2011-05-29
 14:35:41

dryga inlägg... jag vet :(

Seg dag. Är så trött på att va förkyld :( Vi har fått tv-bänken på plats iallafall och jag har röjt klart i råttboet av sladdar... Blev jättebra! Trodde bänken skulle bli för stor men nä, den passar perfekt. Bild kommer så snart jag orkar lyfta kameran och anstränga mig för att ta kort :/

Tycker jag gjort min bedrift idag... Röjt undan, kört igång en diskmaskin, en tvättmaskin, vikt tvätt och lagt in, betalat räkningar och nu ska jag snart fixa iordning en köttgryta på långkok och sen göra nån kladdkaka med grädde eller nåt som vi kan fika på ikväll för att fira mamma på Mors Dag lite grann.

Imorn blir det jobb igen. Trots att jag inte är helt pigg. Har ju bara två jobbveckor kvar nu så jag får ta ett sista krafttag och stå ut.

Nu ska jag gå och mäta trappgrinden innan jag glömmer det igen så jag kan börja snickra ihop en till att ha ovanför trappen. Kevin sover fortfarande i sin spjälsäng (han tycker så mycket om den) så en grind uppe har inte behövts tidigare eftersom han aldrig är där uppe själv (inte utanför sängen) men nu ska vi köpa en ny "riktig" säng till honom och innan dess ska grinden va på plats.
2011-05-27
 19:08:28

efterlängtade inköp

ONT i ryggen och höfterna. Går det göra det ordet tydligare? Fick med oss tv-bänken hem i transporten iallafall samt en badbalja till Kevin som han redan invigt :) Och jag köpte en blomma :D En blomma som jag alltid velat ha. Vet faktiskt inte vad den heter haha, är VÄRDELÖS på blommors namn. Måste kolla upp det tror jag, men det är som "pinnar" och sen blommor "där uppe" tss... Kommer väl en bild så får ni väl hjälpa mig ;) Personligen tycker jag det är i mesta laget med 200 spänn för en blomma(!) men som sagt har jag alltid velat ha en sån här så det får det va värt. Jag ska vårda den med själ och hjärta :P På tal om bilder så blir det inga bilder på bänken idag. Med min rygg orkar jag knappt ställa mig upp för att gå ut till transporten så det blir att fixa iordning det imorn!

Ha en superbra fredag alla! Kram
2011-05-27
 13:22:37

v.30

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

(text från familjeliv.se)


Åh :) vecka 30 känns som en stor milstolpe. Nu är det bara 1/4 kvar! Mamma, Pappa & Storebror längtar efter Dig vår skatt <3
2011-05-27
 13:18:51

freeedag :)

Pust, har städat (försökt städa) på förmiddagen. Är inte så lätt när man står i köket och fixar och man hör *dunk*..... *dunk*..... *dunk* i tv-rummet. Kevin står och tömmer ut både hinkar och backar på allt dess innehåll. Hm. -"Ska du leka med det där"? -"Lalala, jag hör dig inte mamma". Men så fort jag visar tydligt vad det är han ska städa och när han får en egen trasa att torka av saker med, ja då går det som på räls :)

Ska slänga i mig lite käk nu. Är så jobbigt när man inte är hungrig men ändå vet jag att jag måste äta. Får nästan tvinga i sig nåt :/ När jag va gravid med Kevin åt jag massor hela tiden... Hittils har jag bara gått upp 6 kg och det känns som det är lite i underkant. Skulle jag ligga lika med förra gången skulle jag alltså behöva gå upp 8kg på 2 1/2 månad nu hehe. Känns inte som det blir så men man vet ju aldrig...

Som sagt, käk nu och sen när Percy kommer hem blir det stan och inhandling av en tv-bänk samt en ny badbalja till Kevin och förhoppningsvis lite blommor. Eller ja, blommor kanske man skulle spara tills imorn när det är marknad!? Brukar va billigare då. Men vet inte än om vi ska gå i och för sig... Får se. Lägger ut före och efterbild sen på hur det blev med bänken :) Garanterar en stooor skillnad.
2011-05-26
 19:58:57

begynnande öroninflammation

Var på VCT idag och vad DUKTIG Kevin va!! :D Han är ganska blyg och tycker inte om när okända kommer för nära eller rör vid honom. Men denna läkare, som va otroligt duktig(!), fick både klämma på magen, lyssna på lungor och hjärta, känna på halsen, titta i öronen OCH köra in en sån där stor glasspinne i munnen och lysa med ficklampa i halsen. Jag trodde aldrig han skulle gapa men så fel jag hade :) Han sa inte ett ljud utan va bara söt o snäll. Är ordentligt stolt faktiskt :P Fick med penicillin hem iallafall. Han såg bra ut i öronen men på ena sidan var det lite rosa och han tyckte Kevin skulle få antibiotika för att det inte skulle bli en inflammation av det.

På hemvägen smet vi in o kollade på en "tv/stereo-bänk som Percy hade sett. Jättefin :) Egentligen alldeles för dyr MEN det var halva priset pga ommöblering så den blir det att köpa imorn. Äntligen ska vi bli av med det där monstret vi har stående i tv-rummet! Äntligen har vi hittat en bänk vi vill ha! (Och som inte kostar en halv miljon). Wiiiii, hoppas det blir fiiint ;)
2011-05-26
 09:18:42

lille snarkis

Borde sitta still och ta det lugnt när man kan för att bli frisk men istället far jag upp och ner för trappan för att se så allt är ok med lillen som fortfarande(!) snarkar. Han har inte sovit så här länge på fleeeera veckor! Han somnade visserligen ganska sent igår men nu har han ändå sovit i över 13 timmar och DET har nog aldrig hänt innan trots att han är sjuk. Ringde vårdcentralen igår för jag vill kolla så han inte har öroninflammation men det var fullbokat :/ Ringde vårdcentralen idag exakt 08:15 när de öppnar men det var fullbokat >:-( De dubbelbokade dock för de ville absolut kolla på honom som tur va.

Nu vaknade han visst... Tempen är kollad, ingen feber, och han verkar ganska pigg och glad idag :) Men jag anar att det blir gnälligt mot kvällen igen så det känns skönare att kolla öronen iallafall så har man åtminstonde uteslutit det.

Dags att ta fram frukosten. Blir te med massa honung i för min hals. Är så hes nu att det knappt hörs vad jag säger. Telefonsamtalet med vct lät typ:
Jag: Jo j   ill k lla min s ns ör n.
Hon: Eh, ursäkta, du vill?
Jag: Jag v ll ko  a  om son n ha   roninf     tion...! :/

Hoppas att molnen fortsätter hålla sig borta idag och att det inte blir lika blåsigt som igår så man kan va ute lite idag. Vore underbart efter att ha legat inne i flera dagar.

Kram
2011-05-24
 18:21:11

MVC v.29

Gick bra på MVC :) Järnvärdet hade gått upp lite. Fortfarande lågt men det går åt rätt håll iallafall vilket är skönt! Kanske blir lite piggare så småningom nu då... Däremot hade inte magen växt tillräckligt mycket vilket jag befarade. Eftersom det var likadant med Kevin bestämde vi att vi avvaktar till nästa besök om tre veckor så får vi hoppas att kurvan går uppåt då. Annars blir det tillväxtUL den här graviditeten också. Hjärtljudet gick knappt att höra. Hon gav upp för bebis va för vild hehe. Låg inte still en sekund så det var omöjligt att följa med med apparaten. Jag tyckte Kevin va en riktig vilde när han låg i magen...!! Undra då hur denna krabats sparkar känns om två månader? Inga brutna revben här TACK.
2011-05-24
 10:57:09

mvc igen...

Ingen feber idag men däremot fick Kevin alvedon imorse. Han va ledsen och väldigt "känslig". Tror det kan va halsen som gör ont på honom också...

Ska se om vi orkar ta oss till MVC senare idag. Dags att se så allt är bra med bebis i magen igen :) Lite drygt att åka iväg för alla kontroller men det känns ju tryggt att veta att allt står rätt till. Hoppas bara mitt järnvärde ha gått upp annars vet i 17 va jag ska göra.

Tror det är dags för lite fika här och sen ska nog Kevin sova en stund! Låter som han behöver det... :)

Hoppas ni andra är friska! Kram
2011-05-23
 20:35:11

dessa förkylningar... :(

Hemma idag. Jag vaknade med feber inatt och så sjuuukt ont i halsen så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Percy kom hem med halstabletter men det är knappt att det hjälper. Bafucin har jag med testat och det lenar lite i några minuter. Tog alvedon men inte ens det funkade. Blir galen... Kevin hade inte heller varit så pigg på förskolan idag så han får va hemma och vila upp sig imorn han också. Är nåt som går nu tror jag för Percy sa att det va fler sjuka på jobbet och några där som inte mådde bra... Längtar till det blir varmt ute hela tiden. SOMMAR! Så man slipper det här "varannan-dag-vädret". Inte bra när man tar av sig till tunnare kläder bara för att man vill utnyttja solen så mycket man kan...
2011-05-23
 20:25:04

magbild

En bild från v.27


Detta är förresten lite av kläderna jag köpte i Linköping. Älskar jeansen! De är såå mjuka och tunna, verkligen supersköna. T-shirten är ingen gravidtröja men än så länge passar den iallafall. Tyckte om färgen :)
2011-05-21
 20:18:50

en förkyld lördag

Vaknade med världens huvudvärk. Blev inte förvånad då jag haft ont i huvet de senaste dagarna men jag hoppades väl att jag skulle ha sovit bort den... Inte nog med det. Som från ingenstans är både jag och Kevin plötsligt genomförkylda så vi nyser ikapp här hemma nu.

Skulle varit på förskolan i förmiddags på "utedag". Eller städdag skulle passa bättre att kalla det men som vi mådde var det inte att tänka på. Lyckades dock få lite ordning på skallen så vi for till Vimmerby en sväng och storhandlade i den "nyfixade" ICA-butiken. Blir jättefint när det är klart! Jag har varit så duktig och gjort ett matschema för 2 veckor framöver. Har gjort det tidigare också men av nån anledning brukar det rinna ut i sanden efter nån månad sådär... Det blir helt klart mycket billigare när man vet vad man ska äta varje dag. Vi sparar säkert ett par tusenlappar i månaden.

Väl hemma möttes jag av hovslagaren på stallplan. "Ooops, skulle han komma idag?" hehe. Som tur va hade de andra i stallet haft tankarna med sig så han höll på med deras hästar först.

Resten av kvällen har tillbringats i en doft av grillat :) Mmm... Och nu blir det film och mys i soffan. Ska för 3e gången försöka ta oss igenom "Little Fockers". Den är bra, det är inte det som är problemet men första gången va Kevin vaken och det gick inte alls att koncentrera sig. Igår va jag för trött så jag somnade men NU sketan ska vi se klart den. Så... bye bye, see ya.
2011-05-21
 08:07:57

v.29

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

(text från familjeliv.se)


Det känns på nåt sätt som att jag inte kommer gå över tiden så mycket med denna lilla bebis...(?) Allt man läser om som man ska uppleva från och med nu har jag kännt av för flera veckor sen. När jag lägger mig i sängen på kvällarna så far magen åt alla möjliga håll. Vi sa att Kevin va en liten vilde i magen :) men hans lillasyster/lillebror är faktiskt ännu mer livlig! Kevin kände jag mest av när jag skulle lägga mig för kvällen eller då jag satt stilla på dagen. Denna mini håller igång nästan hela tiden oavsett min position. Och det känns som rörelserna är mycket större och kraftigare än Kevins var under samma tid av graviditeten. Men jag vet inte. Man kanske har glömt bort... Hur som helst så tycker jag denna graviditet gått fortare och jag är övertygad om att det beror på att jag nu har Kevin att bry mig om och tänka på hela dagarna <3 Älskar mina två små!! Och deras pappa förstås :)
2011-05-20
 20:41:25

Nattskräck -forts.

Tänkte skriva lite till om "nattskräck" (pavor nocturnus eller konfusoriskt uppvaknande - ett vanligt parasomni-fenomen hos små barn) som jag skrev om i mitt förra inlägg och passar samtidigt på att svara till T här som undrade om man kan göra något åt det.

Det är helt sjukt läskigt. PRECIS sånt man ser på skräckfilmer som T skrev... när nåt barn är besatt av nåt ondskefullt. Han verkar skräckslagen, hysterisk, ledsen och förvirrad men trots det får man ingen kontakt och det går inte väcka honom eller röra honom. Vi kunde bara ligga stilla och prata försiktigt medan Kevin satt upp i våran säng och hade panik och tittade på oss, i ögonen, som om vi var de hemskaste monster han sett! Det berör ju en själv ända in i hjärtat och man blir så ledsen trots att man vet att han inte är medveten om vad han gör eller vad som händer. Han sover ju...!

Har läst på lite och det är 5-15% av alla barn som drabbas och oftast är de då mellan 3-6 år men det kan inträffa ända ner från 9 månaders ålder och upp till 10 års ålder. Som tur är är det inget psykiskt eller medicinskt "fel" på dessa barn så det finns inget man kan göra åt det. Detta växer helt enkelt bort. Nattskräck beror nämligen på en utvecklingsfas i hjärnan och när barnet kommit upp i skolåldern har oftast hjärnan och sömnmekanismen mognat. Det står lite olika på olika sidor men det som verkar mest logiskt är att nattskräck inträffar under den senare delen av djupsömnsfasen. Barnet är påväg att gå över i en lite lättare sömn men en del av hjärnan vill inte vakna ur djupsömnen vilket gör att barnet "fastnar" mellan de två stadierna. Detta visar sig då som nattskräck och dessa anfall är helt ofarliga.

Vad som skiljer nattskräck från mardrömmar är att mardrömmar inträffar under REM-sömn, eller drömsömn som är den "lättare sömnen" som jag förstår det. Har man haft mardrömmar kommer man ju oftast ihåg vad det var som var läskigt eller har åtminstonde en känsla av vad som var läskigt men eftersom barnet inte drömmer när nattskräck inträffar finns det ju inget att komma ihåg. Det finns inget specifikt barnet är rädd för utan detta är nåt konstigt som händer i hjärnan bara. Jag har själv svårt att förstå hur det kan bli såhär så det är ännu svårare att förklara i text... :)

Nåt man kan göra för att försöka förhindra nattskräck är iallafall att man under en eller ett par veckors tid antecknar hur lång tid efter barnets insomnande som nattskräcken inträffar. Sen väcker man helt enkelt barnet varje kväll/natt ca 15-30 min innan den kortaste tiden man räknat ut att det händer. Man pratar lite med barnet så att det är helt vaket och låter det sen somna om igen. På så sätt undviker man att barnet hamnar i den allra djupaste sömnen som är svår att "komma upp ifrån". Detta gör man en eller ett par veckor och efter det är det nästan alltid helt borta. Det kan förstås komma tillbaka efter några månader eller år men då kan man göra samma sak igen. Ingen vet varför det försvinner... Vi har nu även valt att ha en svag lampa tänd i sovrummet hela natten och även se till att han inte blir för varm.

Om problemen däremot är stora, om nattskräck inträffar nästan varje natt eller fortsätter långt upp i åldern (till och med tonåren) bör man kontakta en barnläkare för att diskutera situationen. Detta gäller framför allt om man tycker att barnet beter sig konstigt även på dagen med märkliga rörelser, läten eller koncentrationssvårigheter. Annars är det bara att vänta på att det växer bort :)

Som tur är så har vi världens underbaraste och en helt normal pojk på dagarna! <3 Även på nätterna såklart då detta ÄR helt normalt. Man känner sig lite tryggare nu när man vet lite mer. Hade dock varit skönare att veta lite innan det händer första gången så man själv inte hade blivit så rädd. Det är därför jag skriver så mycket här nu. OM ni får uppleva nattskräck nångång så har ni kanske lite mer koll än vi hade.

KRAM på Er!
2011-05-19
 18:49:55

Nattskräck

Är nåt så fruktansvärt trött, har ont i huvet och är allmänt slut i kroppen efter det sketna jobbet. Sömnbrist tror jag... Har varit med om nåt helt sanslöst läskigt och hemskt med Kevin. Inget farligt (!), bara läskigt. "Nattskräck" heter det tydligen... Första gången vi fick uppleva det var natten mellan måndag och tisdag och andra gången va nu inatt. Jag orkar inte skriva så mycket om det just nu men i korthet så är det när barnet fastnar mellan två sömnstadier. Djupsömn och den lite lättare sömnen. Detta ter sig på så sätt att barnet får panik och upplevs totalt skräckslaget och gallskriker/gråter massor!! Barnet ser precis ut som att det är vaket och tittar sig runt med helt öppna ögon men i själva verket sovet det och man får inte kontakt med det. När man rör vid barnet så slår och sparkar han/hon och försöker komma bort/loss.

Detta är tydligen ganska vanligt men JAG har då aldrig hört talas om det innan. Första gången det hände Kevin (i måndags) trodde jag, som det stod, att han var vaken. Han började tokgråta så jag lyfte upp honom och försökte trösta. Jag trodde han hade nåt så fruktansvärt ont nånstans eftersom han var så hysterisk och bara sprattlade och slogs så jag kände att jag fick mer och mer panik när han inte ville lugna ner sig. Percy sökte på nätet och hittade nåt som heter just "nattskräck". Vi förstod nästan direkt att det var det han hade. Efter ca 20min var det som att knäppa mer fingrarna så var det borta. Men istället för att somna, som det stod att de brukar göra, så vaknade han och undrade vad vi höll på med, hehe. Han ville ju tillbaka till sängen och sova. Barnet är nämligen helt omedvetet om dess tillstånd!

Detta är faktiskt bland det märkligaste och mest skrämmande jag varit med om, åtminstone när det handlar om barn. Nu inatt trodde jag även då att han vaknade och ville komma över till våran säng. Han brukar inte gråta då utan bara säga "sova mammas säng" men jag kopplade det inte till nattskräck med en gång. Inte förrän jag lyfte upp honom och han började sparka och slänga sig och skrika ännu mer förstod jag att han egentligen sov. Efter att ha läst på lite mer om det så visste vi nu att vi inte skulle krama om honom (som den spontana reaktionen är annars) utan bara prata lugnt med honom och vänta på att det skulle gå över. Det var otroligt svårt att inte kunna röra honom när han va (såg ut att va) så fruktansvärt rädd och ledsen. Han fick panik bara vi rörde oss i sängen så prata lugnande va det enda vi kunde göra. Efter en kvart tog det slut och jag fick äntligen krama honom och bära och trösta för även denna gång vaknade han efteråt. Sen ville han sova direkt :)

Ja, det blev visst ett långt inlägg iallafall men jag kände att jag var tvungen att skriva av mig lite. Hoppas hoppas hoppas det inte händer allt för ofta. Vet dock nåt vi kan prova för att få stopp på det men det får jag skriva om en annan gång. Nu måste jag till stallet...

Hoppas ni andra med barn slipper/har sluppit va med om detta hemska. Det man undrar är ju om barnet ÄR rädd? Om han har en jätteläskig mardröm eller upplever det på något sätt? Jag har inte forskat i det så mycket men det jag läst hittills är att barnet inte är medvetet om det. Det låter jättekonstigt så man undrar ju...

2011-05-17
 11:05:48

grått o trist

Kom inte så långt med Kevins rum igår... Han skulle sova middag kl 12, vilket kan också gjorde, men helt plötsligt kollade jag på klockan och då va hon 4!!! Jag hade tydligen (som vanligt) somnat jämte honom och visst märktes det att han inte varit i toppform när han sover sååå länge.

Idag vaknade vi vid 20 över 9. Också i senaste laget men det får man väl unna sig ibland. Tråkväder idag också! Får ingen energi när det är så grått ute :( Känner inte för att göra nånting. Får se vad som händer och sker. I helgen funderar jag och Kevin på att åka och bada i simhallen. Jag frågade honom nyss och han blev glad minst sagt. Tror inte han kommer ihåg simhallen, det var ju över ett halvår sen vi va där men han förstår absolut att det är något spännande.

Ja, såhär tråkiga inlägg blir det "tråkiga" dagar som denna... Är såklart underbart att va hemma med Kevin, särskilt nu när han nästan är helt frisk! Men jag har ingen fantasi till att hitta på något skoj...

kram
2011-05-16
 09:02:37

VAB

Hemma och VAB'ar idag. Fast det va ju dumt att tro att man skulle få sovmorgon bara för Kevin är sjuk. Ja, det visade sig i och för sig att han inte hade det minsta feber sen iallafall och sitter här jämte mig nu och ritar, pigg och glad :) Igår låg han däremot med 38,6 hela dagen så han får va hemma och ta igen sig idag och kanske imorn... får se hur det utvecklas under dagen.

Nu ska jag städa vidare här hemma och sen fortsätta med Kevins rum tror jag. Har inte kommit så långt med rummet än men snart är tapeterna färdigrivna iaf. Bäst att passa på sånna här regniga dagar då man ändå inte vill va ute...

Hoppas ni haft en bra helg!!?
2011-05-14
 20:07:55

v.28

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

2011-05-14
 20:05:11

Yes box

Just because...
2011-05-14
 19:58:37

Mariannelunds vårmarknad...

Vi åkte ner en sväng Percy, jag och Kevin. Plutt satt i vagnen och bara tittade på allt folk och alla saker. Han fastnade så fort vi gick förbi borden där det åkte runt små batteridrivna bilar av sig själv samt de där små skällande hundarna som studsar omkring. Men nej, någon sån fick han inte med sig hem. De skulle garanterat gå sönder efter 5 minuter. Små barn nöjer sig liksom inte med att bara titta på bilen när den kör runt utan vill såklart köra själva!

Smet in på Second Hand... gick igenom allt krims krams och "skräp" rätt fort men när vi skulle gå ut hördes det -"brannbiiiiilll" från vagnen. Då stod det en STOR radiostyrd brandbil på en bänk med lång stege och vattenspruta mm mm. De kunde inte garantera att den funkade men gör den inte det så drar vi bara bort sladden sa vi och betalade till Kevins stooooora glädje :D Han va helt lyrisk när han satt där i vagnen och lekte med brandbilen som knappt fick plats i hans knä. Men efter 5 minuter, ja då slocknade han helt plötsligt, hehe. Sen sov han ända tills vi kom hem.

Han fick även en motorcykel som han "hittade själv". En blå valde han såklart. Ibland börjar jag undra om det är den enda färgen han kan ;) Sen hittade vi äntligen en "snygg" halkmatta som man har i duschen för att inte Kevin ska halka. Och tro det eller ej men jag köpte faktiskt en väska! En marknadsväska hehe, nä men den va faktiskt skitfin och inte alls av dålig kvalitet som man skulle kunna tro! Den kostade ju inte 10 kr direkt heller. Jag har faktiskt inte haft nån hand/axelväska på ja... hm, 5-6 år kanske. Har haft för vana att gå med plånbok och nycklar i fickorna (mer än så brukar jag aldrig ha med mig) men på den jacka jag köpt finns det knappt några fickor. Små små bröstfickor som det nog inte är meningen att det ska förvaras något i och skulle man sätta i nåt så kan man drömma om att få upp det eftersom man bara får ner typ tre fingrar...

Aja, det va värst va långt detta inlägg blev. Kompenserar kanske lite för den dåliga uppdateringen... Nu ska jag ta fram lite räkisar på tining och sen bosätta mig i soffan framför ESC. Tror inte ett dugg på Saade men man måste ju se skiten ändå av nån anledning. Tror dock jag får mysa i min ensamhet för Percy håller sig nog i ett annat rum efter kl 21 ikväll...! :/ Sååå eländigt är det väl inte... hehe
2011-05-13
 19:59:43

-"Köpa ny blå traktor Kevin"

Nu är både kylskåp, frys och skafferi fyllt till bredden igen efter en storhandling i Vimmerby. Kevin fick nya gummistövlar också som han vääägrar ta av sig :) Han ville inte ens ta av sig dom i skoaffären utan fick ett litet utbrott när jag sa att vi var tvugna att betala dom först. Men han klampade fram till disken och jag fick lägga upp stövlarna i 3 sekunder och sen tog han glatt på sig dom igen. Ja, han skrattade till och med när han tryckte i fötterna ;) Nu har han dom här inne när han kör Bobby Car, när han leker med traktorerna, när han sitter i soffan, ja, hela tiden! :)

Imorn är det marknad i Mariannelund... Tror faktiskt att det blir en liten sväng dit. Inte för att det är nåt att ha men för att komma ut lite. Kevin kanske hittar nåt litet man kan köpa också. En 10:e traktor kanske. Han sa nyss: -"Köpa ny blå traktor Kevin" och log det bredaste léendet. <3
2011-05-11
 22:30:24

glest mellan inläggen

Efter klockan 17:00 är jag död på kvällarna. Åtminstone känns det så. Därav bristen på inlägg här :/ Kevin vill bara vara ute när han kommit hem från förskolan så att gå in och uppdatera bloggen kommer inte på fråga.. Sen när P kommer hem är det bara att börja med maten och efter att sen ha hållt igång hela dagen är det i princip vågrätt läge som gäller för mig resten av kvällen. Har börjat få så ont i ryggen efter jobbet nu vilket förstör lusten och orken att fortsätta "ståheja" med allt som borde göras när man kommer hem. Men men, 1 månad kvar och sen kanske man får lite mer energi när man går hemma. Kanske.

Imorn blir det tandläkaren med Kevin. Han lekte och krockade med en kompis på förskolan igår så han slog i framtänderna. Det var nog inte så farligt men känns bättre att kolla upp ändå! Får se hur det går. Ingen främmande brukar få peta på honom så håll tummarna!

GoNatt
2011-05-08
 21:02:03

lite allmänt

Har suttit i en timme och fyllt i massa papper till försäkringskassan och Vimmerby kommun. Bl.a. nya inkomstuppgifter samt nytt schema för Kevin. Jobbar ju bara en dryg månad till :) hoho, så allt sånt är ju dags att få klart nu.

Har varit väldigt trött idag. Bad Percy kolla till pluttis när han va ute och lekte tidigare idag för jag var helt slut trots att jag inte gjort nåt. Orkade knappt stå upp och gäspade konstant. La mig i hammocken och sov 20 min vilket gjorde susen. Det märks att Kevin också blir trött av en hel dag ute för han är inte svårsövd på kvällarna precis. Han försöker hålla sig vaken och börjar stimma runt lite i sängen men plötsligt lägger han huvudet på kudden och tre sekunder senare sover han :) Lillplutt.

Hann inte ta några kort på mina klädköp idag :/ Ska försöka med det imorn istället men det gäller väl att inte lova nånting... Då får man bara dåligt samvete sen! Jag kan lova att de kommer så småningom iaf.

Nu blir det tv'n me älsk en stund <3
2011-05-08
 13:20:02

Shopping i Linköping

Va i Linköping hela dagen med mamma igår och shoppade loss i Ikano-huset :) Men vad fort tiden gick!! Vi hann inte gå in överallt där vi hade velat vilket va lite tråkigt. Säkert hälften av sakerna på min lista var ostrukna när det var dags att åka hem och det mesta av det skulle inhandlas på IKEA som var ett av alla ställen vi inte hann besöka. Blir en heldag på enbart IKEA nästa gång :)

Men det viktigaste fick jag med mig hem iallafall och det var lite kläder till plutt och mig. Här kommer en titt på lite av det jag köpte. Ska se om jag hinner lägga ut mina kläder sen också.


Kevin fick lite sommarfräsha kläder

Även ordentliga regnkläder kommer gå åt i sommar

Och viktiga grejer soliga dagar

Hittade ett par coola dödskalle-örhängen jag bara var tvungen att köpa ;)

 

Japz, dä va lite av'att... Ska se om videokameran har självutlösarfunktion så kanske det blir lite mer kort sen...
Nu ska jag först ut i solen och leka med lillfis en stund :)
2011-05-06
 21:09:46

v.27

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.
2011-05-05
 20:43:58

Har bestämt mig...

...för att det blir Linköping på lördag. Det är för långt till Ullared för att det ska kännas värt att åka dit när man inte ska ha så jättemycket. Mamma följer med och jag tror nog att Kevin och Percy får en "egen-dag" hemma. Det går ju lite fortare att göra det man ska när inte Kevin är med. Jag, Percy och Kevin hade ändå tänkt åka dit så småningom igen.

Ska bli kul att åka iväg och shoppa lite :) Va länge sen!
2011-05-02
 19:40:25

Shoppingsugen

Vill åka nånstans och shoppa...! Men vart ska jag åka? Hade planerna inställda på Ullared men det är så förjordat långt. Kanske blir det Linköping istället!? Lite dyrare än Ullared men de har ju i princip allt där också. Blir såklart Tornby isåfall och Ikano-huset.
Behöver regnkläder till Kevin, sommarkläder till Kevin, "sandaler" till Kevin... hm, jag behöver jeans och lite sommarplagg som passar. Ska trots allt gå med bebismage hela sommaren så lite gravidkläder behöver jag att byta med. Vill ha så mycket! Ett nytt bebisbadkar utan spricka i botten, nya batterier till filmkameran osv.
Får nog bli att skriva en lista :) Älskar listor! För nånstans SKA jag åka i helgen. Så det så! :P

2011-05-01
 14:11:18

Små djurbebisar :)

Har varit ute och åkt lite och kollat på små liv av olika de slag :) Började i Linneryd där vi möttes av ett spralligt fjordföl på 4 små vingliga ben. Endast tre dagar gammal studsade hon runt som om hon aldrig gjort annat... eller ja, det hade hon ju knappt heller. Och om några månader är det dags för vårt eget föl (detta lilla stos halvsyskon) att titta ut :D

Sen åkte vi vidare till Lekeryd där vi träffade dessa små söta.

Kevin älskade fåren men lammen var lite mer i hans storlek och var inte lika buffliga så dom tyckte han nog ännu mer om :)

Ja det är frågan om man skulle skaffa sig lite får!? Det är ju inte mycket jobb med dom och dessutom håller de betet fint. Och håller man på med dom från början blir de ju såå sociala. Jag fick lyfta upp Kevin flera gånger för att de näst intill kom springande mot oss och ville bli kliade. Sen provsmakade de både mitt hår och mina skosnören...

Tog såklart även en lång titt på deras lilla tre veckors föl :) Detta med lite längre och spetigare ben MEN så söt :)