2011-09-29
 22:17:29

Timmbeeeeeerr

SYDVED ringde idag! Vi va i kontakt med dom förra året då vi valde dom till att ta ner vår skog. Skrev kontrakt osv men då vår kontaktperson slutade hos dom så rann allt ut i sanden och vi har haft så mycket nu så vi har varken orkat eller velat bry oss för tillfället. Men nu ska vi ta tag i detta igen. Nästa vecka kommer dom på nytt för att kolla på skogen så nu ska vi väl äntligen lyckas få det avverkat! Vill egentligen inte bli av med vår fina skog här jämte!! :/ Men den ska skötas den också... Kanske blir lite klirr i kassan som plåster på såren.
2011-09-29
 21:50:14

Byebye gravidjeans

Läste nån skriva på Facebook i morse att Cubus hade REA, bara idag :) Då slog det mig att "Nä, nu kan jag faktiskt inte gå i mina gravidjeans längre". Dels är de alldeles för stora och så är jag lite trött på den där flärpen man drar upp över magen. Så idag va det dags att inhandla ett par nya jeans. För det behöver jag väl knappast skriva, att jag inte kommer i ett enda par av dom jeansen jag använde innan graviditeten... ;) Nä, de är alla för små! Hur som helst blev det ett besök på Cubus. 30% på kläder och 20% på kosmetik. I ♥ it! Sprang fram o tillbaka mellan jeanshyllorna och provrummet och dessutom med Iselinn i bilstolen så man fick nästan upp flåset. Inte minst för att jag hade en tid att passa... Kan ju inte komma för sent att hämta Kevin på fsk för att jag står o provar kläder!

Hittade dessa jeans till slut. Ursköna och de satt bäst av alla jag testade. (Alla satt bra men dessa kunde jag faktiskt röra mig i)!! Och priset: 278:- för båda paren!! Det är inte dåligt :)

Och vad har hänt med storlekarna egentligen?? (För det kan väl inte va mig det beror på;)) Jag drog på mig ett par strl 40 och de passade perfekt!!? Hm, jag har haft 36 innan. Tror dock att detta va en ganska liten strl. Får skylla på det. Dock så köper jag alltid för stora jeans. När man tvättat dom några gånger så töjer de sig och där står man med jeans som nästan är pösiga i röven. Nä, när man provar jeans ska det va så man precis får på sig dom! Sen får man plågas några veckor och sen passar dom :) Därför blev det strl 38 för mig idag. Och jag måste säga att jag är så nöjd och glad att ha lite mer fläsk på benen nu för tiden :P Det gör mig inget alls!!
2011-09-28
 13:15:34

klängapan Iselinn

Idag får jag verkligen ingenting gjort. Iselinn är en riktig klängapa och vill inte va själv en sekund. Så fort jag lägger ner henne så kommer gråten. Även att hon nästan bara sover när jag håller och går runt med henne så vaknar hon direkt när jag försöker lägga henne. Nu är första gången jag lyckats få henne att va en liten stund i sin babysitter. Jag är vrålhungrig för nån mat har jag ju heller inte lyckats göra. Hinner nog inte med nåt vettigt nu heller så det fick bli en stor tallrik fil och müsli. Ska fortsätta sleva in för nu börjar hon vrida sig och se sådär besviken ut igen för att jag la ner henne ;)
2011-09-27
 12:11:32

Bara lite allmänt

Hm, den här dagen har bara sprungit iväg. Blir en snabblunch nu. Stekt ägg på smörgås funkar fint ibland! Sen bär det av till Vimmerby och bvc med Iselinn. Läkarbesök idag. Dock ingen spruta än som tur är. Efter det handla och sen skynda att hämta Kevin på fsk. Och ja... sen börja göra mat o så är klockan plötsligt 7 :/

Nåt jag MÅSTE komma ihåg att göra idag är att begära föräldrapenning på försäkringskassan.se. Bäst att skriva det här så jag ser det nästa gång jag loggar in annars vet jag att jag kommer glömma det. Vilket jag gjorde förra månaden så idag den 27:e blir det inga föräldrapengar för min del. Men vilken tur då att jag istället får föräldralönen från Hylta Hus idag :) Där hade jag tur :P

Klickade förresten hem ett sprillans nytt kamera-objektiv på tradera igår kväll. Ett 18-55mm med VR. Så nu ska man väl kunna stå på normalt avstånd och ta kort på folk utan att det enda man ser är näshår :P Hoppas vi får det denna vecka!
2011-09-26
 22:20:14

Tummen upp...

...för att...:

* ...jag nyss klickade hem ett sprillans nytt objektiv till vår kamera. 18-55mm.

* ...Kevin är rolig. Han lekte och blaskade lite i diskhon idag och så sa han -"Mamma glad nu!?" Jag: -"Vaddå?" Kevin: -"Jag vattnat mammas blomma". Jag går och tittar och... får hälla ut massor av vatten från en blomma jag ställt där för att jag ska komma ihåg att vattna den. Haha, den mår inte så bra nu. Den fick liiiite för mycket vatten kan man säga ;)

* ...Kevin är söt så man smälter. Igår kväll sa han de underbara orden -"Jag älskar mamma". ♥ Inte första gången men nu kom det sådär underbart spontant. Älskade lilla pojk!
2011-09-26
 19:37:45

dags att se bättre ut?

Bokat tid hos optikern till nästa vecka. Synundersökning samt prova ut för linser. Tänkte jag skulle testa en-dags-linser. Inte som jag ska använda varje dag men lite ibland när man inte känner för att ha glasögon! Kanske blir att byta ut dessa också...
2011-09-25
 13:56:02

Testat kameran lite

Jag har inte hunnit ta några seriösa kort alls än... Satt vid köksbordet igår bara o knäppte lite. Men Percy va ute o testade lite som hastigast. Älskar denna kamera!! Däremot ska vi köpa ett till objektiv så man kan stå lite närmare det man ska fota.




2011-09-22
 21:37:49

här blir inga bullar bakta

Blev inga bullar idag... Får bli i helgen! Däremot kom både laddaren, ett nytt batteri och minneskortet till kameran idag :) wohoo. Så nu har batteriet legat på laddning några timmar så imorn blir det att ta lite pics! Najs bajs.

Hm, göra nu då? Killarna ligger uppe och sover och Iselinn ligger i soffan o sover. Kanske borde gå o lägga mig jag med men det tar emot kl 21.30... Nja, se klart lyxfällan men sen blir det nog GONATT.
2011-09-22
 11:03:55

bullbak eller städ, det är frågan?

Hm, sitter å funderar på om jag ska baka bullar eller städa? Inget av det är så jätteroligt men man blir lika nöjd efteråt oavsett vilket man gör...
2011-09-21
 11:54:38

tankar i kaffepausen

Väntar på att posten ska komma... Hoppas på att få min laddare till kameran idag så jag kan börja lära mig lite inställningar och finesser. Just nu går det starta den men inte göra nåt då batteriet blinkar. Har dock lyckats ta mig egenom menyerna och kikat lite o det ser ut som att till och med jag ska förstå mig på detta ;)

Helt otroligt vad Iselinn sover. Hon har sovit hela natten (med några matpauser såklart) och vaknade och ville "gå upp" vid 07:00. Då hade hon sin lilla vakentid på nån timme och sen slocknade hon igen och nu (11:45) sover hon fortfarande. Men det är ju när de sover som de växer som bäst sägs det...

Sitter här och dricker faktiskt lite KAFFE. Har inte gjort kaffe till mig själv på över ett år nu. Jag har varit ganska "strikt" under mina graviditeter med vad jag stoppat i mig. Rekommendationen för kaffeintaget är max 5 koppar/dag har jag för mig. MEN då tänker jag såhär... Om det finns en begränsning för hur mycket man får dricka så kan det alltså vara skadligt för barnet, så varför dricka alls!?? Nä, jag har inte druckit nåt kaffe alls när jag varit gravid och när jag väntade Kevin drack jag inte ens coca cola eftersom det också innehåller koffein! Och inte te! Nepp nepp, bara rött te. Nu med Iselinn har det blivit nåt glas cola i veckan men den koffeinmängden kan knappast vara märkbar. NU däremot tror jag att jag har blivit cola-beroende! Det är nåt som är säkert!! Blir SÅÅ sugen på coca cola nästan varje dag hehe... men det låter jag mig faktiskt vara eftersom jag inte har några andra ohälsosamma beroenden... Cola går bara inte va utan längre... Det har jag varit så det räcker ;)
2011-09-21
 11:34:28

Kärlek

~ ♥  Ä L S K A R   E R  ♥ ~
2011-09-20
 20:09:28

Nikon D60

Wohoo, när jag kom hem efter att ha hämtat Kevin på förskolan låg det ett paket på altanen... Vår systemkamera :D Har inte hunnit läsa på nåt om den än men knäppte ett par kort ändå och OJ vilka bilder!! Detta ska bli kul :)

Ser lite kul ut med ett så stort objektiv, haha.
2011-09-16
 12:47:28

Nikon D60! japp :)

YES! Klickade nyss hem en Nikon D60 på tradera med ett AF-S Nikkor 55-200 mm objektiv!
Inte för att det säger mig så mycket men det lät bra ;) Har noll koll på sånt här än så länge så det ska bli kul att se om man kan ta lite fina kort med denna sen :D

TACK Louise för tipset!! Hoppas du inte tycker jag "härmas" men jag har ju sett massa fina kort som DU har tagit så jag vet ju att den är bra. Eller beror det på den som står bakom kameran kanske...? :) Ja, det är nog så hehe. Men jag får ta o försöka iallafall ;P

Vill ha den NUUU!
2011-09-15
 13:32:04

Tack bärsjal!

Testade ytterligare ett sätt att bära Iselinn på... Hon är lite täppt i näsan nu så detta va helt klart perfekt läge för henne. För att inte belasta hennes rygg så lade jag henne lite halvt åt sidan istället för att ha henne helt upprätt. Och nu snarkar hon som en liten hund här i! ;) Myspys!
2011-09-14
 12:44:08

14 september

Har fått iordning lite här hemma idag. Inte för att det syns :/ men men... det är ju märkligt att man använder alla bänkar som finns som avlastningsytor...

Fick ett stort kuvert från Svenska Kyrkan här om dagen. Dags att börja tänka på dop igen. Har fixat och donat lite med inbjudningskort nu i ett par dagar. Lite tidigt men det är ju så kul att skissa ihop sånt :) Och kyrkan är faktiskt också bokad. Bättre att va på den säkra sidan så man får datumet man vill ha nu när det är så många barn som fötts häromkring!

Nu luktar maten färdig. Blir potatisplättar, ett paket bacon och lingonsylt idag. Gott! :) Sen Vimmerby med mamma och barnen för att hitta nån present till Emil som fyller 18 imorn!! Min lillebror blir 18! Ja, så är det tydligen...
2011-09-10
 23:05:10

Det är frågan

Måste verkligen göra en ny header :P Kommer på det varje gång jag går in på bloggen men däremellan glöms det bort... Eller rättare sagt så har jag lite annat som drar i mina tankar just nu ;) Kanske kommer dessa tankar också med på nästa header...?
2011-09-10
 23:02:16

Systemkamera

Nåt förslag på en bra systemkamera kanske??? Max 4500-5000:-
Vill verkligen ha en vettig kamera NU. De här dagarna när barnen är små kommer ju liksom inte tillbaka...
2011-09-08
 20:43:07

Första léendet

Första riktiga svars-léendet idag :D Gissa om jag smälte lite...!
2011-09-08
 11:42:37

Tar det bara lugnt...

Igår va det onsdag och igår ringde jag därmed det där telefonsamtalet ;) Så nu är allt bokat o klart :D Mer än så kan jag inte avslöja just nu, hehe, men jag kan garantera att ni kommer få läsa lite om det här så småningom...

Kevin fortsätter vara sina timmar på förskolan och han tycker det är så kul! Har varit lite tårar när jag lämnat honom men när jag ska hämta är det knappt att han vill hem istället så det känns skönt. Och även om jag såklart vill ha båda barnen hemma så är det jätteskönt att få vila lite på dagarna medan Iselinn sover. Man blir trots allt väldigt trött av att va vaken flera gånger på nätterna och dessutom blir man trött av att amma...

Har inte så enormt mycket att skriva om för tillfället då jag inte kan ta mig för att göra så mycket om dagarna. Nästan alla mina projekt är avslutade och även om det "alltid finns saker att göra" så finns inte energin just nu. Och jag MÅSTE faktiskt få unna mig ta det lite lugnt och bara njuta av dagarna. Jag har lite svårt för det då jag lätt får dåligt samvete om jag inte gjort nån nytta på en hel dag :/ Men då folk påpekar att man faktiskt FÅR ta det lite lugnt ibland så börjar jag ta åt mig av det lite mer. Det va ju faktiskt inte så länge sen jag fick barn...!
2011-09-05
 12:42:48

Gaaah...

Skulle ringt ett spännande samtal idag MEN så är det en telefonsvarare som säger att de inte är tillbaka förrän på onsdag... :( Vill inte vänta så länge på att få detta klart ;)
2011-09-04
 15:22:23

Haha ett plommonträd ;)

Varit och städat förskolan. Lagom kul i det här fina vädret. Näst intill tropisk värme ute. Klagar dock INTE på att det är för varmt!! Inte när man har hösten runt knuten...

Nu håller min kräftlag på att koka upp på spisen. Mums. Ska bli gott ikväll :) Och dessutom håller mina förvällda kantareller på att svalna i kastrullen brevid :P Blir nog lite myskväll framför en film med sambon ikväll! :)

HAHA, Percy va precis härinne och berättade att vi har ett PLOMMONTRÄD hihi. Vi har undrat vad det är som växer jämte sandlådan men trott att det bara är en vanlig buske/träd utan frukt men igår när kära svärmor va här på besök så hade hon visst sagt att det är ett plommonträd. Och nu när Percy kollade närmare på det så såg han ett litet litet gult plommon :D Det är det ENDA frukt-träd jag har saknat här så det va väldigt coolt faktiskt. Nu har vi alltså flera sorters äpplen, två sorters körsbär, klarbär, bigaråer, päron och nu även plommon. Tss, ni tycker nog jag e knäpp men jag blev sketaglad ju :) Måste nog gå ut o titta på det lilla plommonet nu ;)
2011-09-02
 13:27:41

En vanlig natt med småbarn...

Haft en jooobbig natt... Igår kväll hade Kevin svårt att sova så jag satt på hans säng i över 1 1/2 timme och dessutom med Iselinn på ena armen. Man blir lagom trött av att sitta i mörkret o bara vänta (nej han kan inte somna ensam så vi sitter mer än gärna hos honom för att han ska känna sig trygg). Tänkte jag skulle gå o lägga mig i tid för att jag skulle orka med natten och vara utvilad idag. Men vad hjälper det att lägga sig vid 22:30 när Iselinn får för sig att vakna då och va KLARVAKEN till 01:45!! *Gäsp* Och självklart vill hon inte ligga ensam i sin säng och titta rakt upp i taket i mörkret så det va bara att sitta i sängen några timmar och sjunga o vagga så gott man orkade. När jag väl somnat va det ytterligare 3-4 matstunder inatt och inte nog med det så hade vi Kevin trängandes i sängen också då han inte kunde somna om i sin egen, efter att Iselinn väckt honom. Efter att ha försökt få plats i min egen säng fanns inget annat att göra än att lägga mig och Iselinn skavfötters med Kevin och Percy. DÅ fick vi sova nån timme i sträck...! Sen vaknade Kevin vid 06:30... Upp o hoppa... som en zombie... :( Tror jag ska lyxa till det med lite kaffe idag!
2011-09-01
 10:00:52

Belly Bandit

Såklart jag har testat min Belly Bandit :) Det längtade jag ju efter att få göra redan innan tjeja kommit ut hehe. Men det hade nog varit lättare att se dess effekt om jag haft mer mage kvar efter förlossningen... Den bara försvann!! Jag blev själv väldigt förvånad över att det drog ihop sig så mycket så fort. Till och med barnmorskan som kände och klämde innan jag åkte hem från BB sa att det verkligen hade gått ihop jättebra och fort! Jag har för mig att jag till och med hade mer mage kvar mellan barnen...

Så här ser det ut när jag har på mig min Belly Bandit. Jag har använt den ca 8-10dagar kanske. Den första veckan fick jag inte ens om den men i början drar allt ihop sig ganska bra själv.
(På bilden har jag fortfarande mammajeansen på mig om ni undrar vad det är för blå kant... De är ju sååå sköna).

Och framifrån...

Och så här ser det ut med ett linne över. Det syns inte genom kläderna att man använder Belly Bandit. Superbra ;) Och som ni ser får man en mycket bättre hållning. Det går inte sjunka ihop lika lätt...

Det är svårt att säga om det är tack vare Belly Bandit som magen har plattats till så mycket eller om den skulle sett ut så här iallafall men det känns som att den har hjälpt till ganska mycket! Det håller in ordentligt. Om inte annat så är den ett otroligt skönt stöd för ryggen nu när man inte har så mycket magmuskler att skryta med.
Så här ser magen ut nu.

Jag ska använda min Belly Bandit i 4-6 veckor till eftersom de rekommenderar att man ska ha den i 6-8 veckor!
Får väl se om det blivit nån skillnad då?

2011-09-01
 09:34:54

Looma Sino bärsjal

Nu har jag hunnit testa sjalen några gånger. Först trodde jag inte jag skulle kunna ha den till Iselinn då hon protesterade vilt när hon va tvungen att ha huvudet innanför sjalen. Men nu har jag hittat ett sätt att knyta som hon älskar :) Hon tycker inte det är det roligaste att bli nerlagd och invirad i den men så fort jag knytit klart somnar hon DIREKT!

Så här ser det ut bakifrån...

...och framifrån...

...och så här mysigt har hon det :)