2011-02-27
 19:26:53

En blodig bit kött

För en timma sen stod jag dreglandes och tittade på en ljuvligt tjock och blodig oxfilébit som jag fått av pappa. Med en liten tår i ögat la jag den i stekpannan medvetandes om att jag inte får äta riktigt så rött kött :,-(

På livsmedelsverkets sida för gravida står det:
  • Ät inte rått kött. Genomstek köttfärs, fågel, lamm, gris och vilt.
Det står faktiskt inte nåt om nöt och jag vet att nötkött sällan innehåller toxoplasma och att det därför inte är lika viktigt att genomsteka just nötkött. Men man/jag är ju såklart väldigt försiktig med vad jag äter under graviditeten och tar hellre det säkra före det osäkra så den lätt blodiga biffen stektes sakta till lätt rosa istället. Måste dock säga att jag inte gråter för det. För med klyftpotatis, beanaisås och en fetasallad var det den godaste krubben jag ätit på lääänge! Yammi!

Ja, det var berättelsen om en blodig bit kött.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: