till tomten (Har iallafall skruvat ihop och målat stolpen)
• Städa/rensa ur garderoberna i stora hallen (2 klara, 1 to go)
• Komma på namn till bebis (Tror vi bestämt oss för både ett flick-och pojknamn nu. Bara mellannamn kvar)

Saker att göra:
• Köpa nya däck till bebisvagnen
• Fixa någon klädförvaring till Kevins rum. (När vi flyttade in var alla garderober som en tom låda. Det fanns alltså varken mellanväggar eller någon form av upphängning och så ser det ut fortfarande...)
• Tvätta skötbordsfodralet
• Köpa nytt tvrums-bord
• Fortsätta med Kevins första album
• Hitta en ram till Kevins förskolefoto
• Åka på bakluckeloppis och bli av med massa saker som bara tar plats
• Fixa ett lås till trappgrinden
2011-07-17
 20:49:45

Kevin sover i eget rum

Nu har Kevin flyttat ut... :,-(  Ja, ungefär så känns det för ikväll va första kvällen vi la honom i sin egen säng på sitt eget rum. Det gick superbra och han ville verkligen sova där. Jag fick knappt bädda klart förrän han skulle i och klättra och ha sig :) Känns bra! Men det var nästan att man fick en liten tår i ögat när han somnat och man lämnade rummet :/ Han ser så liten ut helt ensam i den stora sängen! Min lille bebis ♥

Idag snickrade jag ihop en stödbräda till Kevins säng som jag även målade och skruvade fast så han inte ska ramla ner. Blev bra... trots att jag slarvmålade lite, hm... ville så gärna bli klar ju! :)
2011-07-16
 22:17:23

Kan bebis komma NU???

Fick ett både spännande men samtidigt lite...hm... plötsligt uppvaknande idag när jag pratade med en bekant. Vi började prata om graviditeten och jag sa att jag har tre veckor kvar och är så gott som säker på att jag går tiden ut eftersom jag gick över 1 vecka med Kevin. -"Men va inte så säker på det" sa hon då...! Hon hade nämligen gått över 2 veckor med första men fått andra barnet 2 veckor innan BF! Gaaah, jag har inte ens tänkt tanken på att bebis kan komma tidigare än beräknat datum. Hehe, har ju så mycket att stå i innan... men man ska nog inte va så säker! Skulle det va så att minifis kommer 2 veckor innan, ja då är det bara en dryg vecka kvar...! Och dessutom blev jag framflyttad 4 dagar på första UL för att jag inte skulle behöva gå över tiden så räknar man från första datumet så är det inte ens så länge kvar 8)

Blir nog att packa BB-väskan snart och göra lite inköp av bl.a. småblöjor ;) Man vet ju som sagt inte!! Det gäller nog att va lika berädd på att lilla hjärtat kommer om 1 vecka som om 5 veckor.
2011-07-16
 22:03:31

Fåren har anlänt

Idag kom dessa små ulliga djur hit :)






Kevin tyckte det va jättekul med får! Men när de kommer för nära och buffar och nästan kryper upp på en så blev de lite läskiga såg jag på honom. Men han vänjer sig och snart springer han säkert omkring med dom i hagen :) De är ju så snälla!
2011-07-15
 20:11:04

Kevins säng klar

Idag började det roliga med Kevins rum :) Inredning! Har efter många timmar byggt klart Kevins säng. Och va fiiin den blev. Har gjort en egen sängbotten också (varför köpa när det är så lätt att göra själv med lite bräder, band och nitar). Så fort vi la i madrassen så slängde sig Kevin i sängen :) Han gillar den! Blir dock inte att sova i den inatt för först måste jag såga till en stödbräda så han inte ramlar ut. Det blir "projekt morgondag" för nu är det dags för kvällsmat och sen lite fredagsmys.
2011-07-15
 19:59:18

v.37 - 9:e månaden :)

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

2011-07-14
 17:52:46

KLAR! FINISHED! FINITO!

SÅ SKÖNT :)
Men det blev ju inte redigt som vi (jag) tänkt oss från början. Tanken va att snedtaken och taket skulle va vitt och resten blått. Men huset är, som tidigare skrivet, inte rakt nånstans så gränsen mellan det blå och vita blev inte alls bra. Därför bestämde Percy att vi skulle måla hela rummet blått :P Han åkte och köpte mer färg och nu äntligen är allt klart. OCH VA BRA DET BLEV :) Är suuupernöjd! Färgen är underbar. Aquablå som även ger en liten glimt av lila. Här kan ni får en liten titt. Inte för att bilden gör färgen rättvis då jag inte hade bra ljus i rummet när jag tog kort. Färgen ser alldeles för lila ut. Den är mer blå på riktigt!

Från detta, med början av tapetseringen över den gamla tapeten...

...till att ha målat allt vitt (ett antal strykningar)...

...till slutresultatet som ni endast får en liten smygkik från ;) (Som sagt... mer blå på riktigt)


Nu ska vi få oss lite mat i magen och sen blir det att börja bygga ihop Kevins säng om jag orkar. Kommer med all säkerhet inte bli klar ikväll. Jag har sagt det innan och säger det igen. IKEA..... (En monteringsanvisning på 25 sidor säger väl allt).
2011-07-13
 19:26:30

Syskonkärlek från första stund ♥

Jo, måste ju bara skriva en urgullig grej som Kevin gjorde nyss!! Jag tror inte han tidigare har förstått det där med att det finns en bebis i mammas mage... Men nyss när han va på skötbordet och jag gjorde honom nattredo så började han sparka lite med benen. Jag förklarade då att han inte får sparka på mammas mage eftersom bebisen är där inne och då kan den få ont... Då satte han sig upp och klappade min mage o sa: -"Bebisen glad nu?" Sen kramade han den o sa: -"Goooooosss" och sist fick min mage (tröjan) en stor tandkrämspuss! :D
Det är kärlek ♥
2011-07-13
 19:17:32

Nu börjar det likna nåt...

Dagens frånvaro av inlägg har att göra med att jag målat, målat och målat... :/ Börjar bli ganska trött på det nu. Men nu är allt det vita färdigmålat iallafall, även det vita "slutlagret" på snedväggarna. Och vi har målat två av fyra väggar blått. Superfin blå färg. Är så nöjd med det valet!! Men de sista två väggarna får vi nog ta imorn trots att vi bestämde oss för att bli klara idag. Allt går ju inte redigt som man tänkt sig. Det där med att ta bort maskeringstejpen avskyr jag... Man blir aldrig nöjd :( Får gå med en liten pensel imorn o jämna till och dutta i.

Nu blir det att gå ner o säga gonatt till pållisarna!

Senaste info'n om fåren är förresten att de kommer på torsdag eller fredag så vi håller väl tummarna på nytt för att det ska bli imorn :)
2011-07-11
 22:53:58

måndag

Inga får dök det upp idag men däremot fick vi ett kul samtal. Vår säng kommer imorn :D Äntligen ska man få sova skönt igen! Underbart.

Nu är hela Kevins rum vitt. All grundmålning är klar. Gah, vilket jobb vi gjort med det rummet...! Riva tapeter, sandpappra väggarna, sätta upp nya hårda näst intill omöjliga utjämningstapeter, målat en gång, målat en gång till och sen ska det målas ytterligare en gång för att det ska bli ordentligt gjort. Men nu är det som sagt det "roliga" jobbet kvar när man ser slutresultatet.

Försökte komma på en rubrik... Med brist på fantasi blev det Måndag... Det känns verkligen inte som måndag eftersom Percy är hemma. Semester är underbart :)
2011-07-11
 10:24:22

"Detta har hänt..."

Jaha ja, hej igen... Det va visst några dagar sen jag skrev här. I lördags hann jag inte starta datorn ens en gång då dagen gick ut på att städa och förbereda maten inför kvällens grillning. Hade en supertrevlig kväll och dessutom med lite ny bekantskap :) Mycket roligt! Men när man har barn kan man inte va med på samma sätt som förr så för min del slutade kvällen i sängen jämte Kevin när han skulle sova. Han va visserligen vaken ganska länge men de andra höll nog igång bra många fler timmar efter det. (Och eftersom de va på altanen med hög musik kunde jag ju inte va med där ute då jag inte skulle höra om Kevin vaknade och blev ledsen...) Men men... Det va kul ändå!!

Gårdagen spenderades mestadels sovande kändes det som :/ Percy va seg och så även jag eftersom inte jag heller hade fått så många timmars lugn sömn. På kvällen blev det dock hämtmat från "Kina". Mmm, satt INTE fel :d

Idag ska vi försöka få klart Kevins rum vad gäller målningen. Är såå sugen på att bygga ihop Kevins säng nu! Sen hoppas jag även att fåren kommer idag. Gör de det blir det garanterat lite kort i en uppdatering ikväll :)

Hoppas NI haft en bra helg!
2011-07-08
 23:06:24

Ett steg mot att bli med får?

Har fått en jätterolig nyhet!! Vi har ju haft tankar på att skaffa får... :) Och nu har vi blivit tillfrågade av några goda vänner om deras får kan få va hos oss medan deras bete återhämtar sig lite. Och eftersom vi har såå mycket bete här som växer alldeles för fort så passar ju det utmärkt. Plus att vi har chansen att testa på hur det faktiskt är att ha får :D SUPERKUL! Förhoppningsvis kommer de på måndag. Hoppas hoppas hoppas :) Ska bli jättekul!!
Här är ett par av sköningarna. De har nog blivit lite större nu dock...

2011-07-08
 22:55:46

It started with a kiss...

Kan ju visa mitt schnygga linne jag glömt bort att jag har men som jag hittade idag.
Kan ju bara användas en månad till... ;) hihi
2011-07-08
 22:41:24

v.36

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

(text från familjeliv.se)


"...som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen..." Jo tack, det kan man väl säga! Kan ju knappt böja mig ner för att ta på mig strumporna längre :/ Känns som det är helt fulltpackat där inne. Bebis har dock blivit lite lugnare nu. Inte samma kalabalik i magen som tidigare :) Men stark är h*n... Både bra och dåligt att man inte har så mycket fett mellan huden och bebis. Bra för att man känner och ser henne/honom väääldigt tydligt men dåligt för att det kan göra så förjordat ont ibland när h*n trycker ut huden så det känns som man ska spricka! Och ändå har jag en väldigt liten mage och därmed troligtvis även en liten bebis. DET är jag glad för!!
2011-07-07
 13:03:30

white as snow

Målar, målar, målar... Finns inte så mycket mer att skriva om nu då måla är det enda jag gör och trots det så kommer jag ingen vart :/ Färgen är så tjock så jag skulle kunna spackla på den, orkar inte blanda ut den heller, nä, krångel, bara att fortsätta. Har hälften kvar nu. Av det första lagret...! Nästa målning blir roligare eftersom man då ser slutresultatet och dessutom får måla med lite blått. För tro mig... man blir nästan "snöblind" av att bara se det vita hela tiden.

Ska snart hänga med mamma in till stan. Funderar på att köpa nåt litet till fsk-personalen då det är Kevins sista dag idag innan sommarlovet :)

Nä, bäst att smaska i mig de sista nudlarna nu och sen fixa fejs o frilla. (Inte för jag bryr mig så hårt men man behöver ju inte se helt nyvaken ut) ;) Kanske skulle dra på sig nåt annat än de här gamla mjukisbyxorna också som numera är vitprickiga... Hål i röva har de med förresten :P
2011-07-06
 10:02:51

List - Update

Igår hanns det med en hel del. Mamma följde med till Vimmerby och vi åkte raka vägen för att köpa en ny grimma till fölis eftersom den andra va för stor :P Hittade en FÖLgrimma i strl SHETTLAND. Den va verkligen mini men passade helt perfekt :) Bild kommer garanterat...

Med mig hem fick jag även vit färg till Kevins rum så idag blir det att börja måla lite :)

Tror även det är dags att uppdatera min lista igen. Börjar se bra ut tycker jag. Känns som att det blivit många avbockade saker på mycket kortare tid än om jag inte hade haft nån lista alls utan bara haft alla 100 sakerna i huvet som ska göras...!? Gillar verkligen listor.

Avklarade saker:
• Tvätta alla vinterkläder och lägga undan
• Bygga en grind till trappen
• Sätta upp gardinstång och gardin i badrummet
• Spika upp mina "fåglar" på nån vägg (vita träfåglar)
• Beställa Kevins säng mm från IKEA
• Köpa ny säng till mig och Percy (Har dock ej kommit än)
• Köpa födelsedagspresent till Kevin (Han har ju redan fyllt ;))
Städa iordning på Kevins rum
• Köpa blommor till altanen
• Köpa utjämningstapet till Kevins rum
Tapetsera Kevins rum
Bygga hyllor till sortering i hallen

Påbörjat men ej klart:
• Tvätta klädseln till bebisvagnen (Har bara sufletten kvar som jag inte får bort från metallstängerna, blir väl i duschen)
• Sätta upp ett nytt staket till tomten (Har iallafall skruvat ihop och målat stolpen)
• Städa/rensa ur garderoberna i stora hallen (2 klara, 1 to go)
• Komma på namn till bebis (Tror vi bestämt oss för både ett flick-och pojknamn nu. Bara mellannamn kvar)
Komma på ett namn till fölis (Bestämt tilltalsnamn. Bara ett prefix kvar)

Saker att göra:
• Köpa nya däck till bebisvagnen
• Fixa någon klädförvaring till Kevins rum. (När vi flyttade in var alla garderober som en tom låda. Det fanns alltså varken mellanväggar eller någon form av upphängning och så ser det ut fortfarande...)
• Tvätta skötbordsfodralet
• Köpa nytt tvrums-bord
• Måla Kevins rum
• Fortsätta med Kevins första album
• Hitta en ram till Kevins 1års-fotografi samt förskolefoto
• Åka på bakluckeloppis och bli av med massa saker som bara tar plats
• Fixa ett lås till trappgrinden
2011-07-05
 22:56:39

Sopsortering i garderoben

Ytterligare ett projelt avslutat :) Känns bra. Nu har vi lite bättre ordning i både hallen och i garderoben!
Istället för att skriva vad jag gjort så tänkte jag visa det i bilder...

Först va det hyllplanstillverkning

Med lite vaxduk blev de fina

Dags att ta fram verktyg och material. Sen va det bara att klura ut nån upphängningsanordning

Sopsäckar och backar från IKEA blev perfekt

Från att ha varit tom på inredning blev garderoben full av sorteringsmöjligheter. På backarna har jag skrivit PLÅTBURKAR, PAPPERSFÖRPACKNINGAR, OFÄRGAT GLAS och FÄRGAT GLAS. Under finns en sopsäck för pantflaskor och en för pantbara burkar.

Blev helnöjd!

2011-07-05
 10:10:50

Vart ska man börja?

Fullt upp idag. Kevin är på fsk. Han har blivit sååå mammig nu när han får va hemma mycket mer än tidigare. Har blivit lite jobbigt att lämna honom när han blir ledsen men jag tror att det är bra för honom att inte va en klängapa på mig dygnet runt!

Vad ska jag börja med idag?? Hm, det är frågan! Igår kom Kevins säng med lastbil men eftersom hans rum inte är målat än så tror jag att den får vänta med att skruvas ihop. Ska nog avsätta ett par timmar för det nån dag när jag har tid eftersom sängen just nu ser ut såhär...

Måste städa iordning här hemma lite, måste åka och köpa fölgrimma, måste köpa färg, ska till mvc idag och dessutom ska en av bilarna lämnas in på verksta'n. Vart ska man börja?
2011-07-05
 10:01:34

Humulin och föl -historien

Ojojoj det blev föl för hela slanten igår :) Det GÅR INTE slita sig från den söta lilla tjejja som vinglar runt på sina långa ben. Framåt eftermiddagen blev hon faktiskt riktigt stadig och började gallopera runt och skutta o ha sig. Underbart.

Och underbart va det även att det gick så BRA när hon föddes... I söndags kväll valde vi, som tidigare skrivet, att hon och Grålle fick gå i en egen liten hage. Detta pga att vi hade sett lite mjölk droppa från Humulins juver och vi visste att det började närma sig. Eftersom hon är lägst i rang är det inte bra att ha henne bland hela flocken eftersom hon då skulle känna sig stressad. Vi trodde förståss inte det va såå nära tills fölis skulle titta ut... ;)

Både mamma och jag kollade ut genom fönstret några gånger på natten men hon va helt lugn och precis som vanligt hela tiden. Visade inga som hellst tecken att nåt va på G. Vid 05:40 ringde mamma och va lite darrig på rösten. -"Titta ut, kom ut, titta, hon har fått föl!"

Jag flyger ur sängen och sliter på mig första bästa kläder, halvspringer ner till hagen och möts av den sötaste lilla hästbebis jag sett! Hon hade nog nyligen ställt sig upp för hon va fortfarande lite skakig. Ca en timma gammal skulle jag gissa. Humulin va sådär kärleksfull som en mamma ska va. Skyddade sin lilla bebis från Grålle men lät oss klappa om både henne och fölet. Kändes helt overkligt! Mycket eftersom det blev så "plötsligt". Vi hade iallafall tänkt vänta några dagar till :)

Man blir trött av att springa runt och upptäcka världen (hagen) när man är såhär liten...

Sover tryggt med mamma som skyddar mig


Vi flyttade över Grålle till de andra hästarna på dagen så att Humulin skulle få va ifred med sin fölunge och slippa hålla på att vakta henne hela tiden. Humulin blev mycket lugnare och började gå runt och beta lite till och med. Men så fort fölis skuttade iväg så va Humulin efter som en blixt och gnäggade och försökte få stopp på henne haha :)

På eftermiddagen tog vi ut mor och dotter på stallplan och tvättade av lite blod osv. Vi satte även på fölis sin grimma som va..... alldeles för stor!! Det va en fölgrimma(!) men den går absolut inte använda så idag blir det att försöka hitta nån mindre. Lilltjejja va jätteduktig med grimman och det va inte heller några problem att gå in i stallet. Med en hand bakom rumpan som puttade på lite så gick hon på så snällt :)

Blev mycket skrivande här men ni vet ju själva om ni är intresserade och vill läsa eller inte... Jag skulle kunna skriva hur mycket som hellst ;) Går inte få nog av denna lilla skönhet.

Kan ju passa på att berätta bara att namn kommer. Vi har bestämt oss för ett tilltalsnamn men skulle gärna vilja ha ett prefixnamn också. Där har vi lite kvar att fundera på så namn återkommer jag med så fort det är klart!
2011-07-04
 11:51:04

Vår lilla fölis :)

Imorse vid 5-tiden såg denna underbara lilla varelse dagens ljus ♥

(skriver mer sen...)
2011-07-03
 21:49:58

Väntans tider

För eventuella hästintresserade läsare så kan jag berätta att det idag droppade lite mjölk från Humulin. Svårt att se färgen tydligt men det såg ut att va genomskinligt än så länge. Men för säkerhets skull får hon gå med "bästa kompisen" från och med nu på nätterna och så länge hon håller sig lugn får hon gå med de andra på dagarna när man har bättre uppsikt över henne. Har funderat fram och tillbaka på om man ska ha henne inne eller ute sen när det väl är dags (om man hinner märka det). Har en förespråkare för att hon ska va inne och en som säger att hon absolut ska va ute. Jag är kluven. Inne är det lugnare runt omkring och man slipper ev. regn. Ute är det mer öppet och fritt för henne plus att det inte finns lika mkt bakterier ute som i boxen känns det som. Vi har ju inte skurat ur boxarna än och i mitt tillstånd orkar jag verkligen inte det nu heller... hehe.

Skrattade lite åt det igår... Både jag, hästen och hunden är höggravida/dräktiga just nu... haha. Alla ser ut som uppblåsta hösäckar och ingen av oss orkar göra nåt. Det är väl dock jag som rör mig mest skulle jag påstå :P Humulin går inte många steg i onödan och Zelda bara ligger och flåsar. Frågan är om hunden eller hästen får först!? Jag har mitt på det säkra en månad till. Ja, jag ska inte va så säker men jag tror det! ;)
2011-07-03
 21:33:29

Bara färg som saknas nu :)

Det har tagit i princip hela dagen att släpa ut och sortera grejer som varit på Kevins rum... En del (som vi inte hunnit med än) står fortfarande kvar i vårt sovrum men på pluttis rum är det iallafall helt tomt nu :) Ser såå bra ut till skillnad från hur det va innan.

Igår tapetserade jag och Percy färdigt. SKÖNT för det va ett elände faktiskt med en såå hård tapet. Eller det va ju inte det som va problemet... Hård tapet är kanon men inte när väggarna är sneda så man måste vika tapeten lite ojämnt... Det va stört omöjligt så vi fick trixa med lite skarvar stället men det blev jättebra så det kommer inte märkas. Idag har jag även börjat maskera lite lister och fönsterramar.



Planen va ju att rummet skulle va klart tills imorn när Kevins säng kommer men det är inte hela världen... Tar nog ett tag att skruva ihop sängen ändå hehe, det är ju IKEA...
2011-07-01
 22:12:10

Földags?

Hm, sitter här och är lite småspänd... Min häst har lite tecken på att fölning närmar sig men när man aldrig varit med om det innan så är det inte lätt att veta hur länge det är kvar. Det kan ske inatt men lik väl om 2 veckor känns det som. Det mesta tyder dock på att det rör sig om ett par dagar men som sagt har jag egentligen ingen aning :P

Så finns det nån spådam därute så får Du gärna berätta när jag ska gå ner och vaka ;)
2011-07-01
 16:34:09

v.35

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

2011-07-01
 09:15:13

vad göra idag?

Idag är det ingen förskola och dessutom slutar Percy tidigt = familjetid ♥ Innan P kommer hem funderar jag på om man ska ta tag i en garderob till i stora hallen...!? Ja, nåt måste jag göra. Gillar den där känslan man får sen när man gjort nåt nyttigt. Känns så skönt och duktigt :)

Igår fick jag ett samtal av en mycket lustig kille från IKEAs varutransport. Antingen va han otroligt nervös eller så visste han inte vad han skulle berätta eller fråga. Första gången han ringde sa han inget så efter 30 sek la jag på... (Jag hörde honom andas). Andra gången lyckades jag iallafall få reda på att Kevins säng kommer på måndag och att de skulle hjälpa mig att bära in paketen så det va viktigt att jag täckte golven för att skydda det från deras arbetsskor haha. Jaja men då vet jag :P hehe.