2011-04-30
 14:32:48

v.26

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

2011-04-30
 13:53:43

Ny grill och Valborg

Va till M-lund en sväng och hämtade ut vår Landmann grilltunna :) Nu ska klotgrillen skrotas. "Tyvärr" är våra brakmåltider för helgen redan planerade så denna får väl invigas nästa helg skulle jag tro.

 

Valborgsmässoafton... Vad händer, vad sker?

Vet inte om man ska ta med plutt till nån eld ikväll kanske. Blir förmodligen Herrgårdsparken i Mariannelund isåfall men inget bestämt. Kevin lät mig sova till halv 10 idag så han håller sig nog vaken till sent ikväll skulle jag tro.

 

Nu är snart körven klar i stekpannan så det blir lite sen lunch ute på altanen. Vad man ska hitta på sen får vi se. Jo, vi hämtade ju ut en schwarzwaldtårta på Ica som Percy fick när han fyllde år. Blir en bra fika :d Sugen? :)

Ha en finfin valborg alla! Med eller utan eld. kram <3

2011-04-28
 20:18:07

Älskade barn <3

Titt-ut min lilla sötnos.


Du är världens finaste!
2011-04-28
 20:13:10

Ett positivt besked...

...från försäkringskassan damp ner i brevlådan idag :) Jag fick min ansökan om graviditetspenning beviljad!! :D Såå skönt. Det var ju vad jag hade räknat med men skönt att få det bekräftat. Fick HP från den 12 juni så jag jobbar alltså bara 1 1/2 månad till. Gutt :)

Idag var jag och Kevin på MVC för lite kontroller och prat. Allt såg bra ut. Det enda var att jag fortfarande hade lågt järnvärde :/ men jag skulle fortsätta äta mina tabletter så får vi se om det förbättrats något när jag kommer tillbaka om 4 veckor igen. Sen lyssnade vi på det lilla hjärtat :) Slog 145 slag/min och om jag inte minns fel var det precis vad Kevins hjärta slog när vi lyssnade på det första gången. Måste kolla i mina gamla papper och jämföra lite mått och värden tror jag :)

Hatar att våran digitalkamera har gett upp. Det är därför det inte kommer upp så mycket bilder här för tillfället. Ja, alltså nya bilder... Blir rätt ok kort med min mobil men den går ju inte ställa på automatisk korttagning eller vad man ska säga, så man kan ställa ifrån sig den och ta kort på en själv. Tänkte ju lägga ut lite bilder på mina senaste traderafynd bl.a. Och jackan jag köpte... för det har jag ju inte berättat vilken det blev...!
Ska definitivt bli en systemkamera snart.
2011-04-27
 22:42:16

Slapp kväll

Har faktiskt halvlegat framför tv'n ikväll för första gången på väldigt länge såhär en vardagskväll. Percy överraskade till och med med lite popcorn och choklad :d Inte dumt. Gjorde alla måste-sysslor vid datorn i tid idag såsom betalade räkningar samt fyllde i föräldrapenning hos försäkringskassan. Har just klivit ur duschen och stannade bara till några sekunder här innan jag ska gå och sluta ögonen på övervåningen. Känns att det är lite sent att gå och lägga sig så här dags. Tror jag behöver mer än 6 timmars sömn för man är rätt seg om dagarna nu. Men det konstiga är att jag lätt skulle kunna va vaken ett par timmar till men även om jag skulle lägga mig vid 7 så somnar jag så fort jag lägger huvudet på kudden! Tar inte 5 min.

Imorn ska jag till MVC. Första besöket sen inskrivningen. Tror vi ska lyssna på hjärtat för första gången <3 samt mäta magen. Ska bli kul. Känns skönt att besöken kommer igång nu. Även att de oftast är rätt tråkiga med massa blodprover och prat så är det ju ett steg närmare förlossningen varje gång :) Underbart!

GoNatt
2011-04-26
 20:35:02

Påskhelgen

Har haft en jätteskön påskhelg här i Fastorp! Lilla familjen har varit hemma och "bara varit" vilket har varit helt underbart. Och vädret... ja det kunde inte blivit bättre :) På påskafton fortsatte jag och Percy vår tradition att äta påskmat helt själva. Ja, med Kevin också nu förstås <3 Det är så mysigt att stå och koka ägg, göra jansson och steka köttbullar mm och sen tända lite ljus och bara fira för oss själva.

Hade köpt ett påskägg till Kevin... med choklad som vi hade tänk att sätta i... (Han får inte äta godis än. Han är ju inte ens 2 år men choklad är ok ibland). Men så hade mormor köpt ett ägg med chokladpengar och sen hade min moster köpt ett ägg med "fruktis" och russin så vi kände att det får nog räcka. Han förstår ju trots allt inte grejen med påskägg än ändå. Det är klart att han tyckte det va kul att få men han blev liksom inte ledsen för att han inte fick fler :)

Det var påsken... Igår däremot var Kevin på sitt första födelsedagskalas hos en dagiskompis som fyllde 4. Det märktes att han var för liten för att uppskatta all lek med kompisarna för han tyckte det var roligare med alla nya leksaker. Det var precis att jag fick med honom att äta lite korv m bröd. När han fick höra ordet tårta så kom han springande dock ;)
2011-04-26
 20:11:38

Lååångt om vikt med bilder :-P

Jag och T skrev lite om viktuppgången när man är gravid och jag tänkte att jag skulle skriva lite om det här på bloggen också.

Först kan jag säga att den genomsnittliga viktuppgången när man är fullt gången är 12kg. Hur mycket man "ska" gå upp beror dock på vad man vägde innan man blev gravid. Med Kevin gick jag upp drygt 14kg och har man aldrig vägt över 55kg känns det ganska konstigt när vågen närmar sig 69kg.

Jag har försökt att gå upp i vikt...ja hela livet är väl en stor överdrift att säga men åtminstonde under tonåren, utan att lyckas. De senare åren har jag inte brytt mig särskilt mycket. Efter att Kevin var född försökte jag stanna på 59-60kg och inte gå ner något mer. Det funkade inte heller. Men trots att kilorna försvann och vågen visade samma siffror som tidigare så har jag inte blivit lika smal igen som innan graviditeten. Så nu är jag faktiskt HELT NÖJD med hur jag ser ut :) Hm, får man säga så?  Ärligt talat så skiter jag i om det är "fel" eller "fult" att säga att man själv är bra på något eller är nöjd med sitt utséende eller helt enkelt nöjd med sig själv. Jag tycker det är väldigt skönt att kunna känna så så jag tänker njuta. Sen kanske man inte behöver skriva ut det men å andra sidan är det ju upp till var och en att läsa. Hoppas fler där ute kan känna att ni är nöjda med er själva!!

Men det är klart... nu är jag gravid igen och man vet inte hur kroppen kommer se ut sen hehe. Och att träna för att få "ihop" magen igen är inget jag tycker är särskilt kul så det kommer säkert bli kämpigt. Då kan man ju samtidigt undra om jag inte bara kan strunta i att träna och vara nöjd med mig själv då också? Nja, man har trots allt en inre bild av hur man vill se ut. Eftersom jag alltid varit smal så trivs jag inte med en "hängande" mage. Sen att det är en "bebismage" gör ju det hela lite lättare att acceptera förståss eftersom man inte bara får en "degmage" och lite bristningar utan även två underbara barn! De är värda ALLT!

Jag försökte leta fram lite bilder på hur jag såg ut strax innan och strax efter att Kevin föddes. Hittade inte så många men här kommer några med varierande kvalitet... Inga smickrande bilder precis men det bjuder jag på haha.

Visserligen gör håret att jag ser rundare ut än jag var men här har jag allt fått lite kinder hehe.
Kan varit runt v.35.

Här är en bild från v.35. Jag är inte särskilt tjock om armar och så här men om man jämför med hur jag såg ut innan som ni kan se på en bild längst ner så är det lite skillnad!!

Här är en suddig bild tagen ca 2 veckor efter hemkomsten från BB. Ser lite "päsig" ut om man säger så.

Och här en ansiktsbild ett halvår efter att Kevin va född = fortfarande rund i ansiktet.

Så här såg jag ut innan graviditeten. Okej, det är en gammal "14is-bild" från när jag var runt 19-20 men jag hade nog inte förändrats så jättemycket sen dess.

 

Okej, det var det! Hoppas ni inte drog på smilbanden för mycket nu när jag är så snäll och delar med mig av mig själv... ;)

2011-04-23
 17:05:24

Underbara vårdag!

Nu ser våran trädgård ut precis så där underbar som jag längtat efter. Och då menar jag inte själva gräset, rabatterna eller trädgårdslandet... Nej, jag menar att vi nu har en trädgård där det finns både en sandlåda, en rutchkana och en trehjuling. Det ser sådär härligt barnvänligt ut :) Dessutom fick Percy en hammock i 30års-present av sin släkt och det är ju pricken över i't, att kunna sätta sig där i, vila ryggen och gunga lite i sommarsolen medan Kevin leker ett par meter ifrån. Dagar som dessa, när man bara står och njuter av att man har en så fin familj, DET ÄR KÄRLEK <3

TACK Faster AnnHelen med familj för den fina rutchkanan!
Han åker helt själv och tycker det är jättekul.

 

TACK farmor Doris & Farbror Tony för den roliga trehjulingen!

Den är lite för stor för honom än men nästa sommar kommer han kunna cykla på den alldeles själv :)

Här är en bild på Kevin i sandlådan när den precis var färdigbyggd och fylld med sand. Kevin är 1 år.

Älskar dig Kevin <3
2011-04-23
 12:02:48

Glad Påsk

GLAD PÅSK ALLA VÄNNER!



2011-04-23
 12:01:01

v.25

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.
2011-04-21
 19:36:10

Skärtorsdagen

Varit och handlat inför påsk idag... Tänkte att det inte skulle vara riiiktigt lika mycket folk ute idag som imorn, och lite glesare på parkeringarna var det nog! Kevin är inte så rolig att ha med i affärer just nu. Den första trotsperioden började för ett par veckor sen nämligen... Får han inte göra som HAN vill blir det väldigt grinigt!

Var även inne och köpte en fiskarhatt till honom och en jättetuff keps, samt bytte en tunn mössa som visade sig vara för liten när jag kom hem med den här om dagen.

Leksaksaffären besökte vi också. Hittade en present till en dagis-kompis som han ska till på måndag på sitt första kalas :)

Nu låter det som det är dags att lägga trots-Kevin! -"Vill inte" är de enda orden som hörs i från tv-rummet ;)
2011-04-20
 21:18:15

v.24

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

(text & bild från familjeliv.se)


Snart är även v.24 förbi... Har glömt/inte hunnit lägga ut denna veckas gravid-info men eftersom jag lagt ut texten alla andra veckor så får det bli "bättre sent än aldrig" denna gång.

Har tack och lov (!) inte känt av någon foglossning denna gång. Eller jo, stundvis när jag har överansträngt mig och böjt mig mycket eller gjort saker i lite fel lägen så har jag haft ont ett tag efteråt men inte alls som förra gången. Hoppas jag slipper det helt och hållet men SÅ bra ska man väl inte ha det.

Ang. vikten har jag nog gått upp mellan 4-5kg. Har inte så stor koll men nåt sånt är det.

Jag tog faktiskt fram en linjal härom dagen och kollade på den lite förundransvärt. Känns helt otroligt att lill* bebis är så "stor". Bara 20 cm kvar att växa innan vi får träffa dig vårt lille hjärta! <3
2011-04-20
 20:56:22

Smörgåstårtor

Har några minuter till övers idag för ovanlighetens skull :) Kan ju passa på att lägga ut några bilder på smörgåstårtorna för er som inte sett dom på FB redan. Blev väldigt positivt överraskad av hur goda och saftiga de blev. Och som jag skrivit tidigare så va det inte alls svårt att göra dom. Man får bara va beredd på att det tar lite tid. Jag hittade några recept på nätet men gjorde om dom lite. La till och tog bort och efter alla fina ord från våra gäster kan man inte va annat än nöjd :) Kommer definitivt göra om dessa.

Smörgåstårta med skinka & räkor mm.


Vegetarisk smörgåstårta med allt från
avokado till äpple och grönmögelost.
2011-04-19
 23:17:28

Jo, jag lever...

Skulle bara visa lite livstecken här. Dagarna har varit totalt fullspäckade i snart en veckas tid och jag märker att har man inte skrivit här på ett par dagar är det såå lätt att man hoppar över det dagen efter och dagen efter det också. Det får det blir ändring på. Jag tänker dock inte be om ursäkt att jag inte uppdaterar tre gånger om dagen för med detta fina väder vi fått så är jag hellre ute i solen än sitter inne framför datorn!

Till er som fortfarande orkar titta in här ibland så kan jag lova att det snart kommer lite bilder och mer intressanta ord om lite allt möjligt. Med fullspäckade dagar så borde det ju rimligtvis finnas saker att skriva om...

Men nu är klockan sådär mycket igen (23:15) och ska jag orka upp vid 05:15 som vanligt är det GoNatt för mig nu!
Hoppas ni har det bra allihopa!
2011-04-15
 23:41:20

kalasförberedelser

AJ min rygg!! Är helt totalt slut i huvet och i hela kroppen, särskilt ryggen då jag stått konstant i 4 timmar och 20 min och gjort smörgåstårtor. Skulle helst av allt vilja kasta mig i sängen just nu. Skulle definitivt somna på tre sekunder men grejen är att jag inte hunnit äta nåt sen kl 3. Ja alltså 8,5 timma sen så nu sitter jag med en tallrik nudlar framför mig. Skulle vilja svepa... men det är för varmt.

Smörgårtårtorna är såklart tills imorn då Percys familj kommer hit och firar honom. Ska bli jättekul att träffa alla igen. Va ett bra tag sen nu!

Och tack Therese för tipset att göra egna tårtor. Hade ärligt talat inte tänkt den tanken på allvar innan då jag trodde det skulle va för svårt. Så svårt va det inte men tid tog det :) Ja, vi ska väl inte säga att det inte va svårt heller... inte än eftersom jag inte vet om de blev lyckade ännu. Håller tummarna för att de blev bra. Imorn är det det roligaste jobbet kvar iallafall. Att dekorera. Skoj skoj! Tar kort sen och lägger ut.

Hua... orkar inte ens tänka på vad jag ska skriva mer... Stavar fel hela tiden gör jag med så jag tror jag skiter i det här och går och sätter mig framför tv'n istället. Får se om jag hinner skriva nåt imorn. Annars återkommer jag så snart jag kan med framför allt mer bilder ska jag försöka. Har inte haft tid att varken ta kort eller lägga in nåt här. Men det kommer... GoNatt
2011-04-13
 22:15:10

lite tråkig utfyllnad bara

Inte hänt något av intresse idag. Totalt fullt upp på jobbet. Skulle varit sista dagen på kontoret men E kommer tydligen inte direkt på morgonen så det blir att jag får ta tag i högen papper även imorn...

Hämtade Volvon från verkstan idag så nu åker den ut på Blocket. Nej, inte nu... så fort jag får TID. Är i behov av en kombi nu när vi blir ännu fler :)

En bild på stolta Kevin som "kör" Percys gamla moper.

2011-04-12
 21:35:11

j e a n s

Nu kom jag på varför jag har dragit mig för att lägga ut alla mina jeans på tradera... Det tar ju sån TID. Det är inte bara att lägga ut... det ska skrivas ihop nåt, tas kort, helst mätas lite och vägas för att kunna veta frakten. phuw. Idag har jag iallafall tagit kort på alla 10 (!) jeans som jag inte kan ha längre av olika anledningar. De flesta är för små :( De SNYGGASTE är för små!! :( Och NEJ, jag kommer inte komma i dom efter graviditeten heller. Har jag inte kommit i dem 1,5 år efter att Kevin föddes är det nog bara att insé att jag inte kommer göra det i framtiden heller. Visserligen säger de att det kan ta ca 3år efter förlossningen tills höfter och bäcken är återställt men njä, så länge orkar jag inte vänta på att kanske komma i mina jeans... Bättre att sälja! Lägger ut en länk här när allt är klart. Okej, ska jag förklara noga så kommer jag i dom men jag kan lixom inte få ihop knappen och gylfen och de flesta sitter så tajt så jag knappt skulle kunna lägga av en liten fis :P haha

2011-04-11
 10:54:30

GRATTIS PERCY 30 ÅR

Ja idag fyller bästa sambon 30!! :) Lite tråk att sitta här på kontoret och faktiskt inte ha något alls att göra medan P är hemma med lillplutt. Första gången jag har en liten paus i arbetet här i och för sig så det är rätt skönt ändå. Ha chansen att uppdatera lite här och så har jag även gjort klart det sista på Percys present :)

Jag såg förresten nu när jag loggade in på min blogg på denna stenåldersdator på jobbet att bilderna i "jack-inlägget" hamnat helt fel... Har inte samma storlek och upplösning på den här skärmen som på min hemma om det kan ha med det att göra!? Ej heller samma operativsystem. Är det fler som ser inlägg som ser konstiga ut så säg gärna till så ska jag göra bilderna lite mindre så de hamnar där de ska...

Nehepp, nu kom en truckchaufför in med mer jobb till mig. Bäst att ta tag i det. Tjing så länge.
2011-04-10
 22:31:23

v.23

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

(text från familjeliv.se)
2011-04-10
 21:32:43

presentpyssel

TACK ALLA för era kommentarer!! <3 Jag ska in till stan imorn så jag kanske slinker in och köper en jacka trots allt. Om så blir fallet lägger jag ut en bild här. Får se hur mycket jag hinner vad gäller att sitta vid datorn imorn. Älsk fyller nämligen 30 imorn så man vill ju uppvakta och umgås så mycket som möjligt! :) Har planerat dagen någorlunda men det är inget jag vill skriva om här IFALL han skulle få för sig att läsa. Kevin & Percy ska va hemma från jobb och fsk och mysa men jag måste tyvärr jobba. Iallafall till kl 13.

Kevin och jag har haft fullt upp idag med en liten pysselgrej han har gjort till pappa P. Inget stort och inget som tar sååå lång tid att göra men med klister, nål och tråd i händerna på ett trotsigt litet busfrö är det inte så lätt att få saker att sitta och bli som man tänkt sig. -"Nääe, Kevin göra!!" och -"Ha deeen, klistra mera"... :P Hur resultatet än blev så kommer Percy bli glad. Är ju trots allt gjord med kärlek av sin son <3 Jo, just det, han gick även och gömde de "små grejerna" som skulle klistras fast så jag höll på att bli tokig på att leta. Jag frågade honom flera gånger vart han lagt dem men han gick hela tiden till skrivaren och öppnade, pekade och sa "där". Jag hittade inget och trodde inte på honom men gång på gång visade han vart han tryckt in dem... Till slut vände jag skrivaren upp och ner och skakade och vad trillade ut... mm, just det. Sen fick Kevin en stor "dåligt samvete-för-att-jag-inte-trodde-på-honom-kram" och väldigt mycket beröm ;)

Hoppas NI haft en superbra helg! Nu blir det duschen för mig, sen GoNatt!
2011-04-09
 18:23:45

Vårjacka, ett dilemma...

Va i Vimmerby själv en sväng idag. Jag är så sugen på att köpa en vårjacka. Jag har inte ägt en vårjacka sen... ja... när kan det ha varit? Jo, inte sen man gick med jeansjacka på högstadiet och kanske lite under gymnasietiden för 10 år sen. Har fortfarande kvar den men nä, det är inget jag känner för att gå runt med nu! Har dock väldiga problem med att bestämma mig för vad jag "har för stil" :( Valet jag står inför är skinnjacka eller trenchcoat. Tycker båda är snyggt men vet inte vad JAG passar bäst i. Vet faktiskt inte ens vad det är för stil jag vill förmedla att jag har :/ Här kommer därför lite bilder på två jackor jag testade idag så kan väl ni säga vad ni tycker jag passar bäst i!? Trenchcoats finnas det ju många varianter av så det måste ju inte bli just denna (även om jag gillade den)... Skinnjackan blev jag väldigt förtjust i så väljer jag skinnpaj blir det absolut denna! Sen går det ju göra så mycket mer med olika scarfs osv för att förbättra looken... :P

Hur ska jag se ut i vår?

Skinnjackan är inte så lång som det kanske ser ut. Jag har ett svart långt linne på mig som sticker ner en bit. Sen ser det ju lite knas ut när jag fått lite mage hehe. De blir lixom inte den figurnära form på jackorna som man är van vid ;)



2011-04-07
 15:55:13

bara att skriva om...

Hm... Hade skrivit ett inlägg när Kevin-klåfinger stängde av min dator...!

Då va dag 2 av 6 klar, ensam på kontoret. Går faktiskt fint! Har dock haft fullt upp hela dagen vilket inte tillhör vanligheterna när man är där. Hann inte ens med allt jag skulle idag. Sen tar det ju lite tid när man inte vet exakt vad man ska göra med alla papper och program. Var trots allt 2,5 år sen jag va på kontoret sist och nu ska jag va där över en vecka och hålla ställningarna helt själv. Chefen och kontorskan är i Spanien på golfresa nämligen. Skönt att komma bort lite från hyvleriet iallafall och skönt att komma hem och inte va utsliten!

På måndag fyller älskling 30 år!! Och tänka sig, jag har INTE haft svårt att hitta på nåt att köpa till honom :) Känns skönt! Får hoppas det blir nån lugn stund på kontoret imorn så jag hinner planera lite inför dagen D bara ;)

Nu ska jag leka lite med Kevin innan Percy kommer hem och det är dags för mat. Tjing
2011-04-04
 20:41:34

Dagen i korthet

Skön, solig och varm dag. Kevin var hemma från förskolan även idag (en sista dag) för att han ska hinna friskna till ordentligt efter denna jobbiga sjukdomsvecka. Vi var ute mitt på dan och njöt av solen. Gungade lite, lekte i sandlådan och jag rensade till och med bort alla gamla döda växter i landet från förra året samt en del ogräs. Blev fint och framför allt känns det så vårigt. Nu är jag just hemkommen från ett årsmöte med föräldraföreningen. Lite prat, lite fika...

Imorn blir det jobb igen. Länge sen sist. Över en vecka sen. Men nu ska jag va på kontoret en vecka. Eller ja, onsdag till onsdag så det blir inte så jobbigt och stressigt hehe.

Nu soffan och lite o'boy. Hinner kanske se slutet av "Ullared"...
2011-04-04
 14:30:54

v.22

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

(text från familjeliv.se)


Jag har visst gått in i v. 22. Och dessutom för några dagar sen. Allt rullar på så man hänger inte alltid med :) "Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster". Det känns bra på nåt sätt. Känns som det går framåt. Och det kan jag ju verkligen säga att det gör för vilka benmuskler lilla bebisen fått redan... Man ser tydligt utanpå magen nu hur det rör sig och sticker ut en liten fot eller armbåge då och då :) MYS! Och så fort jag sätter mig eller lägger mig ner så vaknar h*n och börjar röra på sig. Älskar dig mitt lilla hjärta <3
2011-04-02
 18:14:29

på friskare väg

Nu tror jag att jag börjar vakna till liv igen... Kevin börjar äääntligen må bättre. Han har varit någorlunda frisk i magen idag och har faktiskt ätit nästan som han brukar. Han är däremot väldigt slö fortfarande så allt är grinigt och gnälligt eftersom han vill men inte orkar göra så mycket. Är dock så ytterst tacksam för att eländet är påväg bort för denna gång. Får hoppas att det dröjer åtminstone en månad nu innan nästa förkylning eller liknanade flyttar in här igen...

För till er med små barn som inte börjat förskolan än kan jag bara säga NJUT av att ni (troligtvis) är friska! Kevin var också frisk som en nötkärna tills han började på förskolan. Det är då alla baciller börjar snurra och för det mesta går allt bara runt runt. Barn som är 1-3 år och går på förskola har ca 10-15 förkylningar per år! Sen har det även gjorts studier som visar att om barnet är mycket sjukt när det är litet så är det friskare när det kommit upp lite i åren samt att om barnet sällan är sjukt som liten drabbas det oftare av sjukdomar som äldre. Jag antar att det är för att om barnet ofta är sjukt när det är litet blir immunförsvaret mycket starkare och barnet blir inte lika mottaglig för smittor senare i åren. Sen kan jag inte säga redan nu om Kevin är sjuk ofta eller sällan. Jämför man med de andra barnen på förskolan ligger han nog ganska normalt vad gäller det :) Men fler magsjukor vill vi inte ha på ett bra tag!!

Nu ska jag ta en titt i ugnen och se om lasagnen är klar. Ska bli gott :) Hoppas ni har en bra helg!!?